Rozchod po rokoch

22. dec 2021

Za 5 rokov by sa dal napisat dlhy pribeh, kadeco sme zazili aj podvadzanie z jeho strany, najvacsi kamen urazu. Dozvedela som sa o tom dva roky potom co sa to stalo, hoci pocas toho ako to trvalo som tusila ale tak dokonale klamal a ja som si to nechcela pripustit ze som znasala jeho spravanie a hovorila si ze bude dobre. Nakoniec aj bolo ale stale som v sebe niesla tu zataz ze co ak sa to stalo. Tento rok som sa to dozvedela, dovtedy som si myslela ze taketo nieco moze skoncit jedine rozchodom z mojej strany, avsak niekedy az ked sa ocitne clovek v takej situacii zacne rozmyslat aj nad inymi moznostami presne ako ja, zlepili sme to. On sa vsemozne snazil, napriek tomu som stale rozmyslala ci si nezasluzim nieco lepsie. V skratke on dal do toho vsetko, ja nie, nakolko ma zozierali kadejake myslienky. Aj bola situacia kedy som sa zbalila a odisla a napokon sme to este raz skusili, no a teraz je uz definitivny koniec, po hlupom nedorozumeni kedy som ja neodkomunikovala co ma vytocilo a iba som zostala ticho, viacmenej sama si za to mozem. On chcel svadbu, dieta, ja tiez ale vdaka pochybnostiam som si tym nebola na 100% ista, najviac ma trapilo ako by ten vztah preverilo dieta. Viem, ze aj nase povahy neboli najkompatibilnejsie, dvaja tvrdohlavci, on vybusny, akcny, veci povedal ako mu prisli na jazyk nehladel koho tym moze zranit, urazit, ja zas pravy opak. Niekedy som sa bala co zas budem zachranovat ked pride ku nam na navstevu, lebo vsetko musi komentovat, a do vsetkeho mudrovat. Kazdy chcel mat posledne slovo, kazdy chcel mat pravdu. Viem, ze aj moje okolie to videlo ze sa k sebe nehodime ale nikto mi do toho nerozpraval, lebo sme chceli byt spolu. Ved nakoniec za ten cas sme mali vela peknych momentov, dokazali sme fungovat v jednej domacnosti. Teraz samozrejme moj mozog vidi iba vsetko to dobre a iba vsetky jeho dobre vlastnosti a to ake to mohlo byt super a vsetky tie pochybnosti a zle veci idu bokom a neviem ako to zmenit a samozrejme neviem si to predstavit ze uz proste nebude v mojom zivote a s tym aj tolko veci nam vlastnych ktore sme robili. Precitala som milion podobnych prispevkov a rad no aj tak som to potrebovala dat zo seba von.

dadulamamula
22. dec 2021

Chlap ktorí podvedie raz, podvedie znovu a znovu. A mohol by aj zlatými slovami sľubovať prisahať.. Príchod dieťaťa by to zhoršil. Určite si zaslúžiš mat lepšieho v živote.

dzulli1980
22. dec 2021

Pozri, každá rana musí vyhnisať ... aj tá na tele, aj tá na duši ... poľutuj sa, vyrev sa, lež týždeň v posteli, proste to zo seba musíš dostať a bude dobre ... môj názor je taký, že muž, ktorý podvedie raz, podvedie aj druhý, aj desiatykrát ... a s takou povahou, akú má, by boli len problémy ... buď rada, že nemáte deti ... na svete je kopa mužov, ktorí stoja za to.

mandzula
22. dec 2021

Sama si cítila, že to nie je ono. To prázdno, ktoré po ňom ostalo, časom odíde. Teš sa z toho, že máš rozchod za sebou a že príde niečo lepšie. Priviesť dieťa do takého vzťahu by bolo len a len trápenie.

gvendinka
22. dec 2021

Krásne viem ako sa cítiš presne toto iste prežívam aj ja. Neviem si predstaviť žiť bez neho ale ani snim on chce byt slobodný užívať si život a ja chcem šťastnú rodinu ako to skĺbiť da sa to vobec ci je lepšie ísť každý svojou cestou....??

autor
22. dec 2021

@gvendinka tak tu vidim ine priority, ty chces rodinu, on slobodu kazda cesta ide uplne inde, my sme chceli to iste ale moj strach a pochybnosti nas tam (asi nastastie) nedoviedli

@dadulamamula
@dzulli1980 mate pravdu to si aj ja hovorim a mnoho inych veci, ako aj to ze to dokazal hrat niekolko mesiacov na dve strany, aj ked moj mozog si v sucasnej situacii nahovara nieco ine, dakujem za vas nazor a povzbudive slova,

satoshi
23. dec 2021

Ľudia sa podľa mňa veľmi nemenia, a už vôbec sa nemenia kvôli niekomu inému. Ak sa zmenia kvôli niekomu inému, je to len dočasné, trvá to do tej chvíle, kým si nezačne byť ten, ktorý sa /zmenil/ istý tým, ktorý si zmenu prial. Potom sa veci vrátia do starých koľají. Možno v ojedinelých prípadoch sa taketo drastické zmeny dejú, keď daná osoba zažije niečo extrémne silné a opustí svoje ego. Ale verím, že Ty nechceš zvyšok života čakať na to, kým Tvoj ex bude mentálne pripravený na to, aby prešiel takouto transformáciou (nemierim tým iba na tie klamstvá, a neveru, ale na tú celkovú nekompatibilnosť o kt. píšeš - že je tvrdohlavý, tlčhuba, atď.. ).
S vysokou pravdepodobnosťou by aj tak tá zmena nenastala pri Tebe, pretože by si proste už navždy ostala v jeho očiach tou ženou, ktorá neodišla, aj keď bola podvedená. A aj keď sa pokúsila odísť, nestála si za tým, neverila svojim pocitom a vrátila sa zase späť.
Píšeš, ako sa teraz rozpamätávaš iba na to dobré, a že Ti to bude chýbať. Zdá sa, akoby si bilancovala, či si vlastne spravila správne, či si sa nevzdala krátko pred tou vytúženou zmenou. Trošku ho možno aj pred sebou obhajuješ. Ale to čo Ti teraz viazne v hlave, je Tvoja predstava o ňom, z ktorej si odfiltrovala to zlé,a prifarbila ju štipkou nádeje. Nie je to on, je to Tvoja upravená verzia jeho samého. Nedopusti prosím, aby si ostala emočne pripútaná k svojej predstave o ňom - k fiktívnemu človeku, a začala si prehliadať reálne osoby a reálne veci - také, akými naozaj sú, v niečom pre Teba vyhovujúce, a v niečom zase nie.
Mysli na to, že môžeš stretnúť muža, pri ktorom nebudeš musieť čakať, kedy sa rozhodne byť Ti verný. Nebudeš sa musieť premáhať a snažiť samú seba donútiť, aby si mu verila, a mala chuť niečo s ním budovať. Môže to byť niekto, od koho nebudeš musieť odchádzať, aby si a potom zase vrátila. Nepočmára ten Váš papier hneď v začiatkoch, aby ste potom zvyšok vzťahu opravovali to pokazené. A ver mi, že je to veľmi slobodný pocit, mať pri sebe niekoho, pri kom nemusíš hľadať tisíc argumentov, prečo ostať a spochybňovať svoju intuíciu.
Kým ale niekto taký príde, čakajú Ťa mesiace, ktoré budú náročné, ale rozhodne Ťa nečaká nič, s čím by sa nedal žiť plnohodnotný život počas tej doby. Bude Ti ľúto a budeš plakať, ale to neznamená, že si odkázaná na to, aby si pozerala do steny a utápala sa. Keď to tak budeš chcieť vyplač sa a zajedz to čokoládou, ale potom vstaň, a choď niečo robiť čo Ťa predtým bavilo. Nemusí to mať excelentný výsledok a nemusíš pri tom prežívať žiadnu eufóriu, ale proste niečo rob a budeš sa potom cítiť lepšie. A až sa na to budeš cítiť, začni sa zamýšľať nad sebou. Pokiaľ čo najmenej skús riešiť prečo urobil hento a toto, povedal tamto a nie toto, reagoval tak a nie onak. Nestrácaj čas tým, že sa budeš snažiť rozuzliť motívy jeho správania. To nech robí on, pre Teba to už nie je podstatné. Premýšľaj skôr nad motívmi svojho správania. Lebo vzťah je o dvoch,v ktorom nikto je je obeť, a nikto nie je kat. Sú v ňom len dvaja ľudia, kde jeden dáva druhému to, čo si pýta (aj keď nie vždy to tak vyzerá). Môžes sa zamerať na svoju tvrdohlavosť, alebo na to prečo si prekusla neveru a išla cez svoje hranice, alebo na čokoľek iné na čom by si chcela popracovať, ale hlavne rieš seba, nie jeho.
PS: Bola som 6 rokov vo vzťahu, ktorý sa po každej nevere zrútil znova a zas. Odišla som mnohorkát, veĺa krát som sa hnevala, na neho, na seba, na všetkých. Ku koncu sa ex snažil a chvíľami som mala pocit, že je nový človek. Neviem či posledný polrok vzťahu tým novým človekom naozaj aj bol, neviem či sa za mojim chrbtom toho dialo iba menej, alebo sa nedialo vôbec nič. Alebo či len nepocítil a nepochopil, že karta sa obrátila, a tentokrát môj záujem o neho, ako o človeka vyprchal. Že už sa vlastne zaoberám iba sebou. Boli okamihy, ked som si dokonca myslela, že som spravila chybu, a mohli sme žiť krásny život. Dnes už viem, že je úplne jedno, či sa zmenil alebo nie. Aj keď, Medzi nami, myslím že to bola len ilúzia - tá dočasná zmena, ktorá trvá kým si ten zmenený nezačne byť istý tým, ktorý si zmenu prial. Dôležité však bolo, že ten vlak, v ktorom bola naložená všetka moja dôvera odišiel nenávratne preč a pri tomto partnerovi by som tú dôveru už nenašla, hoci by mal aj svätožiaru nad hlavou. Presne tak, ako je to aj v Tvojom prípade.

autor
26. dec 2021

@satoshi dakujem za vycerpavajucu odpoved, budem sa k nej vracat, mas uplnu pravdu, vytvorila som si o nom iluziu, taktiez suhlasim ze navzdy zostanem tou co sa vratila a nestala si za slovom, bola chyba ze som si od neho nechala take spravanie voci mne ake mal, to by sa uz nikdy nezmenilo, myslim ze pri dalsje nebude ine, povahu proste nezmenis, ked vtacka chytaju pekne mu spievaju skoda ze som si to vtedy neuvedomovala