6-ročný syn preferuje otca

22. sep 2023

Ahojte, neviem či sa mám trápiť alebo to brat ta prirodzene .. syn ma 6 rokov, je v mojej starostlivosti, donedávna nerád chodil k ex.. a teraz s ním chce byt viac a viac.. otec je to dobrý, chodia spolu na futbal atd.. majú spolu viac spoločného asi ako matka so synom :( trosku ma to trápi a bojím sa že so mnou už nebude chcieť byt a vyberie si otca alebo neviem bojím sa že so mnou nechce byt že som neni dobrá matka alebo čo aj keď sa snažím .. mám vycitky či niečo nerobím zle keď so mnou nechce byt :(

melanta
22. sep 2023

Toto je úplne prirodzené. V určitom veku chlapec viac inklinuje k otcovi, lebo s ním nájde spoločné témy, ktoré s mamou nemá. A potom zase je obdobie, kedy je mamička lepšia ako tato. Na láske dieťaťa to nič nemení, len má proste momentálne viac spoločných tém s otcom. Ak je syn spokojný, teš sa z toho, že dieťa je šťastné. A viac voľna si uži a ber to ako príležitosť na to, aby si viac času mohla venovať aj sebe. Hlavne pred synom nedávaj najavo, že ťa to trápi, aby si v ňom nevyvolala traumu a výčitky. Teš sa s ním, že má radosť s kontaktu s otcom.

tosomja
22. sep 2023

Neľúbi ho viac ako teba, len majú spoločné záujmy v ktorých potrebujú byť oni dvaja. Neboj, rozbije koleno a príde k mame pofukať, bude sa báť v noci, príde k tebe pomojkat. To sú deti. Moje sú nonstop so mnou a keď príde ocko, tak mňa nepoznajú. Užívajú si jeho prítomnosť.

hortenziaj
22. sep 2023

je to presne tak, ja si to užívam ze ho majú radi a ze s im venuje. A ja mam dvocb chlapcov, myslím ze časom budú viac s otcom a je to dobre pre ich vývin, také to odputanie sa od mamy. A bud rada ze je dobrý otec, co poznám daktori ex robia naschváli cez det, čiže tvoj ak sa fakt venuje tak paráda.

rebrambora
23. sep 2023

Ale ved rodicovstvo nieje ziadna sutaz. Bud rada, ze ho bez obav mozes nechat s vlastnym otcom, ze su spolu obaja radi.
Toto je uzasna prilezitost pre teba, odputat sa od syna, lebo znie to tak, ze si sa nom zavisla.
Najdi si nejake konicky, venuj sa sebe, spoznavaj ludi a akceptuj, ze s vekom spolu budete travit menej a menej casu. Pretoze taky je zivot.
Hlavu hore a uzivaj si. Cas sama, cas s nim. Matka si urcite dobra.