Kedy ste, že je definitívny koniec?

22. jan 2022

Ahojte, tie ktore ste si presli rozchodom/rozvodom, kde boli dovodom rozlicne nazory na vychovu, zivot.......
Kedy ste vedeli, ze toto uz je skutocne koniec? Problemy riesime uz asi viac ako 2 roky, nic sa nemeni, len sa to stupnuje a ako mi bolo od partnera povedane (a suhlasim s tym), kazdou hadkou sa vzdialujeme. Vyprchava chut riesit to, vyprchava pocit smutku, akychkolvek emocii. Jediny smutok ma prepadne vo chvili, ked si predstavim nase deti, ktore si nedokazu predstavit, ze budu castejsie bez ocka, ze uz nebudeme v domceku, ktory tak miluju, nebudeme rodina 😓 lame mi to srdce na milion casti, k detom mame naozaj pekny vztah obaja a su este malicke... Aj dnes sme riesili konflikt, kt.trval 3 dni, uzavreli sme to tym, ze nasmu vztahu je asi koniec. Objali sme sa, zelame si vzajomne vsetko dobre... len odist je to najtazsie 😭

veronika33
22. jan 2022

poradňu ste skúšali?

autor
22. jan 2022

@veronika33
Nie, nesuhlasil s tym

mariaveronikag
22. jan 2022

nevzdávajte to ešte...takéto obdobia často otužia vzťah..prajem veľa šťastia...na čom sa vlastne hádate? Sú to podstatné veci?

deti95060810
22. jan 2022

Objali sme sa, zelame si vzajomne vsetko dobre... - musím uznať že ste na celkom slušnej úrovni jednania... žiadne vyhrážky, kričanie, trieskanie päsťou po stole popr. fyzické násilie...
žeby sa vzťah už nedal zachrániť? Pri takomto jednaní ako opisuješ to asi nebude až tak zlé...

0silvia0
22. jan 2022

kompromisy... skuste si vypocut pohlady oboch na dany problem a urobit kompromis. V com sa odlisuju nazory na vychovu?

h2
22. jan 2022

O čom bol ten trojdňový konflikt? Nedalo sa nijak dohodnúť?

autor
22. jan 2022

@mariaveronikag
Pre mna je to neprekonatelna prekazka vo vztahu, uprimne som mu povedala, ze to v takej mierne nemienim tolerovat, on mi odpovedal, ze on sa tiez menit nebude.

Bohuzial, kazdy ho bezodplatne zneuziva, co je uz na ukor akehokolvek volneho casu so svojou rodinou, ide aj o financie (aby pomohol, nakupuje z nasho), namiesto zarabania v praci ide vypomahat zdarma, rozdava co "nepotrebujeme" a pritom potrebujeme ☹️ nemame este ani zariadenu domacnost, lebo chodi k cudzim s argumentom, ze ak by potreboval pomoc on, urcite mu pomozu (a ak potrebuje pomoc on, nikdy nikoho nezavola, aby neobtazoval a nebol zobrak). Hovori, ze je dobry clovek a ze za to nemoze, to je asi zial pravdou. Bohuzial, ked to uz zasahuje do nasich spolocnych financii, do casu s detmi, do kazdeho jedneho dna, ze zijeme na stavenisku, v ktorom sa nic nepohne za rok, pretoze je stale mimo ☹️ to uz naozaj psychicky nezvladam. Jeho rodina si vyziada vyrobky, pracu, darceky za stovky €.... s nicim nema problem, i ked ratame, ci budeme mat z coho zaplatit hypoteku, len aby nevyzeral ako chudak a pomohol "slabsim", i ked realne sa nad tym povznesiem a poviem, ze sa maju lepsie ako my, omnoho ☹️ avsak poziadali a on to splni, lebo ho tak vychovali (jeho slova....). Vychovavali aj jeho surodencov, kazdeho rovnako a nik nepomoze jemu spat, v ziadnej podobe ☹️

autor
22. jan 2022

@0silvia0
Vyssie som to nacrtla, ze by som si priala, aby s nami travil aspon nejaky volny cas a podielal sa aj on na vychove deti..... ale ked nastane takyto den, stale si vypocujem vetu, ze mohol pomoct tomu a tomu, alebo urobit to a to.....akoby sme ho oberali o cas 😔 potom na nom vidim, ze je nespokojny, smutny, ide skor spat, aby rano velmi skoro vstal a urobil 2x tolko prace + pracoval do neskoreho vecera (20-21hod).

h2
22. jan 2022

Povedz to jeho rodine. Povedz im, že jeho pomoc im ide na úkor vašej rodiny a reálne vám kvôli tomu hrozí rozvod.

bmuller
22. jan 2022

normalne sa mi nozik vo vrecku otvara z toho dobra...
autorka, len tak sa opytam - asi nie ste veriaci... ze by ste mali znameho dakeho knaza alebo reholnika, aby si za nim zasla a popisala mu situaciu, ci s muzom nehodia rec?... myslim, ze by ho hned uviedli na pravu mieru, ze clovek ma prilnut k svojej manzelke, a nie sa hrat na spasitela toho typu, ako tvoj muz, na ukor zeny a deti

autor
22. jan 2022

@h2
Vypocula som si aj vetu, ze on peniaze zaraba (co mu samozrejme neberiem) a z nich bude pomahat, ked bude treba. Nechcem aby s tym uplne prestal, aj ja vela davam, rozdavam, pomaham psikom, chorym detickam.... Ale potom mi povie postoj, ze aj ked pomaha rodicom, on napriklad z domu nic nechce, ziaden podiel, ved naco nam to je, ked sme daleko (aby sme im pomohli, cestujeme tak 400km kazdy mesiac), ale jeho surodenci, ktori tam pridu raz za rok (tiez su daleko) si to postupne rozoberaju a stahuju do svojich domacnosti....aj o podiel na dome sa pobiju ☹️ som lachvatna, ked mi ide iba o jeho podiel (i ked ostatni nic nerobia a nezaujimaju sa - v poriadku, na papieri im to patri)? On sa este aj toho chce vzdat, ale teraz do toho investujeme cas, peniaze....iba kvoli moralke ☹️ Povedala som mu ze v poriadku, respektujem, ze sa toho chce vzdat, ale teraz teda nech skusi uprednostnit nas dom, pretoze nemame nic dokoncene, peniaze potrebujeme..... tak ze nie, jeho takto vychovali, ze ma pomoct, ked si to niekto poziada. A permanentne niekto ziada, kazdy den mu zvoni telefon 😕

autor
22. jan 2022

@bmuller
Muz je veriaci, ja nie. Avsak tuto cast akoby uplne ignoroval a stale uprednostnuje nie len ostatnu rodinu, ale aj cudzich ludi, kamaratov ☹️ aj na ukor toho, ze sme si dnes povedali definitivny koniec. Suhlasil s tym, aby mohol nadalej inde pomahat 😥 asi mu za nic nestojime. Praska mi srdce, ale stupnuje sa to.... uz iba cakam, kedy doma prestane aj spavat, aby tahal nocne u niekoho.

h2
22. jan 2022

Ale veď aj Ty ho žiadaš. Prečo Tebe nepomôže? To úplne všetkých uprednostňuje pred svojou vlastnou rodinou? A to, že odmieta dedičský podiel po rodičoch, tým okráda vlastné deti!

dollyzv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
22. jan 2022

Skus mu dat pocitit, ako je to fungovat bez najblizsej rodiny. Skus na nejaky cas odist s detmi k rodicom, nech si rozmysli, ci mu stoji za to prist o rodinu.

muminka27
22. jan 2022

Toto radsej ukoncit, nasi tak zili, otec stale len druhym pomahal, ked nasnezilo, prve isiel susedom odpratat sneh, chodil k svojej mame pomahat a driet, lebo bol najblizsie, je z 5 surodencov a ostatni tam chodili na kavicku. A pamatam si, ako som bola chora ale nie az tak ako starsia suseda, tu odviezol k doktorovi a mna na druhy den nechal ist choru k doktorke peso cez cele mesto, lebo uz ho potrebovali v robote, kazdemu zadarmo pomahal a mama sa len potichu trapila 😒

0silvia0
22. jan 2022

@muminka27 to je ozaj smutne😔

zuzana_kn
22. jan 2022

úplne chápem tvoje pocity tiež som si niečím podobným prešla ,dúfam že raz nevyjdes z toho ako tá čo si nevazila ,,dobrého "cloveka...drž sa

deedol
22. jan 2022

podla mna by mu ta poradna prospela. alebo dokonca samostatne sedenia u psychologa. ale to musi sam chciet.

bmuller
22. jan 2022

lebo teda v Biblii je to jasne napisane "Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke... ". nechcem to nejak stavat do nabozenskej roviny, ale co on tou uzasnou pomocou chce dokazat, dobru vychovu, to je zmysel zivota? za toto ho nepochvalis nieze len ty ako manzelka, ale toto by mu neschvalil ziaden knaz ani humanista. ak nepotrebuje byt nablizku vlastnej rodine (zene a detom), to sa nemusel zenit, mal ostat slobodny a vyuzit svoj zivot na pomahanie komukolvek.
nic v zlom, ale aj ludia, ktori robia zasluznejsiu cinnost (pomahaju bezdomovcom a pod)., maju svoje rodiny a pravdila. nikto jednoducho nemoze pomoct vsetkym, co ho poziadaju bez toho, aby tym jeho osobny zivot nebol zredukovany. (ano, su aj opacne pripady - egoisti, ktori nepomozu nikomu, ani ked mozu... ale tak ziaden extrem nie je normalny)

janage
22. jan 2022

Je aj taká diagnóza, že mesiassky alebo spasiteľsķý komplex.
Aj keď nie si veriaca, zašla by som za kňazom alebo nejakou autoritou cirkvi, ku ktorej má tvoj muž blízko, pravdivo a podrobne opísala situáciu, a uvidíš.
Mne sa veľmi páčil citát čo koloval vraj od Matky Terezy, že ak niekto chce zachrániť svet nech začne doma vo svojej rodine.
Mňa by z toho všetkého najviac škrelo, že nemá čas na deti. A finančne ste často úplne natesno.
Ostatné ako podiel na dome, pokiaľ by som mala kde bývať a určitý čas pre pomoc druhým by som nechala tak.

A tak s čiernym humorom by sa dalo povedať, že keď sa už rozvediete, tak ako "cudzím" vám bude viac pomáhať aj času na deti si možno viac nájde.

janage
22. jan 2022

@bmuller súhlasím toto sú presne tie typy pri ktorých dávam Štúrovi za pravdu. Kto chce žiť pre národ, má ostať slobodný. Neženiť sa a nezakladať si rodinu.

lucimax
22. jan 2022

Chce aby ho mali ostatní radi. Hľadá sebapotvrdzovanie. Ak niekomu nepomoze, boji sa straty vzťahov. Musí to byť silné u neho,keď mieni obetovať tých najbližších. Ty hľadáš lásku a vzťah u partnera...on mimo rodiny. Pozri knihu Držme sa pevne. On si nemyslí že má pbl. Odporúčam vyhľadať terapeuta...hoc aj sama chod. Možno za tým bude ešte niečo iné, čo pochopíš u terapeuta...a dokážeš rozchod zvrátiť. Pamätaj,palica má 2 konce. Drž sa

autor
22. jan 2022

Dakujem kazdemu za vyjadrenie, precitala som vsetky komentare 🙏 vdaka

@muminka27 Prave toto nechcem 😥 vidim, ze sa to len stupnuje, uz to nie je "pridem, ked si dokoncim svoje", uz je to "pridem a dokoncim si svoje veci potom". Dam priklad - robil kuchynu nam aj sestre. Priblizne v rovnakom case. Sestra ju uz ma aj opotrebovanu, velakrat tam isiel kvoli tomu, aby nieco opravil, lebo sa napriklad dieta zavesilo na dvierka a cosi utrhlo.... Nasa kuchyna nie je dostavana ☹️ mam len skrinky, nemam dvierka, je to len tak, aby bolo (dokonca aj bez zasteny). Navarit sa tam da, ale nemam ani organizery v zasuvkach, chybaju mi police. Je to tak vyse pol roka. Prosila som ho, nech to dokonci, on namiesto toho isiel zas za sestrou a mna sa spytal - ty jej zavidis este aj kuchynu? Uprimne som povedala ze ano, zavidim ☹️ a viem, ze to tak bude minimalne dalsi rok.

autor
22. jan 2022

@lucimax
Ano, s tym suhlasim. Sam o sebe tvrdi, ze ho ma kazdy rad. Nikdy na nikoho nenakrical, nikdy nikoho razne neodmietol. Ked sa niekomu snazil ukazat, ze ho "nemusi", tak to povedal takym stylom a s usmevom, ze to ten druhy pochopil ako humor. Doma sa ventiloval, aj na mna vulgarne nakrical. Na druhej strane tvrdi, ze mu pomoc neprekaza. "Ved je to vramci volneho casu....Ved je to pomedzi pracu.... Ved je to vyrobene zo zvyskov" a tak dalej. Na druhej strane ho nestve, ked na jeho snahu nepovedia "Dakujem", ale odpovedia mu "Mohlo to byt vacsie". Akoby to bolo samozrejme, ze im cosi vyrobil a daroval. Mna to trapi, ze ho aspon neocenia ☹️ jemu staci ten pocit, ze pre nich cosi urobil, zas si splhol, je za dobraka. Na druhej strane o nasej rodine vytvoril obraz, ze nic nepotrebujeme, sme sebestacni, vieme sa zabezpecit, vsetko je rozpravkove. A opak je pravdou, ked rata v obchode, ci ma na nakup ☹️

janage
22. jan 2022

No ja by som naliala čistého vína rodičom jeho a aj súrodencom. Že muž je príliš hrdý, aby im povedal pravdu, ale ty už nevládzeš. Nevychadzate financne ani časovo.
Ako by vám vedeli pomôcť.
A ak najbližšie bude pomáhať mimo rodiny, keď budeš potrebovať volala by som teda súrodencom muža.
Nie je doma, máš problém taký a taky a potrebuješ pomoc. Pomôžu?

autor
22. jan 2022

@janage
Nezela si, aby som o nasej situacii niekomu hovorila.

Urcite by nam nepomohli. Potrebovali sme pozicat vacsie auto - odmietli nas. Sestra byva nedaleko rodicov (ani 2km), ale nepomozu im. Ked potrebuju benzin do kosacky, ide mama 10km na bicykli, aby si ho nabrala do kanistra a priniesla ☹️ nemaju auto, takze ked prideme, robime im nakup tazkych veci. Brali sme to normalne, ale tiez ma zamrzi, ked nasim detom nic nedaju a druhym, kt.pridu raz za rok robia hostinu, lebo konecne pricestovali (aj ked byvaju blizko nas, my vieme chodit minimalne 1x do mesiaca, oni 1x do roka), kupuju velke a hodnotne dary.... Akurat ze my neplaceme, ako je to daleko, ako sa nam neda.....snazili sme sa udrziavat dobre rodinne vztahy, aj ked nas to stalo mnoho casu a penazi. Uz sa vsetci naucili, ze je to automaticke 🥺 a mne dochadza sila. Dohodli sme sa teda, ze nas zivot bude pokracovat samostatne s prioritou na nase deti....ale neviem ako to zvladnem, ked budem pocuvat, kde je ocko, kedy po nas pride, ze chcu byvat v nasom domceku, ktory maju radi 😭 (a ktory musime predat a vyplatit hypoteku)..... ako im vysvetlit, ze sa uz nevratime 😢 Mam zlomene srdce, ale necitim k muzovi taku lasku, aby som toto vsetko vedela akceptovat. Citim voci nemu skor prazdnotu voci. Uz nechcem bojovat o nas vztah, kedze sa nechce zmenit a nevidi chybu. Ja zas tiez nemienim nadalej zivorit na ukor niekoho 😢 nema cenu to vykrikovat jeho rodine - vychovali ho, je to ich krv, pokladaju to za bezne a normalne, aj napriek tomu, ze sa mu rozpadla jeho vlastna rodina.

0silvia0
22. jan 2022

Netrap sa nad jeho ocenovanim a neocenovanim druhymi. Skor by si mohla zmenit taktiku. Skus ho posielat k rodine makat a ty si zaplat niekoho, kto pride zmontovat kuchynske dvierka k vam. Potom nezostane na jedlo, tak ho posli najest sa k tym, u ktorych makal. Ked je taky dobrak, nemen ho, zariad sa tak, aby skor ci neskor pochopil. Aj dobrota ma svoje limity, tak mu ukaz tie jeho.

jakoma
22. jan 2022

Napis mi ss.. a zabojuj onho.. ja som mala iny problem, v niecom podobny.. vy ste spolu v dobrom aj v zlom a prave toto je to ZLE

bmuller
22. jan 2022

ja by som mu asi vykricala, ze jeho rodina z neho vychovala sice dobreho cloveka, ale nie dobreho chlapa 😖
a ci ho na konci zivota bude opatrovat sestra a vsetci ti, ktorym stale pomahal, lebo vlastne deti k nemu asi nebudu mat vztah. nerozumiem, ako moze takto cez palubu hadzat deti...