Ako sa zbaviť platonickej lásky?

29. nov 2023

Ahojte, trvá to už pol roka a vadí mi to, cítim sa kvôli tomu trápne. Sotva ho poznám a viem, že aj keby sme boli obaja nezadaní, tak sa k sebe absolútne nehodíme. Som vydatá a manžela by som nikdy nepodviedla. A paradoxne ani ako slobodná by som ho nechcela lepšie spoznávať v realite, vidím úplne jasne, že to nie je chlap pre mňa a ani ja vôbec nie som typ ženy, akú by on chcel. Aj tak na toho muža denne myslím, rozbúcha sa mi srdce, keď vidím niečo na sociálnych sieťach... Viem, že to preto, lebo je to platonické a ľahko na neho môžem premietať svoje túžby a predstavy. Snažila som sa zamerať na svoje manželstvo, oživiť, zlepšiť, ale ide mi to ťažko a muž tomu veľmi nepomáha. Vždy bol taký vlažný a aj je. Asi som pre neho ani nebola úplne prvá voľba, má ma rád, ale to je tak všetko. Neviem medzi nami navodiť nejakú romantickejšiu atmosféru. Neviem ako inak si toho platonického vyhodiť z hlavy? Občas sa mi takto niekto páčil, ale vždy to rýchlo vyšumelo. Teraz si pripadám ako blbá puberťáčka.

bloger
29. nov 2023

Tak ho prestaň sledovať na sieťach. Zameraj sa len na tvoj vzťah s manželom.

reanda
29. nov 2023

ked mas vlazny vztah s manzelom, tak sa asi furt budes do niekoho platonicky zalubovat, to si nepomozes

deti95060810
29. nov 2023

kde ho stretávaš? cestou do práce? najlepšie by bolo úplne prestať ho vyhľadávať popr. stretávať
zíde z očí - zíde z mysle

mimi3008
29. nov 2023

Nerozumiem, ako ze si nebola pre tvojho manzela prva volba???

radkaradix
29. nov 2023

je super vediet, ze s tym druhym by si nechcela realne byt, takze ta nemusi zozierat myslienka, co by bolo, keby si sa rozviedla a dala dokopy s tym novym.. realita aj tak byva vzdy horsia ako nase predstavy :D vyuzi to, ze ta dokazu myslienky na neho navnadit a prenes to do manzelstva ;) vobec sa za to nemusis citit trapne.. je to uplne bezne, ci uz sa nam pacia herci, spevaci, sportovci, kolegovia, susedia..

autor
29. nov 2023

@reanda stačilo by mi menej intenzívne 🙂 ja som asi taký typ, veľa čítam, stále sa mi páčil niekto z kníh... Blbé je, že teraz sa to stalo s reálnym človekom a tým pádom sa to živí a trvá to oveľa dlhšie.
@mimi3008 teraz tu bola diskusia, že slečne frajer povedal, že nie je jackpot. Časom pochopila, že ani ja som pre môjho nebola. Niektoré veci mi zapadli do seba. Ale tak správame sa k sebe pekne, máme sa radi.
@deti95060810
@bloger toto je asi kľúčové, udržať sa a vyhýbať sa ako sa len dá. Ale je to aj ťažké.

dadka1997
29. nov 2023

Mňa by skôr zaujímalo, že prečo ste sa stali manželmi, keď ste neboli pre seba prvou voľbou? Len preto, že ste sa cítili osamelo ? Hmm ..
Možno je to na jednej strane dôvodom toho prečo myslíš, na niekoho cudzieho a teraz je pre teba príťažlivejši ako tvoj muž a toto je to pokusenie, ten diabol vo vzťahoch a pre toto troskotajú vzťahy..

A kto je vlastne ten, "ten"? Sused, kolega alebo to je niekto z tv herec spevak ?

j_m
29. nov 2023

🤔 je to úplne “normálne”… snáď “každý” mal/má v predstavách niekoho alebo “platonickú lásku”… Ja som mal napr. Ivetu Bartošovú atď… 😉 (nie sme slepí a bez citov).

marca12
29. nov 2023

Ja by som ho prestala sledovat na soc.sietach. zide z oci,zide z mysle

zanka777
29. nov 2023

No ja ti poviem aktuálny prípad z našej rodiny... Nebudem konkretizovať.... Dva roky jedna členka našej rodiny žila v platonickej láske samozrejme neopatovanej....sledovala sociálne siete všetky videá všetko čo sa dalo a kedy sa dalo.... Už si začala namyslat veci že to a to je o nej že to je znamenie že to nemôže byť len tak a ani žiadna náhoda......ona tým žila doslova žila dva roky..... Nakoniec skončila na psychiatrii lebo sa u nej rozvinuli také stavy a halucinácie že dovidenia.... Netreba jednoducho žiť niečím čo nie je reálne s skutočné aj keď to vyzerá pekne....treba sa snažiť aby to čo doma nie je tip top aby sa to zlepšilo a bolo to také pekné ako chceme.jednoducho sa zamerať na realitu a na reálnych ľudí a svoj skutočný život a robiť maximum snažiť sa najviac ako vieme aby ten život bol pekný a naplnený po každej stránke..... Hovorím to naozaj z reálnej skúsenosti že také veci nie sú sranda.....môže ti to prerásť cez hlavu ani nebudeš vedieť ako

kittykat22
29. nov 2023

tak si ten pocit platonickej lasky uzi naplno 😀 ved to nebude trvat vecne. Na niekoho sem tam mysliet, ved ti nos neodpadne. Koniec koncov, co je lepsie ako byt zamilovana? Si s muzom a s nim aj ostanes. Par mesiacov peknych pocitov k niekomu inemu ta nezabije. Ale nechaj to v rovine predstav a tuzob. Nakoniec to same vysumi.