Nesprávny vztah

25. nov 2023

Ahojte… mali ste to niektora tak ze ste mali partnera, ale proste se vedeli ze nebudete snim do konca zivota??..
Uz mam 7 rocny vztah s priatelom, mame aj spolocne dieta ktory bude mat uz 3 roky, no stale viac a viac myslim ze by bolo lepsie keby sme sa rozisli.
V domacnosti nic nepomaha, ked mam nejaky problem a chcem to riesit , tak on zautoci stym na mna ze “teraz chces sa hadat?!” A to bolo riesenie problemov. Akoze nehadame sa velakrat, ale v poslednej dobe uz nezhoduju nase rozhodnutia 😵‍💫

alexandraas
25. nov 2023

Ked to tak citis,ze by bolo lepsie rozist sa tak to urob..nestracaj zbytocne roky, mozno niekde na teba caka ten pravy..otrepane ale pravda😁
A hej mala som to tak aj ja..milovala som,ale niekde vo vnutri som citila,ze nepatrime k sebe..teraz mam priatela,on priatelku a myslim,ze nam je najlepsie na svete obom..niekedy jednoducho k sebe dvaja nepatria..
Ale zas kvoli hlupostiam by som sa nerozchadzala,niekedy je to naozaj len o komunikacii vo vztahu,skuste si sadnut a povedat mu co ta trapi,co by si chcela inak 🙂

mirka414
26. nov 2023

Jaj aktuálne to prežívam v sťahu ktorý žijem s manželom už 18 rokov 🙈 teoreticky by nám bolo asi lepšie od seba prakticky sme ešte asi nedospeli k tomu si to priznať ,že k sebe asi už nepatrime 😔uvidíme čo bude ďalej dcérka ma 17 možno počkať kým bude samostatná a potom pojdeme od seba alebo zostaneme spolu ,ale padla som riadne na hubu a manžel a dcérka za to zaplatili keď si mysleli že majú doma slúžku ktorá pre nich všetko robila a nakoniec bola ta najhoršia 😔teraz nevarim (dcéra sa stravuje v škole ) manžel netuším kde 😉a musel sa naucit prať veci lebo som so všetkým buchla a nič ,ale naozaj nič viac som pre nich dvoch nespravila ..nedala tanier do umývačky ,neupratala po nich stôl (čo dovtedy bolo normálne však ja som žena 😤 to je moja práca ) takze som minuly rok presne v tomto čase buchla po stole a povedala dosť a začali sa diať veci 🤪dcéra v puberte ma nenávidí a úplne odstrihla lebo nemá čisté veci a chlap sa spamätal lebo zistil že bezomna existovať jednoducho nevie .

micusa2222
26. nov 2023

@mirka414 nemyslím, že si niečo extra a navyše robila,,v každom funkčnom vzťahu je to normálne, tie základné veci v domácnosti porobí žena, / ak to robí muž niekde , tak dolu klobúk/..u teba je to o inom,,o komunikácii a o nefunkčnosti vzťahu,,,najsmutnejšie v tom, že ešte aj s dcérou ste sa znenávideli..

marcellka32
26. nov 2023

@mirka414 dcéra má obdobie, prejde to ..dobre si robila že si buchla...majú obaja dve ruky, takže majú sa spolupodieľať na chode domácnosti

marcellka32
26. nov 2023

@micusa2222 neviem ako u vás, u nás je normálne a deti som k tomu tak viedla, že keď dojedia tanier do umývačky, navarim, oni spracu, pomáhajú upratovať, prať, nakúpiť, takisto muž, berie smeti, vysáva, vari, pečie ... nemá všetko robiť len žena

zmrzlinka2021
26. nov 2023

@micusa2222 nie, tieto veci robia aj muži, domácnosť nie je doménou iba jedného člena rodiny

mirka414
26. nov 2023

@micusa2222 znenávidel je trochu silne slovo dcéra je v puberte a jednoducho si nechce pripustiť (lebo hormony nedovolia) že mama ma pravdu nie vždy ale veľmi veľmi často áno a zrazu keď už musí sama všetko robiť jej hrdosť nedovolí prísť povedať mama potrebujem pomoc lebo tu pyramídu špinavého pradla sama jednoducho nedám a ja tiež som len človek a kým si dcéra neuvedomí že som za ňu aj jej ocka dýchala tak bude mat v izbe dalsi div sveta pyramídu z oblečenia .

vroni
26. nov 2023

@micusa2222, to je co za chorý názor??? Akože chlapovi treba tlieskať, keď odnesie tanier alebo keď pubertak hodí špinavé veci do práčky? Nie, je uplne normalne, ak sa o spoločnú domácnosť starajú všetci. A nie "prevažne žena". Potom sa divíme, ze sú u nás ženy strhane služky. Prevažne žena si v tej domacnosti musí zaviesť systém "naša domácnosť" a nie "ženská povinnosť"

drago12587
10. dec 2023

@mirka414 mam jednu otazku, neber to osobne, kto kupil byt.? Kto ma auto ? Kto zaraba a pracuje viac ? Kto planuje buducnost a vyriesil problemy ? Ak je odpoveď ty, tak je všetko vporiadku.. ak je odpoveď on, chod do kuchyne ..

drago12587
10. dec 2023

@vroni od koho chceš aby platil na rande ? Kto ma platit šeky ? Kto ma zarabat viac, starat sa o buducnost ? Živit rodinu ? Kto sa ma ponížit a klaknut na koleno a poprosit o tvoju ruku ? Kto ta ma ochranovat ? Ak je odpoved chlap, tak ty maš mat tiež svoje povinnosti

mirka414
10. dec 2023

@drago12587 dom sme dostali po svokrovi ktorého som doopatrovala teoreticky ja sama a môžem s hrdosťou povedať,že bez diplomu a zvládla som to rovnako dobre ako zdravotná sestra svokor vydýchol v pokoji vo svojej izbe.Ja som to v cudzej krajine ľahké nemala musela som začať odznovu a z opatrovateľky deti som sa vypracovala až na opatrovateľku ľudí s postihnutím a môj muž odkedy vyšiel zo strednej školy nejavil záujem si zvýšiť kvalifikáciu ,doplniť vzdelanie a tak musí prekusnuť že ho tromfla jedna cudzinka a zarába lepšie ako on chlap 😔niesom na to pyšná ani to nebol môj ciel zarábať viac ako on 😔chcela som ho len motivovať a dostala som za to len hubovu polievku so slovami staraj sa o seba 😔a keď som sa začala tak pochopil a to bol žiaľ začiatok konca.auto mám ja lebo môj manžel nemal za potrebu si vodicak spraviť 🙄lebo je pohodlnejšie sadnúť si vedľa a odviesť sa do reštaurácie a dať si pivko a spokojne sa nechať odviesť domov .

drago12587
10. dec 2023

@mirka414 fuha :D takeho chlapa som hadam este nevidel :D .. narážal som na to, že vela krat som sa stretol so ženami, kde chlap pracoval 250 h/ mesačne, kupil dom, auto, staral sa, všetko platil a ked prišiel domov čakal, že bude aspon navarene ale žena mu povedala , " niesom tvoja sluzka" :D ..

vroni
10. dec 2023

@drago12587, už nikto, po 20 rokoch spoločného života sa na rande pozývame navzájom a požiadanie o ruku už máme tiež veľmi dávno za sebou. Netlieskam mužovi, ze odniesol tanier do kuchyne a on mi netlieska, ze odveziem jeho auto do servisu. Nepotrebujem ani peňaženku ani ochranku. Potrebujem partnera, s ktorým si navzájom robíme život ľahším. Domácnosť a ani deti nie sú "moje", sú naše. A teda v nich mame aj rovnaké práva a povinnosti. Akou mierou sa budeme podieľať na prácach doma a akou mierou sa budeme venovať kariére, to už je vecou našej dohody. Ak by potreboval sluzku a upratovačku, tak platená sila ho rozhodne vyjde lacnejšie ako manželka. A ešte ju môže aj trikrát do roka vymeniť. Takže tie "povinnosti" budú asi niekde inde než v upratovaní.

mirka414
10. dec 2023

@drago12587 no tých 250 hodín pomali dávam ja 🙈on zistil snaží sa zachrániť čo sa už asi zachrániť dať nebude a dcéra ? Ta si užíva vďaka ockovi absolútnu slobodu kedze nemusí vo veku 17 rokov nič zvedavej materi hlásiť čo kde robí a načo míňa všetky peniaze ktoré zarobí v škole na praxi ..