Keď príde 2,5-ročný syn od starých rodičov, tak ma odmieta

osickova
6. jan 2024

Ahojte. Mám 2 a pol ročného syna. Cca raz za týždeň ho strážia svokrovci na pol dňa. Vždy ako príde už v aute točí hlavu do strán, že nechce ísť. Nechce ísť na ruky, odstŕča ma, začne vrieskať ako keby ho doma bijeme a dokáže plakať aj hodinu. Ja to stráženie nepotrebujem, ale viem, že syn ich má rád a preto som rada, keď tam ide. So synom mám super vzťah. Úplne všetko robíme spolu, keď sme sami dvaja všetko funguje super. Je to naozaj zlatíčko. Cítim sa každý raz hrozne, čo si musia myslieť a prečo má syn odmieta, keď mu naozaj venujem toľko času koľko sa dá. Chodíme do prírody, na výlety, do detského centra, aj doma vymýšľam stále nejaké aktivity či vnútri alebo na dvore. Snažím sa napraviť to čo som zažila ja a preto je môj syn u mňa na prvom mieste. Neviem prečo to tak je ... Mám zlomené srdce. Prosím, povedzte mi, že je to normálne 🙏

babababka
6. jan 2024

Zo strany tvojho synčeka je normálne.

mabenn
6. jan 2024

syn ti prejavuje smutok z vasho odlucenia v tejto forme

reanda
6. jan 2024

je mu dobre u starych rodicov a v tej chvili sa s nimi nechce rozlucit a ist domov, lebo male deti este nechapu cas a ze o tyzden k nim pojde zase.. on vnima len tu chvilu, ze musi od nich odist.. nema to nic spolocne s tebou a ze by teba nemal rad a nechcel ist za tebou.. prestan to tak vnimat a nebudes mat kvoli comu zlomene srdce 🙂

viestta
6. jan 2024

Mojho devatrocneho som dnes bola vyzdvihnut u babky po prazdninach. Tiez plakal. Ale nemyslim si, ze odmietal ist domov, alebo ze by odmietal nas ako rodicov. Jednoducho u babky mu je dobre. Podobne place boli aj ked bol mensi, nikto z nas z toho nemal mindraky ani zlomene srdce. Tvoje dieta reaguje primerane, len ty nie. Skus sa skonsolidovat.

madeincssr
6. jan 2024

@osickova s tebou je vacsinu casu, takze starki (ak maju pekne vztahy) su, pochopitelne, vzacni. Pochop ho a tes sa, ze si so starkymi takto rozumeju. Doma bude po case opat tvoje zlaticko a ty prenho stred vesmiru.

grof_monte_christo
6. jan 2024

Je to úplne normálne. Žijem v dome, kde chodia na návštevu vnucata, ale aj so svojimi rodicmi, na niekoľko dní. Už počas návštevy dávaju najavo, kto im je vzacnejsi, kúpať ich môžem len ja, takisto ísť na prechádzku alebo ich večer dať späť. Nikdy nechcu ísť domov na prvý povel, chcu zostať u nás.

terry658
6. jan 2024

@osickova moje deti tiež vždy plakali, keď išli od svokrovcov. Prosto nevedeli ešte spracovať toľko emócií. Odlúčenie od mamy, to že im bez mamy bolo dobre, že sa u starkých cítia super, prosto veľa emócií naraz

zorkahorka
6. jan 2024

Ano, je to normalne,nemusis sa bat

marianarem
6. jan 2024

@osickova Je to normalne, aj moj zvykol po navrate od nasich plakat, teraz uz ani nie, ale niekedy sa drzi babky ako kliest a nechce ist od nej. Aj sestrine to robili. Mne to nejako nevadi, neberiem to.osobne a som rada, ze ma maly taky dobry vztah s babkou a dedom, ze je u nich rad. Ja som taky vztah so starymi rodicmi nemala.

anketkarka
7. jan 2024

Píšeš, že sa snažíš napraviť to, čo si zažila Ty. Máš nejakú traumu z detstva, ktorú Ti syn svojim plačom vyťahuje na povrch. Preto Ťa to tak veľmi bolí, že plače a akoby Ťa odmietal. Porieš si svoje detstvo a nebudeš tak veľmi prežívať synov plač pre toto.