Zrýchlená autoškola

27. máj 2021

Pekný deň želám, chcela som sa vás tu opýtať, či ste si niektorá robila tzv. Zrýchlenú autoškolu. To znamená že ste sa prihlásili na individuálny kurz kde nechodite na teóriu ale iba na jazdy,tým pádom autoškola trvá väčšinou 1 mesiac. Keďže je covid a mám obavy že zas budú nejaké obmedzenia po lete, tak že či tu niektorá nemáte vodicak po takejto autoškole. A ak by ste mi vedeli poradiť kde v BA si viem takto autoškolu spraviť. Písala som asi do 2-3 autoškôl, kde mali v ponuke konkrétne takýto kurz ale z 2 mi ani neodpisali a z tej jednej že nemajú teraz na to inštruktorov. Neviem či to musí byt nejaký špeciálny alebo tak, preto sa chcem spýtať tu. Kľudne napíšte aj veci nejaké postrehy čo by som mala vedieť a či je takáto autoškola vhodná aj pre úplného začiatočníka. Teóriu sa viem naučiť aj sama. Dakujem 🙂

alenah31
27. máj 2021

zrýchlený kurz neznamená, že neabsolvuješ teóriu alebo zdravotný kurz a máš len jazdy. Znamená to, že zdravotný kurz absolvuješ naraz počas jedného dňa 8 hodinovým školením, teóriu nepreberieš 2x týždenne ale 3 až 4x týždenne a jazdy, ktoré spravidla absolvuješ 2x týždenne absolvuješ podľa toho ako sa dohodnete - min. však 3x a max. 5x v týždni. Manžel mojej kolegyne je spolumajiteľ autoškoly v TN - že bez teórie a kurzu prvej pomoci...neexistuje a rád by vedel kde sa to teda dá.

ivkazba
27. máj 2021

To nie je že teóriu sa neučíš, tá sa učiť musí, prikazuje to zákon a ten neumožňuje vynechať absolútne nič. Len počas korony sa teória učila online. A áno, ja som tak mala, dorábam si vodičák na veľkú motorku, teóriu online, ale komplet všetko akoby som chodila normálne fyzicky do učebne. A jazdy mám individuálne. Ale inštruktora mám takého, čo robí len jazdy na moto, ale hovoril, že sú všetci vyťažení, aj motorkári aj autičkári. Čiže je možné, že nenájdeš teraz nikde miesto, kde ťa vedia vybaviť rýchlo a prednostne.

sims4
27. máj 2021

Mala som zrýchlený kurz, no teóriu som musela absolvovať, bola som len uprednostnená pri výbere dní na jazdy nič iné

autor
27. máj 2021

@alenah31 no neviem, to je asi niečo iné ako som sa ja pýtala. Autoškoly existuju aj iba na jazdy samozrejme sú tie kurzy drahšie. A bez teórie. Že prídem iba na skúšky. A zdravotný kurz je samozrejmosť ale nemusím na tých teoriach sedieť lebo na to nemám cas

autor
27. máj 2021

@ivkazba ja viem že sa musí učiť ale sú iba konečne testy, neviem či má tu niekto pochopil ale tým autoškolám čo som písala tak to tak majú. Teória tam nie je, človek sa učí sám samozrejme musí urobiť testy. Ako každý. Aj konečnú jazdu. Teda skúšky.

zuzanka.zuzu
27. máj 2021

ano, existujú aj také, kde sa nechodí na teóriu až potom na skúšky z teórie, ale čo ja viem, tak to mali ošetrené tým, že ťa neposadili do auta kým si neurobila teoretické skúšky - čiže nie ako si ty predstavuješ, že o 2 dni ideš do premávky ale najskôr sa z mesačného kurzu budeš doma drviť teóriu 2 týždne a potom keď urobíš test tak DENNE 2 týždne po-pia jazdiť - to je ten mesačný zrýchlený kurz 😀

no ako ti baby odpísali, v BA sú momentálne všetci vyťažení, takže teraz asi nikde 😉 ak ho súrne potrebuješ, pravdepodobne by som sa pokúšala preplatiť ostatných (ja som raz potrebovala spraviť znalecký posudok zo dňa na deň pred vianocami tak som ponúkla 300e namiesto 120e a čuduj sa svet do 10 hodín som ho mala v banke 😀 skús ponúknuť o 50% viac a uvidíš)

autor
27. máj 2021

@zuzanka.zuzu a to je legálne? 😀 áno taký som myslela že v riadnom termíne spravim teoretické testy a potom idem na jazdy. Veď to je logické. Skratka len nebudem sedieť na teórii ale budem sa to učiť sama. A áno tak jazdy myslím. Ja viem že sa robí plny pocet jázd v kratšom obdobi ale to mi vyhovuje lebo radšej tie jazdy spravim za 2 týždne a nebudem si musieť prispôsobovať potom dalších xy mesiacov tie jazdy a budem nadávať na to že vodicak robím rok

ivkazba
27. máj 2021

Jazdy môžeš urobiť aj za týždeň. Na to časové obmedzenie nikdy nebolo. Záleží len na časových možnostiach inštruktora. A tie majú teraz zrejme všade obmedzené keďže sa kvôli korone veľa nejazdilo.

zuzanka.zuzu
27. máj 2021

tak ja neviem či legálne ale napr. ja som nikdy nesedela v trenažéri 😀 a tuším aj to je povinné 😀 čiže asi toľko k autoškolám 😎 inak som z BA a školu som robila mimo BA, jazdy v BA, ale ja som mala "štandardný" kurz, o tento som sa len zaujímala plus som sa zaujímala aj o veľkú motorku a chcela som to spojiť, doteraz nevydalo .... @ivkazba ty si teraz robíš? nebojíš sa v už nie 20-ročnom veku? (pekne som to napísala? 😀 ) a ty si tuším teraz tehotná, zvládaš to?

jaga18
27. máj 2021

Pred x rokmi to možné bolo. Ja som chodila len na jazdy, žiadna teória, tu som došprtaladoma za týždeň. Ani kurz prvej pomoci som zvlášť neabsolvovala, keďže som mala platný z prace, kde sa povinne pravidelne preskolujeme. Dokonca mi aj pár jázd chýbalo, keďže na poslednú chvíľu som išla na skoršie skúšky, lebo pár pubertiakov neprešlo a opravné si dali v termíne, keď som mala ísť ja... Radšej som išla na skúšku o 2 týždne skôr, ako mesiac neskôr... Ale bolo to niekde okolo 2008-2009, ešte keď žili dinosaury 😆

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana616
13. júl 2022

Pracujem v autoskole a mam potrebu uviest zopar informacii k teme. Mozno to niekomu v buducnosti pomoze.
Pocet hodin teorie aj jazd je v kazdej autoskole v SR rovnaky. Ak uhradite priplatok za rychlokurz, to znamena, ze mate hodiny castejsie ako ostatny. Ale poctom hodin je to stale rovnake. Od maja 2020 po prvej vlne covidu dovolili ucit dinstancne a to si viaceri pletu. Pri kazdom kurze je teoria, aj ked opakujete autoskolu a robite cely kurz odznova. Teoria moze prebiehat:
- osobne v ucebni
- dinstancne cez videohovor (teams, zoom, webex, skype...ako si to nastavi autoskola)
- cez statny learning, kde odovzdate 32 testov po 10 otazok a statny system vam uzna ucast. Testy mozte odovzdat kedykolvek po zverejneni, mozete studovat kedykolvek vam vyhovuje pocas dna.
Tieto sposoby vyucby sa daju kombinovat a je na autoskole co preferuje.