Má sa rozviesť, alebo ďalej čakať?

mam48
18. apr 2021

Mam 48 MM 55. Deti vlastne nemáme. Poznáme sa cez 15 rokov a 6 sme manželia. MM ma neskutočne miloval a zboznoval. Ale ja som urobila chybu a pred 4 rokmi som mala milenecký vzťah ku ktorému som sa priznala. MM začal bojovať. Chodil za ním za jeho ženou prosil plakal. Ja hlúpa som sa tomu smiala. Milenec to vzdal a môj si našiel priateľku. Až potom som zistila co som urobila že človeka ktorého milujem som ponizila. Prosila som o odpustenie a šancu. Áno dal ale už je iný emocne chladny. A teraz až príliš sebavedomý a usmiaty co nebival (co bol aj malý dôvod nevery). Tvrdí že s ňou skončil teda ona s nim keďže sa vrátil ku mne. Ja sa snažím dať mu lásku kajam sa ale pocit chladu ma dostáva do zialivostnych scen. Rok sa snažím a je to stále zle ze vraj to chce čas. Povedal ze ma má rád a ešte trocha ľúbi ale ze už milovať nebude. Ber toľko koľko dávam alebo ma nechaj. Na tému o rozvode že keď chcem kľudne. Ja ale nechcem ja ho milujem ale urážky sexuálneho tipu a dlhšej sexuálnej absencie nezvládam. Pozri ešte s tebou komunikujem pomôžem ti. Áno ale mne to príde ako kamarátstvo keď tam nie je intimita a urážky vraj sranda. Teraz býva u rodičov 2 týždne a ze nevie ci sa vráť že aj chce aj sa bojí. Stále neviem na com som. Už to nezvládam citovo som v depe. Keď niekoho máš tak to skoncme ale MM tvrdí že nikoho a ze chce mať voľnosť a ci môže niekedy užiť aj s inou a podobne. Mňa to boli. Tak čo čakať veriť ze to chce ešte ďalší čas aj bez nežnosti alebo sa rozviesť? Boli ma to neskutočne ale teraz trpím pomalí a dlho s nádejou že to bude znova pekne s ponaucenim.

janinah
18. apr 2021

Už by ste v tom veku mali mať rozum...nikdy by som sa takto chlapovi nedoprosovala a nenatískala.

jeliz59
18. apr 2021

Prepáč ale už to nemá význam....keby ste si odpustili zabudli a idete ďalej ok ale toto už nebude zrejme funkčné.....to už je len trápenie....ja viem ty to nevidíš svojími očami....to vidí len nezainteresovaný človek ktorý sa riadi rozumom a nie srdcom....ale nemáš o čom nemáš 70 čo ti bráni užívať si ešte život....nič ...si sebestačná finančne nezávislá tak aký problém jaaaaj koľko švárnych šuhajov tu máme hajaaaaj by to u mňa fičalo😂a čo....🤭

cuculiatko88
18. apr 2021

Prepac,ale uz davno ste nemali byt spolu,vas vztah nema zmysel ....takze rozvod a skus si najst novu lasku,ale vyhni sa mileneckemu pomeru,lebo ti skonci aj dalsi vztah a mladsia uz viac nebudeš

77daniela77
18. apr 2021

Uz by som sa mu nenatiskala a spravala sa normalne,kludne,zila si svoj zivot tak ako ide.Do rozvodu by som este nesla,ved naco sa ponahlat.

21oktober
18. apr 2021

@mam48 musíš s tým prestať. Rok je dlhá doba na trestanie, ani trestať sa nemá donekonečna. Najlepšie je sa odtiahnuť a nechať to tak . Práv to odtiahnutie s vysokou pravdepodobnosťou pritiahne tvojho partnera späť. Môj brat mal pred terajšou manželkou dlhší vzťah , myslím že to bola láska jeho života, ale previnila sa dosť blbým spôsobom voči nemu , veľmi sa to snažila napraviť, ale môj brat ju trestal neskutočným spôsobom až sa nakoniec zbalila a odišla , viac mu telefón nezdvihla a ani sa k nemu už nevrátila. Môj brat sa oženil , svoju ženu má rád ale Julka bola len jedna a myslím že o ts odstupom času veľmi ľutuje.

miadi
19. apr 2021

No tresta Ta a ty ho tiez uz nemilujes. Ty ho teraz chces len preto ze uz ho nemas. Unika ti tak je zrazu vzacny, ked o teba bojoval chodil za milencom a jeho zenou bol trapko teraz ked Ta ma na haku sa onho trasies. Rozved sa to uz dobre nebude . Uz to nikdy nebude ako pred tym. Rozved sa a zi si v klude. Este si mlada vztah si najdes a snad si ho neznicis zas neverou. Nevolaj ho spet neprosikaj to ho este viac utvrdi aby Ta takto natahoval. On ti Mozno nikdy neodpusti a laska uz umrela. Vaz si viac samu seba co bolo bolo. Zacni novu kapitolu zivota a neboj sa zmeny. Bude ti tak lepsie,

terezka1947
19. apr 2021

Neviem,ci zle citam a chapem tvoj prispevok spravne.
Ale,ty si ho podviedla?on o vas vztah bojoval....ale ty si sa mu este smiala,az nakoniec to nie ty,ale tvoj milenec vzdal a ty si prisla na to,co si urobila?
A tvoja muz si nasiel priatelku?
Vies....nie kazdy by vedel zabudnut.
Ja by som.to nevedela.
To nie je o tom,ze by som toho cloveka asi.prestala lubit,ale skor...uz by som neverila. Zranil by moju doveru.
Uz by to nemohlo byt ako ptedtym.
Cize....zrejma vas vztah uz skoncil.
Alebo...ved kazdy sme iny,mozno vam pomoze ukoncenie,chvila odlucenia,samoty....a pridete obaja na to,ze k sebe nieco citite.
Nevera nie je nieco,co len tak prehodime z pleca na pleco a ide sa.

zana1234
19. apr 2021

@mam48 ja nikdy uz asi nepochopím ludi, ktori pred neverou si nevedia uvedomit co mozu stratit a ci im stoji za to, par chvil v objati druheho za pokazený cely zivot. Rozbietie dvoch vztahov..to fakt su ludia tak bezcitný,ze vidia len seba? Chtic, pud a egoizmus?? Si mala sebavedomia pri nevere na rozdavanie, ziaden respekt a uctu voci svojmu MM. Ty si sa mala snazit a bat,aby si o neho neprisla, nie on..ale bohužiaľ, kto velmi miluje svoju polovicku, bojuje,lebo si mysli,ze ten vztah zachrani.. bohužiaľ s kazdym dnom, a s každým tvojim spravanim jeho laska ku tebe opadala...nevera strasne boli a vzťah uz nikdy nebude ako predtým..tvoj mm uz ti neveri a ty musíš zit so svojimi životnými rozhodnutiami. Uz ho nepros, nerob nič...ak mate byt spolu, tak budete, cas všetko ukaze..a hádam si sa poucila dostatocne,co ma v zivote hodnotu..

makova333
19. apr 2021

Bez ohladu na to co sa stalo (tuto cas uz nezmenis) si treba urcit hranice. To co robi teraz tvoj muz je, ze si vychutnava poziciu moci, skusa kam az moze a co vsetko si ochotna za svoju chybu vydrzat. To ti samozrejme nezarucuje, ze ak aj vydrzis tie najväcsie ponizovania, zabezpeci ti to lasku a uctu manzela. Velmi pravdepodobne nic z toho. Takze si treba urcit hranice a povedat dost, toto uz tolerovat nebudem, aj keby ta neviem ako lubim (u teba to mozno ani nie je laska, len strach, ze zostanes bez neho, sama...). A dat mu to jasne najavo.

sante81
19. apr 2021

@mam48 v 48 písať MM? To fakt?

0silvia0
19. apr 2021

@mam48 tak váš vzťah nevera zabila. Vlastne si ho zabila sama, prvá si vyrukovala s neverou. Tvoj muž ochladol, ani sa mu nečudujem. Takže sa nedoprosuj, to, o čo sa teraz doprosuješ si predsa mala a nevážila si si to. Áno, každý môže urobiť chybu ale nie cez každú chybu sa ľudia dokážu preniesť. Ja na tvojom mieste by som si pekne vyžrala, čo som si narobila, ospravedlnila sa a fungovala single. Zlomeného chlapa nehodíš tak ľahko do stavu pred zlomeným srdcom...

moonlight1210
19. apr 2021

@mam48 Myslim, ze je cas poucit sa z hlupych zivotnych chyb a ist dalej.
Ver, ze si sa naublizovala dost.
A milenecky vztah si beztak ukoncila az ked milenec vycuval a aj pocas neho si sa chovala naozaj nezensky a pubertalne trapne, zialbohu. (Smiat sa z toho, ako niekto o teba bojuje, je - nuz, hlupe).

Navyse osvietenie, co si urobila, prislo, az ked si zrazu z piedestalu zeny dvoch muzov, co si moze vyberat, padla na dno zeny, ktoru nechali tak obaja.
Navyse, cim je tvoj muz od teba citovo nezavisly, tym viac za nim zobronis.

Nie si ani tak poucena, ako skor lutostiva za tym, co si mala.
To je stale velmi malo.

Tento vztah by si mala ukoncit a ist do tej neistoty, ci vobec bude este v tvojom zivote niekto.
Nemyslim si, ze ak by sa u vas konal navrat, tak bude vas vztah dobry. Bude v nom velka davka nedovery a podchvilou znovu otvaranie starych krivd.
Obaja ste si uz totiz ukazali, kam ste schopni voci sebe vzajomne zajst. Ako chladni k sebe viete byt a to v situacii, ked ten druhy obrazne klaci a prosi. Miesto pocitu bolesti (alebo aspon ludskeho sucitu, ked uz nic ine), kam ste toho druheho dohnali, ste si vychutnali pocit vlastnej dolezitosti a citili pohrdanie. Obaja.
Ta hranica bola prekrocena.
Takze uz asi len ukoncit.

Ale predtym sa zamysliet nad tym, preco miesto budovania vztahu si sa radsej obzrela po ceste lahsieho odporu a hladala si nove vzruchy u milenca. (Alebo ak si povazovala vztah za neopravitelny, si sa radsej ferovo nerozviedla, a potom nehladala ineho).
Lebo presne toto ta aj v buducnosti zas len dostane do rovnakej situacie, ak si to neporiesis (bez ohladu na vek).

moonlight1210
19. apr 2021

@sante81 preco nie? Je to vseobecna skratka pre “moj manzel”, resp. “milovany manzel” (ked sa pouzije v spojeni “moj mm”.)
Alebo to ma vypisovat celym slovom, lebo uz ma 48 rokov?

matkahelka
19. apr 2021

@21oktober velmi smutny pribeh. v mojom okoli sa stal podobny, v opacnom garde, ze chlap opustil zenu a aj napriek tomu, ze si nasli obaja novych partnerov, on sa ozenil a ona mala so svojim partnerom dieta, ze zili na opacnych koncoch slovenska, po par rokoch ich pracovne cesty dali opat dokopy, on sa rozviedol, ona nechala partnera a su opat spolu, maju aj spolocne dieta. mozno to aj u tvojho brata takto skonci.

martina1201
19. apr 2021

@mam48 urobila si viac chýb. Prvou bola nevera, druhou to ako sa teraz podlizujes partnerovi, ktory o teba už vôbec nestojí. Prestaň sa kajať. Keď to nejde tak to nejde. Zober to ako fakt a buď si zo svoj život po jeho boku, alebo sa rozvedte a žite si svoje životy oddelene. Nedá sa jedno aj druhé a už vonkoncom sa nedá takto nechať týrať a upadať z toho do depresií. Urob hrubú čiaru a konečne sa postav za seba..... A možno keď sa prestanem kajať zas začne o teba bojovať.

jaskolka
19. apr 2021

Pozri, už vieš, že chybu a obrovskú si prvú urobila ty. Podviedla si, ešte si sa vysmiala, že podvedeny o teba bojoval, pričom kľudne sa mohol už vtedy na to vykašľať. Neviem, či si sa vrátila preto, že si ozaj chcela, alebo milenec ta opustil, ale to je už jedno. Čas nevrátis. Teraz manžel "je na koni" vychutnáva si, že si sa vrátila a trestá ta. Aj on teraz už to preháňa a výsledok je, že vlastne vás vzťah je už nenávratne rozbitý.Nesil to, neprosikaj, lebo len úplne stratis v jeho očiach hodnotu. Ukoncite to aspoň s trochou úcty, aby ste sa aspoň pozdravili, keď sa neskôr náhodou stretnete. A hlavne, ak budeš ešte mať ďalší vzťah, nuerob podobnú chybu, lebo dôveru budujes pomaly, ale znicis ju veľmi ľahko

beata_ra
19. apr 2021

Nedoprosovala by som sa. Ako je pravda, co ti poviem, pos.... si to teda riadne, no taketo natahovanie z jeho strany tiez nie je ok. Ale tazko povedat, co sa mu zenie proste hlavou. Najlepsie co by bolo asi proste ist od seba

hviera81
19. apr 2021

z clanku mam pocit ze cakas potvrdenie toho, aby si sa rozviedla... je to tvoj zivot, rozhodnut musis ty/vy. ono sa to da, ale je to na velmi uprimny rozhovor s partnerom o tom, ze musite zacat od zaciatku. obratit list a zacat na cistom, je to tazke, nie kazdy toto zvlada.... drzim palce k spravnemu rozhodnutiu....

renata1405
19. apr 2021

@moonlight1210 mozno myslela ze v 48 rokoch pise na modry konik

alexk12
19. apr 2021

@mam48 rozved sa

miadi
19. apr 2021

@sante81 sak normalna skratka co znamena Moj muz nie je to vekom obmedzene nepise o svojom materskom mlieku v 48 😆skratky su len pre 20r ?toto je uz aky ageism

xeonela
19. apr 2021

Uf neviem, toto podla mna uz lepsie nebude, teda neviem si predstavit akym sposobom by mohlo. :/

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kassandra25
20. apr 2021

@mam48 no ja ti poradim. Daj si ty do fit zony, bud ty fit, rob co teba bavi a najdi si priatelov, daj sancu inym. A podaj si o rozvod. Nevycakavaj ho, ci sa on vrati. Ak nezbalil vsetko, pobal mu este ty a daj do chodby. Rozmysli si vysporiadanie majetku. Nemas byt preco v depe, spomen si na nejake pekne zazitky z minulosti , s tym tvojim frajerom. A ver tomu, ze sa este taky najde. Alebo kamarati. No zelam ti pekne snazenie na sebe zapracovat a byt stastnou tak, ze si budes uzivat s ludmi, ktori o teba stoja. Vsetko dobre prajem ***