Ako sa vám žije rozvedenej?

31. júl 2022

Ahojte, vedel by ma prosím niekto uviesť do obrazu ako sa vám žije ako rozvedenej? Či rozvod ľutujete alebo by ste to urobili znovu?
Ale podotýkam že ma zaujimaju názory len žien, v ktorých manželstvach nebolo násilie, nevera, ani alkohol...ktoré navonok nemali problémy...
Veľmi rozmýšľam nad rozvodom no bojím sa urobiť ten krok...s mužom mame dve male deti. Zo vzťahu sa vytratila láska, na všetko máme opačný názor a väčšinou času sa ignorujeme, pred deťmi sa snažíme nehadat. Ubíja má ten chlad a nevrlost, cítim že takto žiť nechcem no bojím sa čo deti. Otec je dobrý, deti ho majú veľmi rady. Totiž ja som ten zlý rodič a on ten ktorý sa blázni s deckami, takže deti by tým trpeli že by ho nemali stále pri sebe ale zas nechcem ani aby mali takýto vzor vzťahu...samozrejme sa bojím aj ako to bude finančne, sme stredná trieda a pravdou je že muž je ten ktorý tvorí gro príjmu. Mne teraz konci rodičovská chcem sa zamestnať no uvedomujem si že sako nejaká obyc. Admin zarobím tak 700 v čistom čo nie je bohvieci

zmrzlinka2021
31. júl 2022

ak nechcete aby dieta malo takyto vzor rodiny, tak to zmente:
- laska je rozhodnutie, nie emocia, rozhodnutie milovat druheho aj ked sa citim na prd, aj ked ma ten druhy sere
- kazdy den sa rozhodujte milovat toho druheho
- komunikujte, hladajte spolocne riesenia
- neignorujte jeden druheho
- zacnite randit, iba vy dvaja. Nam aj ked sa narodilo dieta, po troch mesiacoch sme ho na dve hodky supli k starkej a sli na pizzu... 😉 Spolocny cas je velmi dolezity
- konajte skutky lasky, pride drahy z prace, objijmi ho, pobozkaj, pohlad, povedz mu aky je pre teba vzacny...

Dat dietatu kompletnu a harmonicku rodinu je najlepsia investicia do zivota dietata, najlepsi starter a zaklad pre jeho cely zivot

luccija
31. júl 2022

Toto nie je na rozvod.Skuste zapracovat na vztahu, vyrozpravat si to.Budes sama s 2 detmi mozno vela chorymi, bat sa kazdy mesiac ci Ti to financne vyjde, ci Ta nevyhodia z prace, nehovoriac o tom, ze riesit vlastne byvanie, mozno si muz bude ziadat striedavku vyzijes zo 700 eur?
On si niekoho najde, ty deti ako medzi kamenmi...
Chlad a nevrlost povies niekedy muzovi, ze je pre teba dolezity?Nikdy nebudete mat ma vsetko spolocny nazor ved to je normalne.Pracuj s tym, co mas.Ak tam nie je alkohol, nevera ci nieco velmi vazne nerozvadzala by som sa

dadis
31. júl 2022

@zmrzlinka2021
@luccija Uplne s vami suhlasim. Rozvod je krajne riesenie. Deti by mali vyrastat v milujucej rodine a o to sa musite snazit obaja. Tak sup do poradne, zacni svojho muza zvadzat, vidiet na nom to dobre, to cim si vadite a ublizujete - to rieste. Nebojte sa na deti trochu vykaslat a ist na dovolenku sami. V konecnom dosledlu tym, ze si zlepsite vzajomny vztah, detom date viac, nez si myslis. Laska je rozhodnutie. A co sa tyka zivotu po rozvode. Vzdy ti zivotna uroven klesne, aj ked deti v starostlivosti mas a aj v striedavke (ak je starostlivy tato, tak striedavka je lepsia pre deti)...uz nebude jedna hypoteka, ale dve, teraz idu uroky k 3 percentam, ceny bytov neklesli. Ja zarobim skoro 3x viac ako ty a musim sa teda riadne obracat, aby detom nic nechybalo. Ale samozrejme, ak je vazny dovod odist z manzelstva, nema zmysel to len kvoli peniazom tahat dalej. U vas to vidim ale skor na obnovenie vztahu a pracu v poradni..

54tinka54
31. júl 2022

Nemám skúsenosť, no keďže nemáte nejaké zásadné problémy ako napr alkohol, násilie a pod., skúste na svojom vzťahu zapracovať. Zrejme sa tá láska vytratila kvôli tomu, že máte dve malé deti, ktorým venujete všetok svoj čas a popri starostlivosti o ne ste zabudli, že ste aj partneri. Odcudzili ste sa navzájom. O lásku sa treba starať, zalievať ju ako kvetinku, inak vyschne.
Mysli na to, prečo si si manžela vzala, čo ti na ňom imponuje, jeho silné stránky.. urobte si čas pre seba, dajte detičky napr babke, pravidelný sex tiež určite dopomôže k obnoveniu vzťahu. Ozaj skúste na tom zapracovať, strašne veľa vzťahov v dnešnej dobe končí, aj keď by nemuseli.

dilino
31. júl 2022

Ak nemajú v rodine manželia problémy tak sa nerozvadzajú.Väčšina sa rozvedie vtedy ked je nevera, alkohol, automaty, bitky, týranie fyzicke aj psychické, manipulátorstvo.Normálne manželstvo kde niesú take problémy sa nerozvedu bežne problémy sú všade nezhody výmeny názorov .Niekdy sa zvyknu manželia odcudziť vtedy sa rozvedú že nevychadzajú spolu zlé len si už nerozumeju.Myslim že by si to s dvomi detmi mala veľmi ťažke aj keby TI dal výživne uživiť seba a dve deti platiť nájom no nič moc.Ked sa rozvediete tak deliť si majetok vysporiadanie všetko drahe to nielen strava a bývanie ale aj ostatne veci.Máš ťažke rozhodnutie my TI môžme poradiť a však to najväčšie rozhodnutie je na tebe.Ked si zvažiš pre a proti čo TI viac vyjde.Plusov alebo mínusov.Neskusite ísť do manželskej poradne.

sante81
31. júl 2022

Myslím že je úplne jedno aký dôvod bol na rozvod. Ak nie si dlhodobo šťastná, a urobila si pre záchranu všetko, tak odid zo vzťahu. Dobry otec môže byť aj po rozvode

sante81
31. júl 2022

@dilino je to občas ťažké, ale dá sa to zvládnuť, byť rozvedená v dnešnej dobe 🙂 ja som toho príkladom už 7 rokov

fotoarch
31. júl 2022

Na Slovensku je zauživany zvyk - vydržať ! Keď Ťa nebije, nepije, neni vulgarny, nebodaj aj financie prinesie - Si nevďačná ...
Ty si povedz, či Ti chradne duša a telo . Ak áno, po rozvode viete byť naďalej úžasní rodičia a neutrálni kamaráti .
Pre tých , čo nechápu že vzťahy vedia stroskotať, hoc sa milovali je vysvetlenie . Na začiatku je zamilovanosť - hormóny šťastia - všetko tolerujeme, 2 roky ...Ak zamilovanosť pominie, vieme budovať vzťah . Niekedy, je žial výber partnera zlý - nekompatibilita , alebo sú zamlčané povahové rysy , problémy v psychike - aj keď , kto ju ma dnes vporiadku ..... Prosto mačka a pes v jednej klietke môžu žiť do smrti, ale nebudú si partnermi. Budú nepochopení vedľa seba preživať, nie žiť .

huginko
31. júl 2022

@fotoarch presne tak!!!

janula12345
31. júl 2022

Pockaj, kym sa zamestnas, zacnes zarabat, chodit do prace do kolektivu, budes mat zas iny denny program, stereotyp a mozno celkovo pookrejes, a tiez vztah vas dvoch sa zmeni. A ak nepomoze a naozaj to bude zle, ziadna harmonia, city.... potom by som az mozno realne zacala rozmyslat nad rozvodom aj s tym, ze uz budes aj presne vediet, kopko mas plat, uspory, atd- ci a ako to utiahnes.

matabb73
31. júl 2022

Ja síce nie som v tej kategórii, čo píšeš, ale aj tak ti napíšem. My sme mali s mužom spory, hádali sme sa a rozviedli sme sa po 21 ročnom manželstve. Môj život je omnoho lepší, pokojnejší. Po rozvode to nie je jednoduché, musíš všetko finančne ťahať sama, ale časom si človek na to zvykne. Čo by mňa v tvojom prípade odrádzalo, je to , že máš ešte malé deti a nie si finančne sebestačná. S malými deťmi by si to mala veľmi náročné keby si bola na ne sama. Skúste ešte navštíviť manželskú poradňu a poriešiť nezhody. Ked budeš pracovať a stále budeš v manželstve nešťastná, ešte vždy sa môžeš rozviesť.

marca12
31. júl 2022

Byt tebou pockam s rozvodom. Materska je obrovsky zaberak na psychiku zeny,tie slabsie sa "zblaznia" a su ukricane a vadi im vsetko a kazdy. Skus sa zamestnat,prides na ine myslienky,prides do ineho prostredia,budes medzi ludmi. Snaz sa popracovat na vasom vztahu,popracuj aj na sebe. Viac sa usmievaj,pozeraj sa na to krasne a pozitivne,co je okolo teba,nemysli len negativne.

ivangeline
31. júl 2022

poradna

thoughtfulweirdo
31. júl 2022

Pridávam sa k tomu, že toto nie je dôvod na rozvod a do bodky súhlasím s prvým komentárom 🙂 predpokladám, že nejaké tie rozhovory ste už skúšali. Ak nefungujú, skúsila by som ešte niečo - ísť príkladom. Vykašľať sa na to, že ťa manžel fakt serie, nebrať si osobne jeho hundranie alebo odtazitost a robiť prvé kroky. Pozvať ho na rande, nejako ten čas na to naskriabat, je to fakt dôležité. Robiť pre neho drobné láskavé maličkosti, každý deň letmé dotyky, úsmev, pochvala. Povedz mu len tak, bez špeciálnej príležitosti, že mu ďakuješ za to, čo pre vás robí. Začni byť tá, čo mu prejavuje lásku, hoci ju od neho necíti. A to najťažšie - nevzdaj sa, ak to hneď nebude opätované. Niekto sa chytí po týždni, niekto po 3 mesiacoch. Pochopiteľne nemôžeš to byť donekonečna len ty, kto robí tie kroky, ale jeden musí začať. Vzťah nie je vždy 50:50, niekedy je to 20:80 a teraz možno ty musíš byť tá, čo to potiahne a prevezme na seba tú prácu a niekedy v budúcnosti to zase možno zachráni on. Držím palce!

mandzula
31. júl 2022

Moj ex nepil, nehadzal do automatov, nebil ma, nekrical, o dceru sa staral... ,no napriek tomu je, nastastie, ex. Preco? Lebo zacal byt uhundrany, kazdy bol pre neho hlupak, chodit niekam bolo zbytocne, dcera (aspergerka) nemala podla neho ziadny problem, na hlavu som bola ja, ked som mu povedala, ze zaciname byt na seba alergicki, bolo by s tym nieco robit, zas som problem videla len ja... Casom ziadne dotyky, intimita, proste nic, len dusno. Zacalo sa to odrazat na dcerinom zdravi, tak som s tym sekla. Jedno z najlepsich rozhodnuti mojho zivota. Relativne rychlo som si nasla noveho partnera, uz je z neho manzel a skvely "otcim", v uvodzovkach preto, ze dcere 100 % nahradil otca. Pre mna laska nie je rozhodnutim. Bud je, alebo nie je. A ak uz nie je, znova nepride. Harmonicku rodinu a vzor, ako to ma vyzerat, som dcere dala az s novym muzom.

dankamg
1. aug 2022

No ja by som na tvojom mieste do toho nešla. Rozvedená žena s deťmi to má omnoho ťažšie, finančne aj psychicky. A nikto Ti nezaručí, ze Ta čaká niečo lepšie, prip. nový vztah. Stokrát som si vyčítala, že som sa rozviedla, mala som to radšej vydržať aspoň kvôli deťom. Boli to roky trápenia a samoty po rozvode.

vikikasta
13. jún 2023

Mozem sa opytat ako to u Vas nakoniec dopadlo?