Testy na alergie u veterinára

16. máj 2023

Dobrý deň, viem,že je to u každého veterinára iné, ale predsa len,aby som mala predstavu, koľko ste platili u veterinára za testy na alergie na roztoče,prach a koľko za potravinové alergie?
Keď sa potvrdia potravinové alergie,zmení sa strava a keď alergie na roztoče,tak sa berú lieky? Koľko to mesačne môže vyjsť v prípade malého psa jorkshira? Ďakujem za orientacne info

colsami
16. máj 2023

Dobry den, zavisi od veterinara kraja a labaku. Za zakladne testovanie na vonkajsie alergeny (prasny bytove roztoce travy pele burin stromov..) sa plati cca 55-100e, kompletne potravinove testy idu realne od 160e a vyssie. To su ceny co sa platia labakom, u veterinara je to len odber krvi ako taky.

autor
16. máj 2023

@colsami ďakujem za into. A ako sa rieši keď vyjde alergia na prach, roztoče a také veci? Koľko cca vychádzajú tie lieky? Ide o mini psíka,ale nech som v obraze.

colsami
16. máj 2023

Ak je potvrdena alergia na vonkajsie alergeny mate moznost nastavit psa na liecbu - tabletky, inj Cytopoint alebo specificka Imunoterapia. Kolko to vyjde, vsetko zavisi od vysledkov, kolko alergenov, ake prejavy, atd atd.
Potravinove su trochu zlozitejsie, zas zavisi od toho co vyjde, ci len nieco co sa da eliminovat, alebo je tam toho vela a pomoze analergenne krmivo.

autor
16. máj 2023

*info

colsami
16. máj 2023

Pytate sa na dost abstraktne veci, dolezite su konkretne vysledky u konkretneho psa a podla toho zvolena liecba.
Zial, rieseni alergikov nie je lacne, lieky na apergie a srdce su zial drahe a beru sa dozivotne. To je ako u ludi. "Raz je alergik, navzdy alergik". Takze ak bude brat lieky, bude dobry. Ak ich brat nebude, stav dobry nebude.... U jorksira to je "este ok", chudaci majitelia co maju velkych psov...

autor
16. máj 2023

@colsami no niekde tu na kliniku som zachytila,že majú väčšieho psa,ktorý má alergie na roztoče a lieky vyjdú cca 300€ 😳 veď to je nehorázne suma. Viem,že človek má rátať s tým,že pes niečo stojí,ale aj tak veď to si nemôže hocikto dovoliť dať takú sumu za lieky mesacne

autor
16. máj 2023

@colsami veď práve, že to sú nenormálne pálky.

autor
16. máj 2023

@colsami ale ste zlatá,ďakujem za odpoved

colsami
16. máj 2023

To je sice pravda, ale tak treba sa stazovat na farmabiznis, kto tie lieky vyraba. Veterinar na tom niekedy nema ani nahodenu beznu obchodnicku marzu, prave kvoli ludom co to beru a uz aj samotny nakup je drahy jak....
Takze ano, presne preto si musi kazdy prehodnotit ci ma na to mat psika, aj taketo veci sa toho tykaju.... A dnes je btw pozitivita na vonkajsie alergeny, velmi casto roztoce velmi casta. Mozno bola aj kedysi, len neboli take moznosti diagnostiky a terapie.