Sukňa púšťa farbu

doli11
3. jún 2014

Čaute, neviem kde by som túto tému zaradila. V slovenskom obchode som si kúpila sukňu, s ktorou som spokojná, ale hneď poprvom praní som zistila, ža farbí. Príšerne. Čo by ste potadili? Namočiť ju do octu?

jaja1979
3. jún 2014

@doli11 Ja by som reklamovala. Nikdy nevies, co je v tej farbe. moze sa stat, ze sa trochu spotis, alebo zmoknes a pofarbi sa ti pokozka.

monicm
3. jún 2014

@doli11 skús vyprať ešte raz,ale samotnú,resp. s nejakou handrou,aby si videla či už farbu nepustí,ak nie,je to ok.občas sa stane,že pri prvom praní látka pustí,ale pri dalšom by už nemala.ak by aj potom púšťala,treba ju reklamovať,to už potom nie je v poriadku.a hlavne,prala si ju "podľa štítku" ?

ichbinich
3. jún 2014

@doli11
Skus farbu zafixovat:
Namoc suknu na hodinu do cca. 2,5 litrov vody, v ktorej si rozpustila 125ml octu a 125 ml soli (pozor, americka mierka, sol udavana v mililitroch 😉). Potom vyplachaj. Ak stale pusta, opakuj.

... toto nemam vyskusane, ale viacere ine rady zo stranky onegoodthingbyjillee.com mam. Tu je original citat:
"Salt is used commonly in the textile industry, but works at home too. If a dye isn’t colorfast, soak the garment for an hour in 1/2 gallon of water to which you’ve added 1/2 cup vinegar and 1/2 cup salt, then rinse. If rinse water has any color in it, repeat. Use only on single-colored fabric or madras. If the item is multicolored, dry-clean it to avoid running all of the colors together."

adoela
5. jún 2014

Ja som kúpila v normálnom slovenskom obchode látku na nohavice a suknu, každú inú a obidve púšťajú farbu, no čo už. Jedine vyskúšať pranie v tých roztokoch.

babulina
6. jún 2014

v rozrobenom octe vyplachat, ale as lepsie reklamovat