Nevychádzam so svokrou

iveta1410
8. mar 2024

Pohádali som sa so svokrou, lepšie povedané vôbec spolu nevychádzame. Pri poslednej hádke mi povedala aby, len manžel so synom chodil k nim sam bezo mňa. Povedala som jej, že manžel nech si ide, ale bez syna. Teraz vyplakavala manželovi sko ju to mrzí, že chce sa so mnou rozprávať, ale mne nezavola. Muž mi povedal, aby som začala s nou riadne fungovať. Toto robí stále po každej hádke, hra na city mužovi, ktory jej stále uverí. Potom sa kvôli nej aj hádame, že som zatrpknuta, neviem co robiť

veklipo
8. mar 2024

To je ťažké, ten boj nemôžeš vyhrať, lebo manžel nie je ochotný to riešiť. A zasa syna do toho neťahaj, on s dospelackymi problémami nemá nič spoločne.
Ja to mam podobne. Toľkokrát som sa so svokrou pochytila, ale ona je ako bumerang. Keď niečo potrebuje, opäť prosíka. A to niečo je zväčša pocit, ze je sama. Akurát môj muž ju tiež už nemusí, takže my to mame medzi sebou poriešenie.

dskjhfdlkdjhl
8. mar 2024

@iveta1410 Ja Ti doporucim jedno. Ak sa Ti k svokre nechce chodit, nechod, ale muza so synom tam uplne kludne posli a Ty si urob chvilku pre seba. Lebo aktualne to obe riesite ako male deti.

januska12323
8. mar 2024

Ty sa pohádaš so svokrou a trpieť má syn? Ak nerobí niečo vyslovene jemu zle nevidím dôvod aby si mu zakazovala návštevy. Je to jej vnuk.

avonladyba
8. mar 2024

A veď to máš super, využi vo svoj prospech, že Ti zakázala k nej chodiť, a už nikdy sa s ňou nemusíš vidieť ani riešiť žiadne konflikty. 👍

lulana79
8. mar 2024

presne tak... nech chodí muž so synom... je to jeho babka, nemôžeš/nemala by si zakazovať malému ísť pozrieť babku ak on chce... dieťa s tým nič nemá... Ani ja k svokrovcom nechodím od istého času, ale deti s mužom idú hocikedy kedy chcú.

ahhola
8. mar 2024

Tipujem nejake talafatky, kedze o vas stoji aj po hadke, skus to nehrotit a byt trocha velkorysa, ty vies, co je zac, ked jej prikyvnes, ze ona ma pravdu, nic ta to nestoji a nerozbijes sa s muzom, tam to povedie, ked budes zvadzat boje s jeho matkou, klud😄.

eva_176
8. mar 2024

u nas je to podobne, len z opacnej strany - ja som uz ukoncila ten nuteny vztah so svokrovcami, ale tak, ze nemam nic proti tomu, aby sa s detmi a s manzelom stykali, ale bezomna. Nemozes zakazat detom navstevovat starych rodicov (a uprimne, nie je niekedy trosku aj vyhodne, ked maju kam ist a nemozes byt nonstop "v sluzbe" ?) a takisto by si nemala zakazat manzelovi stretavat sa s rodicmi (predsa ho vychovali). Skus tam pustit parkrat aj deti, a uvidis, ci bude stat stale aj o teba a vztah s tebou ... alebo teraz robi len vycitky kvoli tomu, ze si "branou" k vnucatam.
Sice sa bojim, aby nezacali huckat krpcov proti mne, ale kym tie navstevy nenarusuju nase vztahy v rodine, tak zatial proti stretavkam, bezomna, nic nemam.

svetlonos
8. mar 2024

@iveta1410
opytaj sa muza ci uz dospel a odstrihol sa od mamy a jej psychoteroru. Ak nie, nech sa k nej vráti, ty ostan sama a mas vystarane. Som rada, ze nemam chlapa, ktory je na mamickinej strane. Ja zrusim aj tu svoju ak ma obcas debilnu co i len mininarazku na mojho muza!
Co je medzi nami, vydiskutujeme si aj ked ohnivo ake rychlo sa skludnime. Rodicia vsak to toho nemaju co kecat. Zijeme samy a nemienim to menit! Pri uvahe mm prestahovat sa do mesta, kde byva otec a robit s nim (pre neho) - som sa ho opytala, ci sa chce rozviest. Preto ze ak ano tak hned, netreba to nazahovat o nezhody so svokrom. Nechapal, tak som mu vysvetlila, ze sa nemieni stahovat ku ziadnemu svokrovi ani svojim rodičom. Robilo by to len bordel v nasom vztahu. On si mysli, ze jeho tec je v pohode ake je za dve svokry a koli drine a robote nedba ani na svoje zdravie, toboz na s novu rodinu.
Muz pochopil, ked nas jeho oco zavolal na dovolenku ( spravca - prenajima apartnany v horskej oblasti) a chcel aby som tie apartmany uoratovala, ze je chory a nevladze. Tak som mm zapriala praci vzdar a ja te idem s 2 ricnym synom ten den do mesta! Nejdem na dovolenku pracovat! Muz moj pochopil a svokor tiez - tudy cesta nevede.
Ja nemam strach byt na noze s hocikym z rodiny, bebudem robit nic na ulor nasej rodiny- muz, deti, ja. Kto nepohlchopi, pride vacsinou o partnera, dakujem neprosim.
Pokial si tiez schopna celit muzovmu nasratiu, pokojne sa mu postav. Drzim palce aby aj on pochopil.

majlo1234
8. mar 2024

Preco chces trestat svokru cez dieta? Toto je vec, ktora mi je vrcholne proti srsti, pokial teda nerobi tvojmu dietatu vylozene zle. Ved ty sa na nu vykasli, nechod tam, ostan doma, nemusis s nou komunikovat. A syn s otcom nech chodia

mia781312
8. mar 2024

U nás žiaden kontakt už skoro rok, ale manžel s malým môže volať kedy len chce nikdy by ma nenapadlo to riešiť cez malého🤷‍♀️

gabriela2952
8. mar 2024

@iveta1410 a co otec nieje rodic ? Ze rozhodujes, že on ist môže ale bez malého? Syn nieje tvoj majetok ....

Však keď si snou nerozumieš tak bud rada, že tam nemusíš ísť.. dieťa do toho neplet, je to predsa jeho stara mama.

vierkainka
8. mar 2024

@iveta1410 a ty si o čo lepšia, keď zakazujes aby tam chodil jej vnuk - tvoj syn?Konflikt máte vy dve,nie tvoj malý syn s ňou.Dieta do toho neplet.To nie je správne.Dieta nie je tvoj majetok.

nikpa
8. mar 2024

@iveta1410 a bolo nutné do toho zaťahovať dieťa? Ved nech muž so synom idú na návštevu a ty máš čas pre seba, ber to tak. Neviem prečo sa hadáte, či je nevhodné aby sa stykala so synom, preto sa pýtam. Lebo keď je to konflikt len medzi vami tak do toho dieťa neťahaj, je to raz jeho babka a nemsti sa jej cez neho.

nikpa
8. mar 2024

@iveta1410 ja sa so svokrou nehadam ale len preto akú mám povahu, radšej si kusnem do jazyka. Je to ťažká povaha. Keď nemusím nejdem k svokrovcom, vychystám deti a s mužom idú aj na pol dna. Ja si zatiaľ doma upracem alebo pobehám po meste. K vnúčatam sa zatiaľ chová normálne, nebudem ich ukracovat o babku. Keď budú starší, sami usúdia ci sa chcú stretávať viac alebo menej.

katkati
8. mar 2024

Aj ty raz budeš babka. Až potom pochopíš ako by ti bolo, keby ti niekto bránil stretávať sa si svojimi vnúčatami.

minenkak
8. mar 2024

@iveta1410
Ja by som tiež ani svoje dieťa tam nepúšťala a ak bude chcieť muž chodiť aj s dieťaťom najprv by sa mi musela svokra ospravedlniť a áno aj ja raz budem starou mamou, ale nebudem sa k partnerovi alebo partnerke svojho decká chovať ako drbnuta a potom plakať

liv1
8. mar 2024

Rodina je rodina. A ta ma na navstevy chodit spolu. Ak je jeden clen nezelany, potom nevidim dovod aby tam ostatni chodili. To uz kde sme, ze takto rozdelovat mamzelov, alebo dieta a mamu. To, ze by si si urobila chvilku pre seba fajn. Ale nie v takejto situacii. Dobre si urobila, neustup. A nabuduce si ju nahraj, nech ti muz veri. A ked sa chce ospravedlnit, nech sa paci ma telefonne cislo.

hopsas
8. mar 2024

@iveta1410 my sa tiež so svokrou moc nemusíme, akože nehadame sa ale nesadli sme si, čiže chodí tam len muž a ja raz do roka na Vianoce ....a všetci sú spokojní

sinusoida
9. mar 2024

@iveta1410 keď sa s ňou manžel neháda, tak asi to tak hrozné nebude...keďže k nej len chodíte, asi nie každý deň...hádam max. 1x do týždňa tie max. 2 hodinky u nej vydržíš...alebo, nech ide manžel so synom a ty si sprav chvíľku len pre seba. Zakazovať vnuka babke je veľmi nerozumná vec...ty budeš tiež raz svokra a keďže máš syna, svokry zo synovej strany sú vždy horšie...tak, aby si rokmi nebola aj ty v podobnej, či ešte horšej situácii.

mariaa79
9. mar 2024

@iveta1410 synovi netreba brániť ,nech tam ide s manželom.Hádky sú kôli čomu?

prasiatko30
9. mar 2024

Za prve nevieme preco boli tie hadky a za druhe - suhlasim s nazorom, ze ak babka vysloven neublizuje dietatu tak preco by si mala zakazovat aby chodilo k babke? Tvoj muz je tvojho syna otec a jeho matka je jeho stara mama - takze pokial je to len o tom, ze vy dve si nerozumiete tak si zaplat fitko alebo si chod na nakup pokial je tvoj muz so synom nanavsteve u babky. Vyuzi tencas pre seba

domkakvet
9. mar 2024

@iveta1410 nech tam chodi len tvoj muz so synom, ale najlepsie by bolo keby ste sa udobrili, aj ked sa udobrite nemusis tam casto chodit.

anouschka5
9. mar 2024

Bývate oddelene tak prečo sa preboha hádaš so svokrou ??? Veď ju rešpektuj ako matku tvojho manžela a pokiaľ ste dve "baranice" tak obmedz kontakty, ale zakazovať vnúčikovi kontakt so starou mamou je za čiaru

nataly420
9. mar 2024

No a sme doma ideš sa mstiť cez dieta. Ja keby som tvoj chlap tak zoberiem syna a idem. Kto si ty aby si mu zakazovala. Letela by si len taký fukot.

jazula
9. mar 2024

@svetlonos že psychoteror 😁, veď vôbec nenapísala, o čo išlo, len že sa vadia, lebo si nesadli… či som prehliadla niečo?

svetlonos
9. mar 2024

@jazula
matka (svokra) hra muzovi na city, poznacuje to negativne mladu rodinu = psychoteror. Ja som babku mala rada ale ta ziez robila psychoteror ked chcela. Tak vuem celkom o com je rec.