Mužov kolega flirtuje

hedan
12. dec 2023

Muž má dlhoročného kolegu, s ktorým už si hovoria braček. Chlap je ženatý, fešák, 2 detičky, pekná manželka, ukážková rodinka. My s mužom sme na tom podobne. Dve detičky, žijeme si spokojne, pokojne. Pár krát sme sa s nimi stretli vonku, potom nás on pozval k nim. Celú návštevu sa až priveľmi bozkával so ženou, ale asi sa majú radi a majú to takto radi. Bolo to trošku nepríjemné, ale neriešila som. Potom som si všimla, ako na mňa žmurká, postavil sa v kuchyni, keď šiel chystať občerstvenie tak, aby ho videla iba ja a dosť dlhú dobu hľadel na mňa. Cítila som sa akoby som muža podvádzala. Potom nás ešte volali k nim, ale ja som sa raz ospravedlnila a raz som to zvalila na deti, že sú choré. Naposledy som ho stretla, keď som šla z prace, vzal mi tašku s nákupom, a keď sme už boli pri jeho aute, tak ze ma zvezie. Nenastupila som. Vypýtal si pohľad, keď mi podával tašku, lebo ju nechcel pustiť a potom šiel pomaly autom za mnou skoro až k domu. Srdce mi išlo z hrude vyskočiť. Volal nás na vianočný koncert ich dcéry, ale ja som nechcela ísť, že mám kopec roboty doma. Muž sa už začína hnevať, že prečo sa im vyhýbam. Nechcem im pokaziť vzťah, ale mam pocit, že flirtuje alebo co to je. Ide mi na nervy. Povedať to mužovi, alebo nie?

mirkava
12. dec 2023

@hedan to je ako z filmu 😊. Ja by som povedala, tak presne ako si nám to tu napísala a ze preto sa im vyhýbas, že je ti to nepríjemné.

viestta
12. dec 2023

Ty nevieš cudzieho chlapa upratať? Rázne ale slušne? Alebo ti robí dobre jeho pozornosť?

pribinak
12. dec 2023

Veď mu otvorené jasne a stručne povedz že je jedno sprosté prasa a ak chce pokaziť kamarátstvo s tvojim muzom tak je na najlepšej ceste

Nirmalne mu povedz nech sa ukludni, lebo to povieš svojmu mužovi

slovenka753
12. dec 2023

Omg? To akože naozaj nevie matka dvoch detí dať jednoznačne najavo že nemá záujem ?

zdenka11081983
12. dec 2023

@slovenka753 Keď jej ide srdce z hrude vyskočiť tak asi nevie. Baba je hotová z neho... 🙂

minka201
12. dec 2023

Ženy, ľahko sa vám píše, ako by ste ho upratali, ale on jej zatiaľ žiadny blbý návrh ani nič podobné nedal. Hoci ju dostáva do nepríjemných situácií, keby ho chcela "upratať", mohol by ju totálne vysmiať a zhodiť, že čo za hlúposti si o ňom namýšľa. A potom by ona zostala zneistená s blbý pocitom.
Autorka, ja by som o tom povedala mužovi. On ho pozná lepšie, ako ty, možno sa tak správa aj pri iných ženách.

reanda
12. dec 2023

ach, tieto povrchne vztahy.. 'dokonale rodinky', deticky, vsetko akoze ukazkove, ale otvorena a uprimna komunikacia medzi partnermi a priatelmi nula bodov.. reakcie ako v skolke.. muzov dlhorocny kolega a 'bracek' ta bali na navsteve a ty miesto, aby si reagovala, ze co blbne a muzovi povedala, ze sa s nim stretavat nechces, lebo na teba cumi a ty sa citis neprijemne, tak sa vyhovaras na kopu roboty a chore deti a cusis ako pena 🙄

stanielka17
12. dec 2023

@hedan Mozno som divna, ale on sa na teba 2x dlhsie pozrel, raz bol slusny (predsa nenecha zenu svojho “brata” terigat sa s taskami), a raz ta pozval na koncert jeho dcery, na ktorom bude na 100% aj jeho manzelka. Podla mna za tym vidis viac, nez tam realne je. Ak by bol niekto dostatocny blazon na znicenie dvoch rodin, kamaratstva a perfektneho pracovneho vztahu, daval by ti to najavo menej subtilne.

deedol
12. dec 2023

ja by som ho nekonfrontovala, lebo je to take nejasne, same naznaky (a mozno aj domyslacky, ktovie). ale teda viem sa spravat slusne, milo, a zaroven dost odmerane, aby som nikomu nedavala moznost na dlhe pohlady a podobne. konkretne - keby sa nainstaloval do kuchyne tak, ze by som nanho mala vyhlad, a odtial na mna pozeral, tak ja by som sa just nepozerala, alebo by som si nenapadne presadla (idem na toaletu, vratim sa a sadnem si inde, napr. blizsie k mojmu muzovi). keby nechcel pustit tasku a "vypytal by si tym pohlad" (toto je inak ako z cervenej kniznice 🙂), povedala by som mu: "hej, uz mozes tu tasku pustit, uz ju drzim." keby za mnou isiel pomaly autom, tak by som zastala, podisla k autu a opytala by som sa ho, ci mi este zabudol nieco povedat alebo o co ide. (pripadne by som vytiahla mobil a celou cestou volala s muzom a jeho si nevsimala.) proste treba rozptylit to dusno a zabit romantiku, ak mas pocit, ze on nejaku vytvara a ty o nu nestojis.

reanda
12. dec 2023

@deedol jedine, ze o nu stoji.. a preto o tom nechce pred muzom hovorit, aby si to nahodou nevsimol

gab1sol
12. dec 2023

@hedan a nenamýšľaš si to len ty? “postavil sa v kuchyni, keď šiel chystať občerstvenie tak, aby ho videla iba ja” - a ostatní mu boli chrbtom? Aj to žmurkanie - nevyšlo nejako z kontextu? Alebo ste sa medzi sebou vôbec nebavili, keď si to tvoj muž, či jeho žena nevšimli? A to s tým autom som nepochopila - ty si ho odprevadila k jeho autu a on potom išiel autom za tebou až takmer k vám domov? A to nebrzdil premávku? Či parkoval kúsok od vás?

stanielka17
12. dec 2023

Este dam do plena taky priklad - moj muz ma velmi dobreho kamarata Taliana, ktory je aj normalne velmi srdecny, ale ked si trochu vypije, smeje sa a zmurka, vsetkych objima a bozkava, zeny aj chlapov. Nevravim, ze je to nutne vzdy super, ale unho konkretne za tym nie je ziadne flirtovanie - nie je ani gay, a ma zenu a dve deti.

basulaak
12. dec 2023

@hedan a preco to vlastnemu muzovi nepovedat? Normalne uprimne. Ved je to tvoj muz a ty si nic neurobila

nika11103
13. dec 2023

Moj muž by odniesol nakup do autá aj cudzej babe keby ho poprosila , ne to ešte susede - kamoske . To aj odvezie ale takisto kamosa . Na tom nevidím nič cudne nenamyslas si trosku ? No a že sa na teba zapozeral v kuchyni no ja ti neviem … 🙂

elmivelmi
13. dec 2023

@hedan Ved nirmalne ho igmoruj sa ho bojis ako cert krlza.

dadka1997
13. dec 2023

@hedan povedz to svojmu mužovi, že ti to je nepríjemné

hedan
autor
13. dec 2023

No vidíte, aj tu sú odpovede rôzne, že ho skrotiť (s čím nemám problém), ale je to také neisté (nič konkrétne nepovedal, neurobil). Ci si nenamyslam? Neviem veru. Áno, možno je to bežné, že chlapi takto pozmurkavaju, len ja som sa s tým nestretla. Aj mi prešlo hlavou, že nie mužovi, ale jemu to poviem, že mi to je neprijemne, len čo povedať, ak to poprie. Nie, nie som z neho paf, skôr ma to vyrušuje a mala som pocit, že so ženou je spokojny. Boze, srdce mi šlo vyskočiť, lebo som sa bála. Aj sa snažím ho ignorovať a muž si to asi všimol, lebo odmietam návštevy u nich. Neviem, asi tak to nechám tak teda, veď možno to presne preháňam. Ďakujem za názory.

juliacenc
13. dec 2023

Hm mozno chcu 4ku, alebo vymenu partnerov 🤓

hedan
autor
13. dec 2023

@deedol toto presne som mala urobiť, len mi to vôbec nenapadlo. Ja som taký strachoprd, že čo ak. Ďakujem ta super názor!

veronikam33
13. dec 2023

Tak ja by som na tvojom mieste reagovala štýlom hlupane, žmurknutie? Opýtam sa ho pred všetkými - padlo ti niečo do oka? Čo tak žmurkás? Aby vedel, že toto potajomky si dovoliť nemôže. Dlhy pohľad - mam niečo na tvári? Potrebuješ pomôcť? Čo tak zazeras? A vôbec by som sa nevyhybala kontaktu. Na tvojej strane chyba nie je, treba mu iba ukázať, že na tieto hry si musí najst inu obeť, že ty ju hrat nebudeš. Neriešila by som to zatiaľ s mužom, toto ešte nie je nič s čím by si si neporadila sama. Treba si iba nastaviť hranice. Treba vedieť byt asertivny. Ak by to nepomohlo, potom ísť za manželom, nech určí hranice on.

janaolas332
13. dec 2023

@hedan mne to skôr príde,že ty si z neho nejako mimo...že žmurkal, akosi nechápem a celkovou mi to príde aj dosť vtipné,a že ti odniesol tašky a chcel ta odviezť veď to je normálne...mne raz neznámy chlap opravoval auto pred obchodom a bola tam jeho žena,nemala som pocit,že by som mnou flirtoval...z toho mi vychádza,že skôr tebe sa páči, aj keď možno si to nechceš priznať,keď nechceš chodiť ani na návštevy...keď som pracovala v mužskom kolektíve a niekedy,také komplimenty,že keby vsetko beriem strašne osobne musím dať do týždňa výpoveď.

hedan
autor
13. dec 2023

@janaolas332 nie, nepáči sa mi teda vôbec. Asi nie som zvyknutá na takéto správanie, ale môže byť, že o nič nejde, veď nemá ani prečo ja nie som zas dajaká sexbomba. Ale zle som reagovala, ako písala @deedol, musím byť viac asertívna, čo ja teda nie som, ale po pracujem na tom určite.

hedan
autor
13. dec 2023

@minka201 ďakujem za pochopenie, presne o to ide. On v podstate nič "vážne" neurobil, možno ani nechcel, možno ja si to zle vysvetľujem alebo práve naopak. Neviem, ale určite popracujem na svojej asertivite, nechcem, aby si myslel, že niečo s nim hrám, nemám na to ani čas, ani chuť, ani to nie je môj štýl a navyše mi to lezie na nervy a vyrába strach. Ja som taký bojazlivy človek od detstva a drží ma to, to bolo to búšenie, nie preboha od vzrušenia ale skôr od strachu alebo obavy. Nepríjemný pocit. No nič, nebudem s nikým nič riešiť, ani s mužom zatiaľ. Ak najbližšie bude chcieť ísť k nim muž, pôjdem, ale budem asertivnejsia. Držte mi palce, nie je to pre mňa jednoduché. Ale viem, čo nechcem a nepotrebujem.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
13. dec 2023

@hedan pozeral sa dlho, tak ze si ho nechala pozerat dlho, daj mu jasne najavo, ze nemas zaujem, lebo sa este ty dostanes do problemu.

danica2711
13. dec 2023

prepáč, ale píšeš ako naivná 13-ka, tak sa asi tak aj chováš. "Vypýtal si pohľad" "srdce mi išlo vyskočiť z hrude" - asi by bolo dobre prestať čítať presladené romatiky a správať sa normálne. Odniesol ti nákup a chcel ťa odviezť domov, a čo?! Čo sa na tom "nepatrí" alebo čo? Príde mi, že preháňaš a ono sa vlastne vôbec nič nedeje. A ak sa deje, rieš to v tom momente, keď sa to deje, jasne a otvorene. Keď ti bolo nepríjemné, že za tebou šiel autom, prečo si mu to hneď nepovedala? Bolo by jasno

hedan
autor
13. dec 2023

@oliolijanka ďakujem za pochopenie. A je to ešte horšie, keď také niečo človek zažije 1x a nevie ako rýchlo zareagovať.

hedan
autor
13. dec 2023

@danica2711 možno to tak vyznie, ale naivka nie som, len som to zažila 1x a nevedela som, či som domyšľavá alebo ide o "srandu" alebo on to tak bežne so ženami jedná. Už viem, že budem asertivnejšia a nebudem hrať jeho hru a cítiť sa kvôli tomu ešte vinovato a nepríjemné. Nuž, učíme sa celý život, nie som sexbomba, ktorá to zažíva denne ako zrejme ty.

hedan
autor
13. dec 2023

@domkakvet ďakujem, áno, budem razantnejšia, asi netreba nechať mužov skúšať, ak aj by o skúšanie nešlo. Mne to príde neslušné, ale asi u mužov bežné, len ja mam prvú takú skúsenosť.

0silvia0
13. dec 2023

@hedan nie, nie je to bežné správanie u mužov. Tento ťa len skúša, baví ho s tebou pohrávať sa, cíti z teba neistotu a prílišnú slušnosť a baví ho ťa privádzať do rozpakov. Buď priama a rázna, keď ti nechcel dať tašku, tak si mu mala rovno povedať do očí, nech tu nešaškuje a netrapoší, že ty na to nie si zvedavá. Keď bude nabudúce na teba žmurkať, spýtaj sa ho, či mu padlo niečo do oka. Nauč sa byť tvrdšia, to zvládneš.