Váš názor na hobby horsing

minka201
28. aug 2023

Ahojte. Zaujíma váš názor na hobby horsing (ukážka v linku). Podľa mňa je to divné, nezvyčajné, uletené. Ale ok, keď ich to baví 🙂. Podľa môjho muža tie ženy nie sú úplne v poriadku 😅. Čo na to hovoríte vy?
... A samozrejme, nech si robí každý kto čo chce a nikoho do toho nič nie je 😉.

https://www.youtube.com/watch?v=XXLHUSCnzPs
liz_lemon
28. aug 2023

nedavno o tom bola reportaz aj na Markize, a tiez sme na to doma pozerali, ze by to chcelo Dr. Chocholouska

januska12323
28. aug 2023

Nikomu neubližujú tak nech si skáču s čím chcú.

kaktusik007
28. aug 2023

@minka201 je to podobne trafene ako metlobal ---- ale ked ich to bavi, nech sa bavia.

zmrzlinka2021
28. aug 2023

Nahodou to musi byt sakra narocne.

Divne je vsetko na zaciatku, ale casom to bude bezne a nikto sa nad tym nebude pozastavovat.

dzulli1980
28. aug 2023

Tento svet je už ozaj hore nohami ... ja keby som toto kdesi videla, prvé, čo ma napadne je, že jej zrejme robí dobre, keď si tým "kolíkom" šuchce medzi nohami ... divný svet, naozaj, hranice čohokoľvek sú tak strašne posunuté ... kedysi, keby niekto toto robil, zavrú ho na psychiatriu, dnes je to cool, in atď.
@minka201

minka201
autor
28. aug 2023

@januska12323 Tak to je jasné. A tiež je super, že sa venujú pohybovej aktivite a nesedia doma na zadku. Ale zaujímalo by ma, či to aj ostatným nepríde divné 🙂

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@dzulli1980 Kedysi cceli aj zeny zatvarat, ked chce studovat.
Zas prečo by to malo byt blaznovstvom?
Pre mna je napr. nepochopitelny futbal a predsa to ludia maju v oblube.

Zas ja som rada, ze mozeme slobodne robit to, co sa nam paci. Pokial tym nikomu neublizujeme, je to OK

reanda
28. aug 2023

moju dceru to bavi.. miluje kone, ale ziveho nemame 😝, takisto ju bavi behat a skakat, tak skace na koniku a zaroven aj sama.. nemyslim si, ze by patrila na psychiatriu, ani to isto nerobi preto, ze si moze suchat kolikom medzi nohami 🙄 @dzulli1980

bloger
28. aug 2023

@minka201 Priznám sa, že niečo takéto vidím prvý krát. Vôbec som nevedel, že také niečo existuje. Ale na koníka to rozhodne patrí.

minka201
autor
28. aug 2023

@reanda A koľko rokov má dcéra? 🙂

reanda
28. aug 2023

@minka201 bude mat dvanast, ale bavi ju to odmalicka

janetinka27
28. aug 2023

@minka201 myslim, ze ludia dnes nechcu dospiet. Fyzicky je to urcite narocne, ale je naozaj nevynutny ten kon? Tak sa bavia deti.
V ramci srandy, ked sa chce clovek zabavit, odviazat, ako ked sa rozbehnu ludia dolu prudkym kopcom za kruhom syra, ok. Ale seriozne skakat s vylepsenym detskym konom medzi nohami, za mna je to snaha byt zaujimavy, nezrelost. Moj nazor.

veselo_neveselo
28. aug 2023

A coby nie, hobby ako ktorekolvek ine. Ja napriklad uplne milujem ked aj dospeli v sebe najdu v sebe to dieta a nechaju ho vyjst na povrch.
Ak si chcu zaskakat na drevenom koni, preco nie. Ved taky konik je jedna z tych starych dedinskych hraciek co volakedy byvali, tak preco by malo byt divne ze sa znova objavila?
Za mna stokrat lepsie ako kukat v telke somariny, ci sledovat influencerske kvazicelebrity, alebo klabosit na kavicke kazdy druhy den.

deti95060810
28. aug 2023

kebyže to vidím v záhrade psych. kliniky - tak chápem... 😉
ale si predstav koľko ušetria za toho koňa na palici
skutočný kôň - obstarávacia cena koňa. žrádlo, stajňa, starostlivosť, cvičenie, veterinár...
a takto ten papek hodí za skriňu, žrať to nepýta, vechťom utrie od prachu, veterinára nepotrebuje, cvičenie tiež nie...kôň na palici výjde ZADARMO.

minka201
autor
28. aug 2023

@janetinka27 Zaujímavý názor 🙂
Aj ja som myslela na to, že či ozaj musia mať toho koňa na palici. Lebo ak ich baví beh a skákanie cez prekážky, tak taký šport predsa existuje. Ale asi je to ozaj o tej potrebe simulovať jazdu na koni, keď skutočný kôň je už riadne drahý koníček :D

missvisna
28. aug 2023

@dzulli1980 to znie ako problém u teba, keď hneď myslíš na takéto veci pri úplne neškodnej aktivite 🙂 väčšine ľudí to ako prvá vec nenapadne

minka201
autor
28. aug 2023

@reanda Tak to chápem. Je ešte dieťa. Aj ja som v jej veku snívala o tom, že budem jazdiť na koni 🙂

estellas
28. aug 2023

@minka201 Na malých dievčatách mi to príde v pohode. Beriem to tak, že sa hrajú športujú ako keď sa chlapci hrajú na vojakov napríklad. Ale na dospelých mi to príde veľmi divné.

h2
28. aug 2023

Toto je už tretia diskusia na túto tému, ktorú tu na modrom koníku vidím. Začínam mať pocit, že niekto sa na tých koníkoch na tyčiach odbavuje.

minka201
autor
28. aug 2023

@h2 Pri zakladaní diskusie som schválne dala do vyhľadávača "hobby horsing" a žiadnu tému mi nenašlo. Ale môžeš mi poslať linky na tie podobné diskusie 😉

scila
28. aug 2023

@minka201 tiež mi to príde ako šport vhodný do areálu psychiatrie...

thoughtfulweirdo
28. aug 2023

Už na mňa kdesi vybehlo pár videí a teda za mňa klobúk dolu, v živote by som nedokázala také výšky skákať ako niektorí pri tom, ešte s "prekážkou" 🙂 nevidím na tom vôbec nič zlé ani pre dospelých. Určite by som sa ja osobne radšej šla skamošiť so ženou skákajúcou s dreveným koňom, než so ženou napríklad na nákupoch, na drinku alebo na elektrickej kolobežke 😄

h2
28. aug 2023

@minka201 Viem, že minimálne jedna je zmazaná, zvrhlo sa to tam na urážky. Druhú sa mi naozaj nechce hľadať. Ale boli dve, môžeš mi veriť.

h2
28. aug 2023
timing
29. aug 2023

Och. Podla mna to je uz vela. Ak uz deti chcu skakat cez prekazky, nech sa paci smer aletika. Je v poriadku ak sa takto s "konom" hraju male deti, ale uz ked to robia velke dievcata 10rokov + tak to mi uz pride veru čudne. Este ked sa k tomu pridaju vselijake zvuky akoze kôň tak mame dost. Ano,mame take dievca v okoli, ma niekolko drahych konov - na palicke a vsetky deti v okoli presviedca,ze je to cool, a chcu aby sa s nou takto hrali. Ziadne sa nechce, a to deti maju od 8 do 12 rokov. Cez prekazky preskocia ale nie s konom, detom je to čudne az trapne. To dievca to ako jedine vnima,ze je to prestizny šport, lebo ju k tomu mama tak vedie.

sissy27
29. aug 2023

@minka201 pride mi to ok pre male deti, v podstate tato hra existuje uz hadam starocia. V tomto zmysle je to uplne v poriadku rovnako ako hocijaka ina hra, ktora deti bavi. Ze z toho robia oficialny sport, maju majstrovstva, a robia z toho biznis, mi uz ok nepride. Niektorym fakt pekne drbe, spravaju sa k tej palici ako k zivej bytosti a podobne. Mne to pripomina taku tu uchylku, kedy ma chlap doslova vztah s nafukovacou ancou - zivu zenu si asi “nemoze dovolit”, resp. jo ziadna nechce, tak zije s nafukovackou (kupuje jej darceky, rozprava sa s nou, atd). Podobne divni mi pridu aj tito… s korculami alebo bicyklom tiez nezijes, odjazdis, vycistis, odlozis na miesto, vybavene… ale tito (niektori, nie vsetci), sa k tomu spravaju ako k zivemu konovi a to je fakt na hlavu.

minka201
autor
29. aug 2023

@h2 Ďakujem. Ja som to písala do vyhľadávania oddelene, asi preto mi to nenašlo 🙂

kiki68
29. aug 2023

@minka201 kamoskina dcera to robi, ale ona ma kategoriu pre postihnutych a tiez robi paravoltiz s konmi. Vela ludi robi hobby horsing napr z etickych dovodov, nemozu kona poranit, kedze chcu skakat oni a to zviera si vybrat nemoze. Ved viete ako je to na pretekoch. Ostatni to maju ako hobby a niektori zase ako sport proste. Ja by som ich nesudila za to . Ked niekto robi nejaku kulturistiku a tyra telo v podstate, tak to je oki? Lebo to spolocnost akceptuje? Vzdy je to len Sport a ma svoje pre a proti

sheila121
29. aug 2023

@minka201 ja ti neviem, vidím to prvýkrát a normálne som si to vygooglila, či to je naozaj. Nechápem to proste. Čo to je cvičenie alebo skákanie alebo parkour v jednom? Nechápem pointu toho celého.