Som tichá a mám pocit, že ma každý ohovára

27. apr 2021

Nastúpila som do novej práce. Pracujem tam pár dní. Mám docela veľký problém a to ten, že som dosť tichá. Ja ani neviem o čom komunikovať s ľuďmi ktorých nepoznám, neviem sama nadviazať rozhovor, ale keď ma niekto osloví, vždy sa snažím byť milá. Alebo odpoviem úsmevom keď niekto niečo zahlási.
Ach, tak ma to trápi. Som taká už odmalička, ak by ma niekto chcel slovami opísať, tak by to boli tieto: divná, zvláštna, tichá, zakríknutá. Ale s jedným kolegom som si fajn pokecala. Ďalšia vec, mám pocit, že ma každý ohovára. Neviem, vždy si myslím, že ľudia hovoria o mne a nie pekne. Myslím, že zmeniť sa zo šedej myšky na ukecanu babu už nie je možné, to sa deje asi iba vo filmoch.
Je to so mnou fakt zlé, som taký podivín?

honey_lemon
27. apr 2021

Nerob z toho také haló. Ja som tiež odjakživa interovert a to čo si o mne ludia myslia v práci alebo mimo nej ma nemusí trápiť. Ani teba. Rozdeluj pracovný a osobný život a bude to ok.

1aduliatko1
27. apr 2021

tiež som tichšia, ..som milá, no neviem vždy prvá začať rozhovor 😀 už mi bolo viackrát povedané, že by som mala byť akčnejšia, komunikatívnejšia....

honey_lemon
27. apr 2021

@1aduliatko1 A prečo by si to mala robiť? Prečo radšej oni neakceptujú tvoju povahu? Toto je proste ludská tupota :D

metuzalem
27. apr 2021

Nie, nie si podivin, ovela radsej budem mat kolegynu ako ty, ako taku ktora vkuse tliape a o nicom. Ked si najdete s kolegami spolocne zaujimavu temu, tak sa pobavite, niekam si mozno vyjdete na vylet, ak budete mat spolocne zaujmy (sport, kino, priroda).
Vstup do noveho kolektivu je tazky, nikoho nepoznas, o nikom pomaly nic nevies, je normalne ze sa citis stratena a nekomfortne. Casom sa to zlepsi. Ak chces kolegov potesit, dones nejaky kolac (prichodne) a hned si ta vsetci oblubia.

1aduliatko1
27. apr 2021

@honey_lemon mna porovnavali s bývalou kolegynou...som povedala, každý sme iný, mne príde blbé prísť ráno za každým do kanclu a spýtať sa ako sa vyspal, ako sa má...atd...nepoviem, že keď sa stretneme v kuchynke, tak pokecáme, ale sama od seba nepôjdem 😀

honey_lemon
27. apr 2021

@1aduliatko1 Toto je hrozné ako ludia chcú stále aby boli všetci rovnakí a rozdelujú čo je a nie je normálne. Nenormálne by bolo, keby si im chrstla chrachel do tváre :D Ale to, že je niekto proste tichý a introvertný vôbec nie je niečo neobyčajné. Ja mám dokonca problémy s úzkosťami a s novou kolegyňou sme sa dali do reči tak, že keď som bola sama v kancelárii, videla môj pohár na kávu s motívom Strážcovia galaxie :D a už to išlo :D Inak by som sama od seba za ňou nikdy neprišla len tak :D

katkamatka7
27. apr 2021

Prišla si do nového kolektívu, oťukávajú si Ťa. Sútreďuješ sa na ľudí, ktorí sú na javisku. Okolo Teba sú ďalší diváci, ktorí na počudovanie, tiež prežívajú to,čo Ty. Rieš prácu. Súkromný život bokom, zachovaj si mlčanlivosť o súkromných problémoch, oceníš ju neskôr. Úsmev je odpoveď 🙂

nafka0483
27. apr 2021

To, ze si tichsia a uzavretejsia je ok. Ale preco si myslis, ze ta kazdy ohovara? Nieco si pocula, ze si to myslis, alebo je to len taky "strach" alebo myslienka, ze "ja sa s nimi nerozpravam, tak urcite ma ohovaraju"? Myslim, ze to, ze si tichsia nicomu nevadi, ale ak ty sa vopred naprogramujes na to, ze urcite ta kazdy ohovara, tak to ok nie je. Potom mas ty k celej situacii taky postoj a pritom je to len nieco co si si ty vymyslela.

mamusa34
27. apr 2021

Kľudne mi napiš ak chceš 🙂to je v pohode všetko

teleskop
27. apr 2021

myslim, ze ked myslis ze ta kazdy ohovara mozes potrebovat odbornu pomoc

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prunee
27. apr 2021

Bud len pekne sama sebou, do nicoho sa netlac, ked to nemas v povahe. Ja mam radsej tichsich a milych ludi. Ja sama som taka, keby nemusim, ani sa s nikym nerozpravam. Bud si ista sama sebou, ze si mily clovek, ktory nepotrebuje zbytocne rozpravat o nicom a potom ti ani nemusi nejake ohovaranie vadit, to je skor problem tych druhych, ze ohovaraju. 😉

jana_eyre_2
27. apr 2021

Ja som odjakživa introvert, tichá, rozprávať viac rozprávam len pri ľuďoch ktorých mám úprimne rada, ale ani tam nie nejako extrémne.. tiež som taká od malička a poznam aj paranoidný pocit že si omne každý myslí niečo zle.. musím povedať, že vekom a deťmi sa tieto veci aspoň u mňa dosť zlepšili, kontakt nadviažem aj s cudzími - nie že by som bola zrazu stredobod pozornosti, ale keď máš deti tak tie rozhovory idú akosi ľahšie, dá sa na deti aj dobre vyhovoriť (už mám pretlak socialu - ach dcéra ešte nemá úlohy 😅😅)

Podľa mňa ten pocit, že ťa každý ohovára pramení z nízkeho sebavedomia.. na to je dobre pomyselne mávnuť rukou, predýchať to.. ja viem že to trápi, ale fakt čo aj keby ohovarali? Myslíš si vnútorné že si zlý človek? Verím že nie, že si dobrá, a keď vieš že ozaj si dobrý človek, nech si ostatní myslia čo chcú, nie? Tí čo ťa naozaj poznajú, majú radi a stoja za to, vedia aká naozaj si a na tom záleží..

Inak odkedy mám deti žijeme v komunite mladých rodín.. sú tu nejaké kuloáre, ktoré sa mi ešte nedoniesli do uší, ale fakt je, že pár ľudí má prestalo zdraviť a zazeraju.. nech rozmýšľam ako rozmýšľam, neviem nájsť príčinu, čo môže byť zrovna namne tak extrémne že sa niektorí tak chovajú.. som tichý, nevýrazný človek a síce aj nahlas si viem povedať názor, nejdem nikdy do hádok, pokial na mňa nikto neútočí.. jedine že na internete si človek vie prečítat moje názory ktoré píšem (keďže píšem radšej ako rozprávam).. kedysi som si myslela že také čosi ako evidentné ohováranie neprezijem a položí má to.. ja som si proste časom zvykla a fakt mi sú tí ľudia ukradnutí a snažím sa zazerat rovnako hnusne 😂 (srandujem, zväčša sa tvarim že nevidím) nehovorím že ma to nikdy netrápi, ale už má to nezranuje ako na začiatku.. na všetko sa dá zvyknúť..

A mimochodom, na tom, byť tichý nie je nič zle, ver mi..

miskakyska
27. apr 2021

@prunee ale ju nikto neohovára..ona "má len taky pocit" že ju ohováraju...
..možno súdi podľa seba 🙊...ak každeho ohovára,potom mysli,že všetci všetkych ohováraju...🙂...🙂

autor
27. apr 2021

@nafka0483 Sem tam niečo začujem o mne, ale neviem presne o čom hovoria.

autor
27. apr 2021

@miskakyska Hmm, zaujímavý názor. Ja neohovaram nikoho, protiví sa mi to. Do klebiet a podobných rozhovorov sa vôbec nezapájam. Nemám dôvod niekoho ohovárať.

autor
27. apr 2021

@jana_eyre_2 To je dobre vedieť, že je nás viac. Pre mňa je ťažké byť nad vecou lebo veľa ľudí mi dáva/ dávalo najavo, že to nie je ok byť tichá. Akoby som bola z inej dimenzie. Na jednej strane si hovorím, že mám v paži čo si kto o mne myslí, na druhej strane ma to trápi lebo to neviem mať v paži.

nafka0483
27. apr 2021

Nevies presne co hovoria - mozno hovoria, ze ta nova je taka tichsia, mali by sme ju niekam zavolat na kavu, nech ju lepsie spozname, alebo ze sa dobre zaucas, ze robis svoju pracu dobre, alebo ze mas pekny uces, alebo super topanky, alebo ze si mila...

jana_eyre_2
27. apr 2021

Ak ti niekto dáva najavo že máš byť iná ako si - treba normálne asertivne a úprimne povedať, že si jednoducho introvert a nemáš potrebu rozprávať s každým.. musíš sa ty sama prijať taká aká si - zmieriť sa s tým že si jednoducho tichý človek..

1sally12
27. apr 2021

Xixi 😁 úplne akokeby som o sebe čítala😁 tiež som taká a niekedy mám problém prežiť deň s ukecanými kolegyňami🤭 normálne zo mňa vycicajú energiu a to málokedy im odpovedám😛proste príde mi úplne zbytočné nejaké nezmyselné tliachanie oničom, alebo niekoho ohovárať. Unavuje ma to.

leskovael
27. apr 2021

Ja som introvert, na veľa ľudí pôsobím nie zrovna milo a pritom podľa mna som, ale tým ze som "vážnejší" typ, ktorý navyše s cudzími ľuďmi jednoducho nemá o čom, zo začiatku tak pôsobím.. Ale žeby ma to trápilo, to nie.. Ja som rada že mám pokoj, kto ma pozná vie, že sa môže zdôveriť, povedať vážne veci, tajnosti, problémy a aj to u mňa zostane ale jednoducho nikdy nebudem z tých "ukecanych a neznesiteľne happy ľudí" a komu sa to nepáči, nech sa odomna drží ďalej, budeme spokojní obaja 😁

peta2202
28. apr 2021

netrap sa tym, to co si kto o tebe mysli je jeho vec, jeho problem, nie tvoj 🙂

lucinka27118
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janakuul
6. jún 2021

Ja som takisto ticha a introvert,hlavne ked som nova...niekedy to aj mna trapilo,ale som si povedala,ze tak ja som taka a co,no tak som 🙂 ked chcem rozpravam vela,niekedy viac...a niekedy sa mi fakt nechce sa vyjadrovat k nieco,co ma ani nebavi,nezaujima,v kuse ohovarat ma tiez ludi nebavi. Ja chodim aj sama na tury,so psom,na plavaren...tak mi to vyhovuje,nepotrebujem spolocnost 24/7. Inak ma zaujima,kto kedy prisiel na to,ze intoroveri su cudni 🤷‍♀️