Ako vrátiť iskru do vzťahu?

6. mar 2024

Muž sa vrátil po 5 rokoch zo zahraničia. No mám pocit že tých 5 rokov nás držalo len to že sme snívali ako raz opäť budeme spolu všetci, a ten klasicky kolotoč okolo detí.
Išiel tam pre nás, po mojej prvej materskej. Je to dobrý chlap, no mám pocit že už si nerozumieme. Že už mu neviem byť takou “parťáčkou” akou som bola keď sme boli bez detí. Keď tu bol 1-2 mesiace tak sa mi to nezdalo, kým sme obehali celú rodinu, kamošov, výlety s deťmi, nejaké prerábky doma, vždy to rýchlo zbehlo. Až teraz keď je tu stále, mám tento pocit. V spálni je všetko v poriadku, zatiaľ, ale napr. sme spolu doma, ticho. Sme spolu v aute, ide iba radio. Pokial tam nie su deti, nemame sa o com bavit. Ostali nam asi uz len deti a sex. To je vsetko. Citim sa divne, co s tym?

pralinka25
6. mar 2024

no musite sa na seba najprv naladit. mali ste kazdy svoj svet, svoje pravidla svoj zivot. to nejde zo dna na den.

katica06
6. mar 2024

Začala by som malým krokom, uvariť upiecť mu obľúbené jedlo, pri pohári vína si pozrieť film, dať si rande, keď nie je viac času tak aspoň v cukrárni. Skúsať sa porozprávať v téme mimo rodinného kolotoč. Podľa toho čo má rád futbal, hokej, formule , ryby....

ivangeline
6. mar 2024

Aky je jeho jazyk lasky? Urcte ci cas pre seba,kedy sa budete bavit o inom ako deti a domacnost. Skuste nieco nove a spolu. A hl sa ho spytaaaj,ako sa citi on. Ako berie vas vztah. Co by chcel a ako zlepsit.

majlo1234
6. mar 2024

@ivangeline mojho sa spytam a povie, ze vsetko ok. Pre neho je vsetko ok, aj ked len okolo deti lietame. Ja mam pocit, ze vacsina chlapov, pokial doma nema peklo, ma sex, tsk moc do hlbky neriesi😂 a ja furt ken nad tym dumem, ze nam vyprchava pri detoch iska

mabenn
6. mar 2024

ako dlho je naspat? to zrejme chce nejaky cas si zvyknut

mk1111111111
6. mar 2024

No, to je to, ked ide chlap mimo dom, zvacsa sa kazdy nauci zit sam, aj muz, aj zena. Tych par kratkych stretnuti, ked bol doma, to nezachranilo. Ja poznam vela rodim, kde potom muz znovu odisiel pracovat von, aby sa doma nepozrali a nerozviedli.

lili1313
6. mar 2024

Podľa mňa je to normalne, deje sa to aj ludom ktori boli spolu nonstop. Pozerávate spolu filmy? Čítate nejaké knihy? Travte čas spolu, hoci aj potichu najprv. Úprimná rada, možno to vyznie blbo ale my sa s mužom najlepsie rozhovorime keď nás niekto druhy, nieco naštve... Možno toho sa chyt a potom sa to často presunie do naozaj intenzívnych rozhovorov. Prave tie dlhe cesty autom sú na toto idealne alebo turistika. A v bezne dni sa proste rozhovor. Keď spolu veceriate predstav si ako ste chodili na prvé rande a udrziavaj konverzáciu - aj s muzom, aj s detmi. A ešte hore je dobrý tip ze zisti jeho jazyk lasky a ten co najviac uplatnuj.

ivangeline
6. mar 2024

@majlo1234 ...moj riesi. Neostava na povrchu.

mqkm
7. mar 2024

Môj manžel niekedy zasa stále kecá a keď ho nepočúvam tak sa hnevá, niekedy by som bola rada keby len bol ticho, pri mne sedel (a masíroval mi hlavu nohy a chrbát a počúval hudbu čo ja chcem počúvať / môj ešte keď ide aj rádio tak musí spievať aka robiť zvuky, ako opica haha ). 😅

Môj manžel ma veľmi ľúbi takže som rada že ho mám. Ale niekedy ma vie fakt rozčúliť len preto že nie je ticho a všetko berie veľmi k srdiečku keď s ním nemám chuť rozprávať alebo sa na neho “zle” pozriem, je citlivý.

Fakt keď máme pekných, dobrých, lojálnych a čo všetko nám kúpia a aj urobia (môj pracuje, varí, pratá, stará sa o mňa, chodí so mnou všade a všade ma chce brať) manželov tak si to vážme a neuvažujme o zmene.

Lebo všetci chlapi sú nudný a to je fakt!

Po pár mesiacoch randenia, alebo po prvej dovolenke s novým chlapom už som nevedela vyčkať kedy už on vypadne naspäť domov. A keď ešte sú lenivý, držgroši, sukničkári, nestará sa o mňa tak a nekupuje mi nič, alebo nejaký spomalený trtkovia čo odpisujú po dňoch a hrajú hry tak to taký môžu ísť kade ľahšie 🤭

Radšej nech mi ten môj vyspevuje ale aspoň viem že je najlepší ku mne 🤣

Aj ty ho váž, nechaj ho si odpočinúť, a len s ním buď kľudne v tichu. Môže to byť už aj vekom, prerobením v práci, alebo nejakým zdravotným problémom. Pokiaľ je stále s tebou a s detičkami a stará sa o vás bohu ďakuj že máš krásnu rodinku. Čo by za to dali druhé ženy.