Veriaci - pokrytci

2. nov 2023

Aj vám príde ze veriaci sú pokrytci? Ako sa píše v biblii, podľa ovocia ich spoznáš. Neodráža vás to od viery? Ja som ateista, asi hlavne kvôli tomu pokrytectvu co vidím všade, fakt ak som spoznal par kresťanov co to aj žili tak je to veľa.

babulkomale
2. nov 2023

Vacsinou su a riadni.
O to viac si vazim kazdeho, koho viera je ziva, kto zije vierou a kona tak ako povedal Jezis.
Poznam take rodiny aj jednotlivcov napriec roznymi vierovyznaniami a velmi ich obdivujem.

pribinak
2. nov 2023

Ešteže Ty si úplne super bez viny a hriechu a preto píšeš anonymne

viestta
2. nov 2023

Pokrytcov je viac ako je prijemne aj medzi veracimi aj medzi tymi druhymi.
Napriklad ty si tiez pokrytec, ked ani tuto temu nezalozis pod vlastnym nickom. Viem, aj za nickom sa skryva anonymne existencia, ale aj tak...

zmrzlinka2021
2. nov 2023

A ateisti nie sú pokrytci?

lindous
2. nov 2023

Poznám takých, ktorí si myslia, že môžu robiť čokoľvek, lebo veď sa vyspovedajú a dobre bude a to je pre mňa vrchol pokrytectva, ale určite by som to takto nezovšeobecňovala a neoznačila tak všetkých veriacich (ja som neveriaca a aj väčšina ľudí v mojom najbližšom okolí, ale mám aj veriacich priateľov, ktorí sú skvelí ľudia a určite nie pokrytci)

babulkomale
2. nov 2023

@viestta nemyslim si, ze diskutovat anonymne je pokrytectvo. Myslim ze definicia je inde.
Ja viem ze si tu stale a ze to tu asi aj vlastnis, ale pokial je tu tato moznost, preco by ju ludia nemohli vyuzit?

ruxandra
2. nov 2023

Ja som obklopená veriacimi ludmi, ale naozaj úprimne veriaci su len dvaja z nich. To su jediní ludia, ktori sa správajú pekne, žijú podla toho.. vsetci ostatni okolo su pokrytci. Bohuzial. Ja totiz stale vravim, ze tie kresťanské pravidla a myšlienky su velmi pekne a keby ludia podla toho naozaj zili, mali by sme sa tu dobre. No nakoľko si to kazdy interpretuje podla seba, tak to tu aj vyzera.
Proste uz len miesto toho “miluj blížneho svojho”, šíria dookola nenávisť a tvária sa, ze tak to ma byt a tak to chce boh.. 😔

cecilia29
2. nov 2023

Ja som veriaca a myslím ze sme takí istí ako ateisti. Jeden lepší, druhý menej. To ze niekto sa hlási ku viere , chodí do kostola nerobí z neho dokonalého. Niektorí veriaci si to však neuvedomujú.
Desatoro ale hlavne to najdôležitejšie prikázanie sú skutočne o láske. Čím viac to dokážeme tým sme lepší

babulkomale
2. nov 2023

@ruxandra a hlavne kazdy si mysli, ze noh skace ako on chce a pomaha mu v jeho scestnych napadoch...

nienienie
2. nov 2023

ach jaj ....

terezka1947
2. nov 2023

Vieš,ono je to také zvláštne,keď utocim na niekoho aký je a sám sa nezasadzujem za nič.
Alebo napísať,že som ateistom kvôli takýmto ľuďom,čo je tiež alibizmus.
Veď ok,si neveriaci,či veriaci,ok.
Ale nebyť nič,ale zároveň posudzovať nejakú z týchto skupín je minimálna maone zvláštne.

viestta
2. nov 2023

@babulkomale anonymne budem diskutovat o haklivej teme. Debata o nesmrtelnosti chrusta, lebo tato debata je presne o tom, debata len aby sa debatovalo, vobec nie je hakliva tema a mohla sa utorka za svoj nazor postavit. Inac je to tiez len ina forma pokrytectva

madeline1
2. nov 2023

Asi preto, ze ty si taky pises take hlupe diskusie. Nie je ti hanba? Aspon nepis anonymne.

syslik81
2. nov 2023

ked je niekto k..ot tak je proste k.kot a je jedno ci je veriaci alebo nie ... to to nevplivni

taga
2. nov 2023

Verit ci neverit nemas kvoli ludom okolo teba..
Veris v Boha, nie v ludi, preto ludia by ta nemali od viery v Boha odradzat... ale ano,neveriaci sa casto vyhovaraju na veriacich, preco oni akoze neveria

cafelatte
2. nov 2023

Je pravda ze " vo svete" takých poznám malo, ale v mojej kresťanskej komunite máme také rodiny ktorí tak žijú.

Nerieš ľudí, rieš čistotu svojho srdca a svedomia, každý si bude zodpovedať za svoje činy, nie manželkine ani kolegove.

janulka1802
2. nov 2023

Ja žiaľ mám viac negatívnych ako pozitívnych skúseností s veriacimi. Čim viac sa bijú do hrude, tým horší boli, sú. Avšak, mám aj zopár veľmi príjemných skúseností s ozaj veriacimi. To sú ľudia so srdcom na dlani. Žiaľ prevažujú tí prví.

maranta_leuconeura
2. nov 2023

Ja som ateista z presvedcenia, nie preto, ze niektori knazi su sexualni devianti, lebo im abstinencia udrela na mozog a mnohi veriaci nedokazu ani milovat blizneho svojho (lebo je ateista, lebo je gej, lebo volil PS, lebo je slobodna matka...🙄). To len na okraj.
V rodine mam aj veriacich, ja tomu sice nerozumiem, co im to dava, ale ved je to ich vec, mne to nevnucuju a ani mi nijak neublizuje, ze chodia do kostola ci sa pred obedom prezehnaju 🤷 A ich teda neodradza to vyssie spomenute. Napriklad pribuznemu sa stalo sa, ze knaz mal nejake nenavistne kazne voci mensinam, tak si nasiel iny kostol (vo vacsom meste lahsie uskutocnitelne).
A vyslovene zli ci zakerni ludia, tak tych mas medzi veriacimi aj neveriacimi, nevidim rozdiel vo vyskyte.

babulkomale
2. nov 2023

@viestta aha tak to som nevedela ze ty mas patent na rozdelovanie tem na haklive a pokrytecke.

viestta
2. nov 2023

@babulkomale nuz pre kazdeho je hakliva, tema ina. Pre mna su to intimne a rodinne problemy... Ak je toto pre teba halkliva tema, v poriadku

evkatk
2. nov 2023

Čo je to viera? Tá ozajstná je viera v zdravý rozum. Tá, ktorú hlásajú všetky cirkvi je vymyslená ľuďmi pred 3000 - 4000 rokmi na zachovanie pokoja a poslušnosti. Kým sa ničoho nebáli, okrádali sa vzájomne, vraždili, atď. bez zábran. Bola to viera a strach z nadprirodzenej bytosti, ktorá ich ukáznila. Hlásali ju kňazi, ktorí tvrdo trvali na jej vyznávaní. Aj za cenu zabíjania. Žiaľ viera brzdila vo vývoji. Bránila rozvoju vedy aj myslenia, aby cerkev (každá) neprišla o moc a z nej plynúce financie. Po 2. sv. vojne došlo k oslabeniu jej moci a div sa svete. Rozvoj ľudstva, ktorý tisíce rokov stagnoval zrazu začal neuveriteľne napredovať. Veriť a dodržiavať to, čo vymysleli primitívni negramotní ľudia pred tisícami rokov a tvrdiť, že je to tak, je na zamyslenie. Často takýto ľudia nedokážu byť objektívni a rozumne pristupovať k rôznym situáciam. Často svojimi primitívnymi postojmi ubližujú nevinným. Dnešná veda pokročila tak, že väčšina vecí je vysvetliteľných.

babulkomale
2. nov 2023

@viestta pre mna nie, pravdepodobne pre toho, kto ju zalozil. Alebo tu ma rodinu.

silvike
2. nov 2023

@ruxandra A ked tu nenavist siri dookola neveriaci tak je to co ? To tiez nie je asi v poriadku. Cize stale je tu sirenie nenavisti, len teda ak je to veriaci tak je pokrytec ale ak je neveriaci tak je vlastne zloduch ?

hederamonstera
2. nov 2023

Nerozumies viere, inak by ti bolo jedno aki su druhi…✌🏻

silvike
2. nov 2023

Stale treba mat na pamati, ze aj veriaci aj neveriaci su v prvom rade ludia so svedomim. A podla toho sa rozhoduju a konaju, znasaju dosledky rozhodnuti dobrych aj zlych. Jednoducho aj ten knaz, veriaci muz, zena su len ludia s tym vsetkym co kazdy clovek v sebe ma. S laskou ale aj nenavistou, zlobou, zavistou a pod. Ved tym, ze je veriaci mu nikto nevyoperoval tieto emocie, prezivanie, pocity. Ptoste klasika, taky aky je veriaci, taky je aj neveriaci. Len teda rozdiel je v tej dajme tomu viere, ze veriaci veri v posmrtny zivot, v to ze vsetko pochadza od Boha a pod. Ale inak je stale tym istym clovekom ako neveriaci. Neviem preco sa od veriacich ocakava priam dokonalost. Oni nie su nadludia.

evkatk
2. nov 2023

Správanie jednotlivcov nezávisí od toho, či ide o veriaceho alebo nie. Správanie sa kladné, či pozitívne si každý prináša do života z rodiny, v ktorej jednotlivec vyrastal. Každá rodina má svoje spôsoby správania, ktoré si deti osvojujú. V tom niet rozdielov medzi veriacimi a neveriacimi.

zorkahorka
2. nov 2023

Pokrytectvo si nevybera - veriaci-neveriaci, kazdy mu podlane... A ty... ty sa len vyhovaras. Som ateista, lebo veriaci su pokrytci. Pch!

silvike
2. nov 2023

Ale aspon mozu stale ti neveriaci poukazovat na tych veriacich v zmysle: " Ahaaa, pozrite, veriaci a tak strasne sa sprava, to je ale pokrytec!". Veriaci tak na neveriacich nepoukazuju. Max v zmysle: " Ahaaa, jaky pohan a neznaaboh !" Je to vtipne vcelku ako kazdy na kazdeho ukazuje prstom. A sam si pred svojim prahom nechce upratat. No proste klasicky clovek 🙄

silvike
2. nov 2023

A naco je vlastne tato tema dobra ? Nieco mi vravi, ze prave na to sirenie zla, ze podme vsetci hromadne nadavat na tych fuj fuj pokryteckych veriacich.

h2
2. nov 2023

Klasický príspevok na rozdúchanie vášní. Anonymný, kontroverzná téma a autor sa viac neozve. Škoda písať.