Trvalý pobyt a problémy

31. júl 2023

Ahojte mám taký problém s trvalým pobytom v sobotu sa s priateľom berieme čakáme bábätko no máme problém s trvalým pobytom priateľ má trvalu adresu ale nikto tam nežije dom už ani nieje a s rodičmi sa nestretáva a nemôže tam nahlásiť ani malé aj tak , ja mám trvalú adresu u rodičov no nakoľko ho tam už NEMÔŽEM mať ako postupovať? Priateľ a ja nemáme kam prihlásiť malé a mňa ako to máme riešiť??? Som občankov mesta Žilina a trvalý mám v meste ZA. Ako postupovať??

zuzkaa1991
31. júl 2023

Dieta sa prihlasuje automaticky tam.kde.ma matka trvaly

elizita
31. júl 2023

Môžete sa nahlásiť na trvalý mesto. Ale neviem pr She aké sú tam podmienky.

maryetta
31. júl 2023

Ako aj ty si musis menit tp? Rodicia uz nechcu aby si tam mala ci ako??

cezpat
31. júl 2023

Dieťa bude mať trvalý pobyt podľa teba.
Ak ťa rodičia ako majitelia nehnuteľnosti vyhlásia z trvalého pobytu, budeš mať trvalý pobyt: mesto Žilina (nebude tam žiadna konkrétna adresa) - nikde sa už neprihlasuješ, na evidencii obyvateľstva na meste si vieš zistiť.
Neviem ako a kde bývate, ak ste v podnájme, požiadajte majiteľa aspoň o prechodný pobyt. Ak je to, kde bývate tvoje alebo priateľove, prihláste sa na trvalý pobyt.
Ak nie je iná možnosť, budeš mať len trvalý pobyt mesto Žilina a v budúcnosti verím, že sa to zmení....

maranco
1. aug 2023

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Dieťaťu je automaticky pridelený trvalý pobyt rovnaký, ako má matka dieťaťa – teda rodič nemusí nič ohlasovať. Samozrejme je ho možné zmeniť na mestskom alebo obecnom úrade v mieste bydliska (ohlasovňa pobytu), kde musíte nahlásiť nového člena aj v súvislosti s poplatkami za odvoz smetí.

Na stránke Poskytovanie údajov z registra fyzických osôb o hlásení pobytu
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

si skontroluj kde máš trvalý pobyt, či ťa už rodičia odhlásili, to isté aj priateľ či ešte býva vo zbúranom dome. To mala obec z úradnej moci zrušiť adresu a presunúť mu trvalý pobyt na adresu obecného úradu.

Ak už budete mať trvalé pobyty na mestskom úrade, pre úradné listy si pravidelne kontroluj úradnú nástenku mesta či sa tam neobjaví list pre teba a potom ho treba vyzdvihnúť na úrade.

Aby si to takto nemusela robiť môžeš si zapnúť schránku slovensko.sk na doručovanie + SMS a email notifikácie a listy od úradov si budeš čítať/posielať cez PC/notebook.