Váš názor na rovnosť mužov a žien

31. mar 2022

Aký je váš názor na rovnosť mužov a žien?

diamond007
31. mar 2022

Nikdy si nebudeme rovní 🙂 obe pohlavia sú niečím odlišné a špecifické

titla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
titla
31. mar 2022

Muzi a zeny su si rovni, nie su vsak rovnaki.

zmrzlinka2021
31. mar 2022

Muzi a zeny su si nie rovni, ci skor rovnaki.
Rovnako ani zeny medzi sebou nie su rovnake a rovnako ani muzi medzi sebou nie su rovnaki.
Sme si však rovnocení, a to je podstatné. Nemozeme sa vyhovárať na "pohlavie", ked nie je tam logický dovod, len preto, že "takto to bolo vzdy" alebo "takto sa to očakáva".

Cím lepšie ludia vedia spolupracovat, vazia si toho druheho a nepovazuju veci za samozrejmost, tym lepsie funguju rodiny, ako aj cela spolocnost.

leona45
31. mar 2022

Sme odlisni.

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2022

V akej oblasti? Lebo toto je prilis vsoebecna otazka a na taku odpoved nie je mozna.

liljana
31. mar 2022

Kto hlada rovnopravnost, ten si ju najde. Kto vsade hlada krivdu, toho nepresvedcis. Zeny mozu studovat, pracovat, kde a kedy chcu. Na materskej a s opaterou o deti sa da striedat s partnerom, sama si urcis pocet deti (ochrana). Niekomu staci jedno dieta, niekto ich musi mat styri. Jediny rozdiel je, ze vynosit dieta musi este stale zena.

sparrows
31. mar 2022

Pokial niektoré ženy (na Slovensku) nezmenia svoje myslenie, napríklad ohľadne postavenia ženy v domácnosti, tak od rovnosti ešte máme ďaleko

julie19
1. apr 2022

Toto je taká otázka 🙄 strašne obšírna a nekonkrétna… ako v čom sme si rovní … niekoho kned napadne delenie domácich prac na mužské a ženské, niekoho zas ze muži nikd nebudú moc rodiť deti, ďalšieho zas aké sú rozdielne mužské a ženské platy, ďalšieho či sme si rovní v rámci vzťahu .. atd pokračovať možme donekonečna 🤷‍♀️ V niečom sme si rovní a v niečom skratka nie, a niečo sk zas vieme nastaviť sami v rámci vzťahu alebo domácnosti ;)

moonlight1210
1. apr 2022

Pokial sa nejak radikalne nezmeni hormonalny profil zeny a muza, tak minimalne v sexe a v pristupe k nemu nebudeme nikdy rovni.
A mozeme sa navonok tvarit, alebo si to zdovodnovat ako chceme.
Vzdy ten rozdiel niekde vyskoci a dobehne nas.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1natasa1
1. apr 2022

že tento svet bude asi stále skôr naklonení mužom ako ženám 🙂

lujza123
1. apr 2022

Ze väčšina ľudí si myslí že slovo rovnost = rovnakost a vždy keď začne debata o rovnoprávnosti tak začnú vyťahovať fyzické rozdiely alebo tam pchať Boha a jablká džendžeru.

Vzhľadom na nastavenie ľudskej spoločnosti ze "silnejší ma vzdy pravdu" tu rovnosť nikdy nebude.

Lepšie podmienky pre život si musia vydupat ženy samé, ale problém je ten ze velka časť žien sa nepovažuje za rovné s mužmi. Prijímajú svoju podradnu úlohu, sú tak šťastné. V domacnosti vykonávajú všetku prácu, obsluhujú ostatných, nemajú žiadne koníčky, všetky rozhodnutia poslušne nechávajú na mužovi. Keď otehotneju túžia po synovi, nemajú radi ostatné ženy. Keď majú s niekym problém vždy je to iba žena - suseda, švagriná, svokra..... Nikdy by nevolili žiadnu političku (to vidno pri poslankyňach, prezidentke koľko nenávistnych komentárov majú práve od žien), v práci by nezniesli keby im šéfuje žena, slovo feministka považujú za najväčšiu urážku.

Ja osobne budem považovať za rovnopravny až taky svet kde bude sedieť v parlamente, na postoch primátorov, poslancov, vedúcich pracovníkov, primárov v nemocniciach presne polka žien. Lebo tvoria pol populácie.
Keď budu pôrodnice tak luxusne zariadené ako sú penzióny pre fararov.
Keď bude stáť ružová žiletka presne toľko co modra (teraz je ružová drahšia) keď tepláky v ženskom oddelení budú stáť presne toľko isto co také isté v mužskom.
Keď sa ta na pohovore nikto nespyta kto bude na OCR s deťmi.

qwerty2
1. apr 2022

@lujza123 To je naozaj krásne vystihnuté. Trafila si 100% klinec po hlavičke.

karolinakr
1. apr 2022

Pozri, ked si otvoriš magazin pre " mudru a sebavedomu" ženu, nazyvaju tam same ženy mužov panov tvorstva.Pritom Boh jasne povedal človekovi, vsetko dam pod tvoje nohy.To nepovedal muzovi, že žena bude pod tvojimi nohami, ale človek bude vladnut nad vsetkym.Ked sa ženy same ponižuju a davaju do podriadenej role tak aku rovnost tam chces hladat..

autor
2. apr 2022

Rovní sme si pred Bohom. Medzi sebou ako rozhodnutie, čo potrebujeme ku svojmu šťastiu.