Bojím sa, že sa časom rozídeme

13. mar 2021

Dobry vecer prajem, rada by som sa vam takto anonymne zdoverila s niecim co ma moemntalne dost trapi.
Som vo vztahu, ktory trva dnes presne 1 rok a 4 mesiace, takze pomerne este kratko.S priatelom spolu byvame a mame sa velmi radi, pozname sa uz zopar rokov, ale boli sme skor len taki znami-kamarati. Cize sme sa velmi casto nestretavali, a ked aj tak v partii. S priatelom sme sa dali dokopy, prezivali sme krasne chvile, ale bohuzial prisla do nasho zivota korona.
Cim toto obdobie dlhsie trva, ze je takmer vsetko zatvorene a povinnosti ma aj on v praci, a aj ja coraz viac, stracame taku spontannost a radost zo zivota. Uz sa to odzrkadluje aj nasom vztahu.A to ma vlastne trapi a velmi. Sme k sebe sice urpimni, tolerantni, chodime sa prejst, snazime sa ten cas travit plnohodnotne, ale akoby nas ten stereotyp viac a viac zabijal a hlavne nas vztah. Akokolvek sa obaja snazime, citim, ze to nie je ono. Viem, ze aj casom pri detoch (obaja to myslime naozaj vazne, chceli by sme to posunut casom aj tam) bude urcity stereotyp, ale predsa len teraz to clovek vnima, ze je plno obmedzeni, nestretavame sa skoro vobec s rodinou a kamaratmi, skratka je to ine.
Neviem, ci aj vy to tak vnimate u vas, vo vasich vztahoch, ale celkom sa o nas vztah bojim. Velmi to na mna dolahlo a prislo mi to luto, ze nemame moznost takto v zaciatkoch si uzivat tu krasu a prakticky uz rok sme ako stari manzelia. Pomaly sa vzdalujeme, hoci sa snazime kazdy den si spravit radost. Ale citim, akoby to ochladlo, pretoze aj priatel sa trapi, niekedy je bez nalady a rovnako ako aj ja. Mozno to poznate. Nechcem onho prist kvoli takejto veci, ale bojim sa, ze toto nam ukazuje pravu tvar, ze to na nas dolaha. :/ Chcem verit v to, ze je to docasny stav a ze sa to zlepsi, pretoze rozist sa nechceme, chceme byt spolu. Len to podvedome vnimam, ze sme taki nesvoji, akoby otupeni tymto. :/ 😢😖

banderaska29
13. mar 2021

vieš... korona a karanténa ako taká dala vzťahom dve možnosti: ešte viac sa upevniť alebo stroskotať.
ak spolu máte jednu domácnosť, máte mnoho možností, ako si spoločný čas spríjemniť. poviem Ti, ako to máme my 🙂

my sa veľa rozprávame, hráme hry, smejeme sa, niekedy aj plačeme, občas sa hádame, dáme si vínko, milujeme sa, chodíme do lesa s deťmi, dokonca sme začali hrať sieťovo jednu hru - on za jednym notebookom ja za druhým v jednej obývačke, nikdy by som nepovedala že toto budem robiť 😀 ale keď detičky večer zaspia, poprípade keď su so svojim ocinom (sme s bývalým manželom rozvední), tak to spolu drtíme a radíme si 😀 pozeráme filmy, sme stále v objatí. nehovorím, že to je easy, ale prakticky máme teraz na seba viac času ako kedykoľvek predtým, tak z toho ťažíme maximum ♥

ivanizna
14. mar 2021

Vitaj v normálnom vzťahu! 😀 Chceli by sme, chceli, aby sme si tú krásu užívali tak ako na začiatku, ale taký je život, veľa vecí časom zovšednie, hlavne počas takejto ťažkej situácie vo vzťahom vnímame a objavujeme nové obzory 😉 Niekedy nastane aj nuda, niekedy je to divné, dobré, zlé, vtipné, smutné, veselé, úprimné, utrápené, hravé... Čo sa bojíš už dopredu, že sa rozídete. Samozrejme, je to pre vás, ako pre veľa iných ľudí nová situácia, no ale uvidíte, ako to ustojíte, či váš vzťah má potenciál, či viete fungovať, len keď je to všetko krásne, tráli-láli-lá 😉

slniecko_12
14. mar 2021

Nam pomaha ked sa cez den vela nevidime. Napriklad si dame tri hodinky od seba pauzu a venujeme sa len sebe. Ja som na prizemi citam si alebo som vonku a manzel je na poschodi a robi si svoje. A potom si ani nejdeme na nervy, lebo mame cas oddychovat aj individualne.

miadi
14. mar 2021

Ja to vo vztahu s mm vobec nepocitujem ze je nejaka korona. Aj ked sme viac ako rok neboli v restike ci na dovolenke. Mne je len luto deti . Ze mala nema svoje milovane lekcie plavania atd.Sme spolu 10r a nemam take pocity starych manzelov ako ty. Mame male deti Takze nejaka nuda ci smutok prazdnota u nas nehrozi . Boli sme spolu rok a pol ked sme sa zobrali a vtedy sa mi este zdal ako najuzasnejsi muz na svete 😁neuveritelne tych 10r ubehlo. Laska je ako mesiac ked nerastie zmenšuje sa. 🌙 Ja som velmi stastna ze mam svoju rodinu muza deti aj v tejto dobe este viac Lebo su to moje slniecka . Keby sa zastavil cas a vsetko bolo ako je doma len snimi pre mna by to bol raj pre teba peklo? Mozno mate len blbe obdobie ale ak spolu nie ste stastni .. tak naco ste spolu ?

elizabet173
14. mar 2021

Toto obdobie je zatazkavacou skuskou asi pre kazdy vztah. Nespominala si, ci mate nejake konicky, nemusia byt spolocne. Lebo trochu mam dojem, ze ste sa na seba prilis upli. My sme radi, ze sme za ten rok, ktory uplynul mali na seba viac casu. Sme casto a dlho vonku, v prirode, vcera tri hodiny. Da sa uz na bicykel, na korcule. Je to tazke, ked nemate spolocne zazitky, je aj malo tem na rozhovor. Hadam sa to uz konecne uvolni a bude to pre vas lepsie, zatial by som volila ten pohyb v prirode.

lucka_ke
14. mar 2021

a po 30 rokoch čo budeš hovoriť? stereotyp a ochladnutie prvotnej vášne je normálna vec v každom vzťahu... ak ti za to stojí tak vydrž, korona nebude trvať večne

mamanadruhuu
14. mar 2021

No, mne karanténe ukázala to ze s mojim manzelom sa žiť nedá,...
Myslím si, že to čo máte vy, je len dočasne, ale spoločná konverzácia by to mohla vyriešiť, do prírody predsa spolu môžte a taktiez aj s kamarátmi, samozrejme ze je to na vlastnej zodpovednosti s kým sa stretnete..

Ale ak ani pri takejto situácii nedokážete fungovať, to nie je vzťah nie je to láska,veď keď sa dvaja ľúbia tak by mali spolu vydržať a tešiť sa ze sú spolu..

ninusa221
14. mar 2021

Aj mne to už ide na nervy predtym lyžovqčky kúpaliska kavy kino a teraz ja len sedim doma mam online VŠ on chodi do roboty a cely byt prenajatý je nam na dve veci🤷🏽‍♀️

autor
14. mar 2021

Dobry den prajem. 🙂 Co sa tyka konickov tak ano, mame spolocne aj rozdielne ale v podstate vacsine spolocnych konickov sa momentalne neda vykonavat. Viem ze aj neskor by prisiel stereotyp, ale mam pocit ze toto je ine v tom, ze teraz clovek takmer nic nemoze. Jasne, mozeme ist do prirody uz su aj pekne dni, ale predsa mam stale pocit ze je to o dost vsednejsie.
A mam pocit ze nas to len ubija, my sme boli vzdy dost akcni a teraz sme akoby upadli alebo co, neviem to ani spravne pomenovat ze co je to za pocit. Ja pracujem z domu, prioatel aspon chodi do prace ale vidim na nom, ze ho to nebavi taky zivot ze len praca a domov, respektive on to bral ked sme mohli napriklad po praci vybehnut s kamaratmi alebo k rodine, skratka isli sme sa prejst do mesta a teraz je to o dost vsednejsie. Byvame v meste a v byte, mozno preto to tak viac vnimame a na chatu, ktoru mame my (myslim moja rodina) ani nemozeme ist, kedze je to v inom okrese a dost daleko :/ Sme dost spolocenski a asi nam chyba to, ze sme teraz skoro stale len sami. Kamaratov a rodinu respektujeme, ak sa boja a nechcu sa stretavat, myslim si ze teraz je to take prirodzene a malo by sa to.Nie sme na seba podrazdeni a nevrli, to vobec, rozpravame sa a snazime sa si kazdy den nejako sprijemnit ale citim ze sme taki viac bez nalady. Stale je to to iste, viac a viac a ako spomenula
@ninusa221 tak presne, chodili sme do kina na kupaliska, s kamaratmi, a teraz sme viac-menej len doma a max v prirode tu v okoli, ale je to take... O nicom :/ Precitala som si vase rady na sprijemneie tychto vsednych dni. A neviem povedat ze v com sme taki, ze preco to na nas tak vplyva, nechcem sa rozist. Sme spolu stastni, len akoby sme kazdy upadli a sme bez nalady. Je pravda ze predtym sme mali kazdy som cas pre seba, a tym sme si tak neliezli na nervy a teraz sme prakticky stale len spolu, my dvaja. A kedze pracujem z domu momentalne, tak o to viac. Asi to nie je velmi dobre, ze sme taki otapeni.

jankalukasova
14. mar 2021

Budem za zlu ale podla mna ste nevyzreti... obaja. Dva, dospeli, bez deti a chudaci sa nudkaju...co by ste robili, keby ste mali male deticky a museli im robit program kompatibilny s opatreniami? Pripadne riesit financny vypadok? Skratka obracat sa aby neslaho Vas aj tie deti?
Ste dva dospeli ludia a neviete si najst zabavku? Sa prihlaste na online kurz verenia alebo pecenia, malovania alebo keramiky, sportujte, naucte sa hrat sach... moji rodicia, ktori maju po 60tke, si robia online party s kamaratmi. Vymyslaju take sprostosti, ze este aj ja sa na tom rehocem! Na poslednu tuto "party" mama napiekla a nachystala, dali to na stol pred kameru a, ze ponuknite sa... no jak male deti. Buduci tyzden maju online karneval! Uplne im hrabe (v dobrom) ale nasli si sposob ako byt spolu a nezozrat sa ale sa riadne narehotat.

ninusa221
14. mar 2021

No ja tam ani nemam vela kamaratiek takze ja sa taham domov k rodicom aj na tyžden aj teraz som u nich predsa viac ludi...uz len nak prejde toto obdobie

elizabet173
14. mar 2021

neviem, nezdá sa mi to, my sme tiež veľmi spoločenský, žili sme veľmi aktívnym životom, ale vystačíme si aj sami. Nechodíme k nikomu, aj preto, že ja už rodičov nemám a partner má iba mamku, za tou sme boli pre dvomi týždňami. Ale s priateľmi si voláme, píšeme, skype a to stačí. Doma spolu varíme, upratujeme, potom vybehneme von, my sa dokážeme donekonečna rozprávať, môžete aj hrať karty a pod. Naozaj si myslíš, že je problém v tom, že nemôžete ísť k rodine a stretávať sa s priateľmi? A len tak pošepky, po roku vzťahu by ste nemali v podstate vyliezať z postele, maximálne na jedlo 🙂

annamarin
14. mar 2021

@jankalukasova Aj mne to také príde.

@autorka Veď ste bez detí, bez väčších starostí. Je maličkosť si niečo vymyslieť. Trebárs si dajte spoločnú vaňu, zacvičte si spolu, mňa napadol aj let's dance 🙂 , navarte nejaký specialny recept, urobte koláč, zahrajte hry na nete, citajte knihy, maľujte alebo si trebárs spravte olejovu masáž a pod. Je strašne veľa možností, čo robiť vo dvojici. Je síce ľahšie sa nudiť a byt bez nalady ako niečo robiť, ale podľa mňa sa oroste máte dosť dobre na túto situáciu. Ja by som hneď menila.

tinqua
14. mar 2021

Ja by som povedala,že sa netreba upinat na spomienky zo začiatku vzťahu. Vzťahy sa vyvíjajú a treba na nich pracovať. Streotypu sa nedá vyhnúť, časom sa jeden druhému okukate a dôležité potom je aké pevne je vaše priateľstvo. Myslím si že čo robíte, robíte dobre, treba si zachovať láskavosť a empatiu. Robiť pre druhého malé radosti a prekvapenia. Rozprávať sa a udržovať zázemie. Vzrušenie časom opadne, podstatné je či sa domov stále tešíte.

martina1201
14. mar 2021

Ahoj, ak chcete byť s kamošmi tak skypujte každý z vlastného domova a hrajte spoločne napr. Aktivity alebo iné spoločenské hry. Je veľa možností ako sa stretávať s priateľmi hoci aj len virtuálne. Navyše ak si chcete spríjemniť deň, dohodnite sa na prekvapeniach každý deň. V jeden deň pripravia nejaké prekvapenie ty jemu a druhý on tebe. Chodili ste do kina? Urobte si kino doma. Pustite si film a jedzte pri ňom popcorn. Naplánujte si kávičku doma s priateľmi pred Skype. Upečte si koláčik alebo kúpte a jedzte ho. Chcete sa nasmiat? Urobte si súťaže. Ak radi čítate dohodnite sa, že si prečítate nejaky príbeh a potom ho tomu druhému reprodukujete. Alebo si dajte slová a na ne vymyslite príbeh. Možností je veľa a ak si nenájdete svoje možnosti ako tráviť čas, len prísť na to čo by vám vyhovovalo. Robte si program na striedačku. Raz vymyslia aktivitu ty a potom on. Jasné športy sú zakázané, ale športovať sa dá aj doma a tiež pri tom zabaviť. Hrajte si pantomímu ako vykonávate športove aktivity.
Kúpte si šípky a tie hrajte doma. Šach, dámu, prípadne karty. Nudu vo vzťahu musíte prekonávať a nie sa v nej ponarat.