Moja sestra ma neskutočne zlého syna

1. okt 2023

Moja sestra ma neskutočne zlého syna. Má 10 a je neskutočne drzý ku každému. Nič si nevie upratať. Len hry, mobil a odvrávanie a opakovanie všetkého čo poviem, žiadny rešpekt a keď mu niekedy tasnem po nohe alebo po chrbte, tak sestra sa hnevá na mňa, že nemám biť jej deti. Pritom som sa mu viac venovala ako ich vlastný otec. Úplne saje moju krv a niekedy rozmýšľam, že asi naozaj je najlepšie sa niekedy na rodinu vy....ť. Však to nie je normálne, abh sa človek vytočil 10x za deň. Čo by ste robili vy ?

syslik81
1. okt 2023

uprimne -nemas co mlatit ine deti ak su zle vadia ti alebo su drze nepozyvaj ich k sebe ..ak byvas u rodicov v case jej navstevy odid do izby al von .. nevychovavaj co nieje tvoje... este nevies co za deti budes mat ty

ptvw
1. okt 2023

Asi bývate vsetci spolu a ste každý deň spolu v dome, v byte ci? Ak nie tak obmedziť návštevy a žiť si svoj život

mirusa28
1. okt 2023

Nevšímala si ho. A nebila 🙏

galganka
1. okt 2023

Nedivila by som sa, keby ti tresla späť. 🤷‍♀️

autor
1. okt 2023

@syslik81
Takže aj ty sisi dovolovala k tete ? Hovorila si jej aby drzala hubu a opakovala si co povedala a smiala sa jej do oci ?

pietra
1. okt 2023

Hovoriť by takto s tebou nemal, ani by sa nemal neúctivo správať. Na druhú stranu, ty nie si jeho rodič, preto by si ho nemala trestať bitím. To nech si vyriešia jeho rodičia.

autor
1. okt 2023

@galganka tak pardon v zivote si po zadku nedostala...

melanta
1. okt 2023

Je úplne jedno, ako sa to dieťa správa. Biť deti nemá čo ani rodič. Cudzí človek už vôbec nie. Tak sa s nimi nestretávaj. Ale nemáš ich čo biť.

melanta
1. okt 2023

A nie, niektorí sme nikdy po zadku nedostali a ani sme nikdy dieťaťu po zadku nedali. Že ty považuješ bitie deti za normálne je tvoj problém. Tak či tak cudzie deti nemáš čo biť.

autor
1. okt 2023

@melanta
Pytam sa na riesenie takze dat mobil do ruky a 10 euro a nechnpakuje von to je vychova ? A dospely ma pokoj

syslik81
1. okt 2023

vychovavat maju rodicia..mna vychovali .. v zivote ma teta neudrela a ani ujo a ani by im to mamam nedovolila .. tak ako ja nedovolim,aby nikto okrem mna nezdvihol ruku na moje dieta ... nastastie moja dcera drza nieje... ak sa ti daco nepaci-povedz to sestre a rovno jej povedz tak ako som ti napisala vyssie ze si neprajes navstevy pokial sa nevie chovat ... teba nik nenuti travit cas s dietatom.kt je podla teba nevychovane- to je problem rodicov

galganka
1. okt 2023

V živote som neudrela cudzie dieťa. Tak pardón.

autor
1. okt 2023

@galganka to nie je cudzie dieta .... odkedy je teta cudzia ?

melanta
1. okt 2023

Pýtaš sa na riešenie - ty nemáš riešiť nič. Riešiť môžu iba rodičia. Ak neriešia a deti ti vadia, nestretávaj sa s nimi. Ak bývate spolu, nájdi si vlastné bývanie.

minenkak
1. okt 2023

Ja by som mu dala po papuli a ak by mamička ešte picovala by som ich poslala domov ,u mňa doma by som toto nezniesla

galganka
1. okt 2023

Nie si mama. Bodka. Mama a otec vychovávajú. Ty nemáš čo paprčky dvíhať.

pietra
1. okt 2023

vychovať majú predovšetkým rodičia. To dieťa ťa má niekde v ... neváži si ťa, inak by sa takto nesprávalo. A zjavne vie, že si to môže dovoliť, keďže podľa tvojho opisu to vyzerá tak, že za neúctivé správanie k tebe mu jeho mama nevynadá, ale vynadá tebe, čo ho biješ. Ak bývate spolu, tak ho len ignoruj a porozprávaj sa s jeho rodičmi. Ak chodia na návštevu k tebe, tak ich prestaň pozývať.

autor
1. okt 2023

Janoslbne poznam katolicke rofiny ktore dolamali varechj na nich a dnes su vsetci z nich slusni ludia s rodinami a s velmi dobrymi profesiami... kllko krat v rodine bavi babka teta ujo a proste niekedy treba ukazat limit... to nie su cudzie deti su to nasa krv ale to neznamena ze na vsetko mam cas vysvetlovat x krat za den ako 2 rocnemu. A kazdy si ma vlasgne bavit svoje a neotrahovat inych a je pokoj.

galganka
1. okt 2023

A furt si to melie svoje. 🙈 skús opakovať: nie - je - to - moje - dieťa - nechytám - sa - ho.
Ak sa ti tam nepáči, zdvihni zadnicu, hurá do vlastného a tam môžeš otĺkať max. seba v zrkadle a nikto ti okrem teba na nerf nepolezie.

sheila121
1. okt 2023

Neexistuje zle dieťa, ale zlá výchova.

ankare
1. okt 2023

Asi nemáš deti, že?
Ešte nevieš, aký bude Tvoj pubertiak.
Netrav s ním čas, vyhybaj sa mu, ak Ti vadí. Biť ho nesmieš. Nikdy.
Skúsila si ho dáko zaujať? Venovať sa mu? Naladiť sa na jeho nôtu? Možno, keby bol "pochopený", inak by sa správal.

melanta
1. okt 2023

Ty si taká jednoduchšia všakže. Prečo denne? Denné k tebe chodia na návštevu? Tak im návštevy zruš. Bývate v jednom dome? Tak sa zbal a nájdi si vlastné bývanie. Nie sú to tvoje deti, bodka, ty ich nemáš čo biť.

monikkatt
1. okt 2023

Ty ho nemas co bit. Ale tiez by som nedovolila aby sa ku mne nejaky sopliak takto spraval, taku este nehrali. Vybav si to so sestrou. Nech ho uprace alebo sa s nim nebudes stretavat.

viestta
1. okt 2023

Nemáš autoritu, tu si otlkanim nevybudujes. On neuznáva žiadnu autoritu, ale to majú riešiť rodičia a nie teta. Ty ho môžeš jedine ignorovať keď je drzý. Dokážeš to?

januska12323
1. okt 2023

Prečo si každý deň s nevychovaným dieťaťom? Pekne ho odšikuj sestre nech sa stará sama.

petronelag
1. okt 2023

Ani teta by nemala biť dieťa, má svojich rodičov a ako ho vychovávajú to sa môžeš s nimi porozprávať, ale aj to je ich vec.

elizita
1. okt 2023

Baby ti dobre vravia. Ty si vychovávaj svoje deti. Keď ťa sestra požiada aby si vychovávala jej syna,páči sa. A akože len raz by moja sestra udrela moje decko,by jej letela naspäť. Ale zjavne si tu nechcela čítať to,čo ti píše väčšina báb..môj synovec tiež nie je ideálny,ale v živote by som si nedovolila ho udrieť a to ma tiež 10rokov..ja idem vtedy za sestrou nech si ho da do poriadku ona

syslik81
1. okt 2023

takze podla slov pravdepodobne byvas u rodicov a sestra bud tiez alebo chodi casto na navstevy-riesenie-odstahuj sa..az budes sama byvat sama si urcis kto ta navstivy ..zatial drz usta a krok ..zavri sa v izbe chod von ale hlavne -nemlat deti je jedno aka krv je v nich -pokial ti nevylezu z tvojho otvora-nieje tvoje

pietra
1. okt 2023

autorka, chceš radu, len sa vyrozprávať alebo potrebuješ pocit, že robíš všetko správne? Lebo toho posledného sa nedočkáš, vychovávať majú rodičia a tí podľa všetkého zlyhali. Vyrozprávať sa môžeš, mne by také decko tiež liezlo riadne na nervy. A rady tu tiež odzneli - ak bývate spolu, ignoruj ho. Ak chodí k tebe na návštevu, nevolaj ich. Ak bývaš u rodičov a chodí na návštevu k nim, zariaď si vtedy iný program, ostaň vo svojej izbe ...

Osobne by som sa vyhla už akémukoľvek kontaktu. Žiadne blahoželania a darčeky k sviatkom, žiadne stráženie, žiadne venovanie sa .... 10-ročné dieťa je už naozaj veľmi veľké na to, aby vedelo, ako sa správať k dospelým.

autor
1. okt 2023

By som si pozrela kolke z Vas pomahali surodencom s detmi nonstop. Za dobrotu na zobrotu... a ked ich jeden rodic nezvlada tak asi sa to same nenapravi.