Svokra je ťažká povaha

23. jún 2023

Baby poraďte. Moja svokra je riadne ťažko povaha. A ja to už nedávam,už keď len na ňu pomyslím,chuť má úzkosť, a keď sa s ňou MM stretnúť,to je ešte horšie,kaoby mi zovrie srdce. Ako to prekonať ? Nechcem seba ničiť kvôli nej,aká je,n to s mám až moc rada.
Tak v skratke,je až hyperkritick k svojim synom, všetko skritizuje,všetko okomentuje,ale seba a svoju dcéru vidí ako vrchol dokonalosti. Strašne urážliva,keď sme jej niečo povedali čo nebolo po vôli,čo ju akoby kritizovalo,tak sa rozrevala,keď sme kúpili dom čo sa jej nepáčil,rozrevala sa a vyhrážala sa že sa ide zabiť,(na prehliadke domu,ale iného bola raz,tak sa tiež dorevala že to nemyslíme vážne toto kúpiť,pred maklerkou,hanbila som sa ako pes), na naše deti má hrozne poznámky,na oslave sme boli a synček si dal trošku polievky a bol tak koláč,tak si dal radšej ten,tak ok, a ona začala že to nesmie,že je tučný,že mäso a ryžu už nedostane,vtedy by som jej aj povedala dačo,ale bolo tam veľa ľudí, a prišlo mi to neslušné a nik jej na to nič nepovedal,ale také reči má vždy že je tučný,že má menej jesť,a potom je urazená že nechce jesť tie jej jedla. Príde k nám domov a tvári sa ako keby sme žili v hovnach, začne riadit a vrchol bol keď nám brala opravte veci zo skrine,ze to je na vyhodenie,a iné operie. Ono muž to vie,dovtedy jej nič nepovedal,alebo len tak náznakom,jemne,ale ona si aj tak robí svoje. Nechcem aby k nám chodila,mám z toho riadne stresy,muž to chápe,ale nezakáže jej to,minule chcela prísť. Ja keď viem že by chcela prísť,idem s deťmi radšej preč,aj na pár hodín,len aby sme to nemuseli počúvať. Deti s ňou samé nechcem nechávať,je mi z toho smutno aké reči dokáže na nej mať, a ani sa im nevenuje,príde,chce ich len držať na rukách a potom sa starať do cudzej domácnosti. Tak som mužovi navrhla,že radšej tam pôjdem,že tam mi je tá jej prítomnosť príjemnejšia,ale nie,ona chce byť aj u nás doma súčasťou vraj,že ako by to bolo aby mama nesmela k synovi. Ale ani pri nej to nie jenideal,minule polhodinu hustila do muža,ako je hrozne oblečený,chcela ho pomaly vyzliekať,že ona mu to vyhodí,poperie a dá mu čo ona nakúpila (muž chodí normálne oblečený,len ona má problémy s tým,pritom ona chodí v legínach starých,čo sa jej vôbec na jej nehodia na jej postavupostavu nehodia) a vravela že sa zaňho hanbí,že už nemá chodiť.

pribinak
23. jún 2023

Dať si na čas pauzu. Jednoducho sa nestretavat

zmrzlinka2021
23. jún 2023

Nauc sa nastavovat jej hranice a hlavne neniest zodpovednost za jej reakcie.
Rozreve sa? No a? Má na to právo. Pokial je to bez dovodne, ty nie si zodpovedna za jej reakcie.

autor
23. jún 2023

Proste nechcem robiť rozbroje v rodine,ale moje telo to už nedáva, minule chcela prísť,ale muž bol preč, tak že príde inokedy,a ja teraz ako na ihlách,vôbec nie som v pohode,včera som rýchlo pred príchodom muža z práce v strede zbierala prádlo,že keby príde zarovno s ním,aby mi náhodou nekradla zo sušiaka čo mám vonku. Senilna nie je,m síce 65 rokov. Toto je už dlho taksvojor asi kvôli nej začal do krčmy chodiť,lebo ani čo on spravil nebolo dobre,stále len počúvam chváli na švagrinú a rodinu kde sa ona vydala. A ona z nudy a z potreby zachraňovať druhých,sa stará všade,nemá nič iné čo by robila,kamarátku má jednu jedinú,a väčšina ľudí na ňu povie že je divná. Najlepšie by ju bolo poslať do prdele,už som to párkrát spravila,ale urazí sa,ohovára a aj tak zas príde s tým istým,alebo potajme potom urobí niečo čo som si nepriala. Za mňa je to totálne toxická osoba, aspoň pre mňa, a je mi smutno z toho,že moje deti nemajú babku akú by mohli mat,ktorá by ich mala rada, a nebrala by ich len ako náplň svojich potrieb niekomu variť,a do niekoho sa starať. Už som si prešla knižkou o slovnej sebe obrane,hádam to budem vedieť proti nej využit,aj keď som z nej úplne mimo vtedy,vždy som sa snažila slušne,dobre

autor
23. jún 2023

@pribinak nestretávame sa,ale hocikedy mám stres,že by mohla prísť,bývame 15 km od seba. To chcela aby sme blízko nej,aj to bol rev kvôli tomu že taaak ďaleko. Najlepšie chcela do jej rodičovského domu aby sme šli, to by tam bola varená pečená myslím. V sobotu mám večne stresy že ak náhodou príde, alebo po robote-robia s mužom v jednej firme. Ale j nechcem žiť stále v strede,neprospieva to zdraviu.

marca12
23. jún 2023

Mate boziu trpwzlivost. Keby mi mama zacala otvarat skrine a rozkazovat,co mam ako,kde...hned by som na nu vyskocila. To nie su rozbroje v rodine,ale strazenie sukromia,svojej domacnosti a nastavenie hranic. Dovoli si len tolko,co jej dovolite. Nech sa zduva kolko chce. Chapem,ze je to neprijemne. Moja mama je taky zdutel a za vsetko place,je to nesmierne stresujuce a tazke na psychiku,no netreba polavit. Neuvedomi sa,ale mozno sa tebe ulavi.

autor
23. jún 2023

@zmrzlinka2021 toto som sa odosobnila,to s tým nemám problém. Reve,tak nech,nejdem ju cicikat,že chudatko moje,to muž za ňou utekal,ale už som mu viackrát povedala nech nesie,veď nič nepovedal zle,raz jej povedal že nabudúce nech si na nákup vezme tašky,že to nemá kam dávať a ona sa rozrevala z eju kritizuje. Ale áno,hranice si musím dôslednejsiee nastaviť, niektoré veci už ASA ich ani nechytí,iné stále riesi

autor
23. jún 2023

@marca12 veď toto ,aj mojej mame by som povedala nech zavrie dvere a do spálne nech už nejde,ale ona to našťastie nerobí,ale je dpoviem mužovi že si neprajem aby mi do spálne chodili cudzie osoby, a hlavne také čo sa radi hrabú v skriniach,tak on povie,že veď je to jeho mama,nie cudzia a že môže,že ona chce pomôcť. Minule som mužovi urobila prekvapí,nechala som tam rozbaleny kondóm v jeho skrini, tá začala naňho že fuj aký je prasiak , ja že ju pošle do riti že nech nechodí po cudzích skriniach ale on jej začal vysvetľovať a obhajovať sa že nevie a tak...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
23. jún 2023

Potom je ale problém tvoj muž. Váš dom (predpokladám že je oboch), vaše pravidlá.

autor
23. jún 2023

@elizabet173 na obhliadku som ju nebola,vtedy som ale ešte nevedela že aká je poriadne,muž ju zobral,odvtedy som si sakra pozor dávala aby nevedela o mojich plánoch o obhliadkach,lebo zas by ju vzal,vždy som to plánovala a jemu dávala vedieť až po konci šichty,aby jej nestihol povedať. A to mám aj v iných veciach, keď ideme k mojim rodičom,tak to zas plánujem aby nevedela,lebo aj tam je schopná sa dovalit na poldna,lebo bývajú v rovnakom meste ako ona.

autor
23. jún 2023

@ckocka to som si vedomá,že on má tiež značny podiel viny na Tom,lebo jej nevie povedať že stačilo. A drbne ma ak toto mám trpieť ešte zo dvadsať rokov, jediná moja nádej je,že však už má 65,už zachvilku nebude toľko vládať,ale neviem no

mamelka
23. jún 2023

Keď príde k vám tak prečo jej dovolíte chodiť po izbách, zatvorit a max do obývačky. Je to určite psycho,ale hranice musíte urcit vy. Pripadne ma ešte napadla jej dcéra,že keď ju vychvaluje ci by jej nemohla dohovoriť,že čo stvara. Ja osobne by som si nevedela predstaviť,že prídu k nám naši, svokrovci a chodili by do spálne a pozerať skrine. Ja im tiež nechodím do skrin🙈 divne no. A teda keby mi toto niekto robí tak poviem,že buď prestane alebo tam sú dvere ... nenechala by som si ničiť takto život

martyzpp
23. jún 2023

Ja by som sa asi uz nasrala a robila jej presne to iste 🤷‍♀️

andreatytler
23. jún 2023

Hrozne. Poviem ti toto co tu citam o svokrach tu na konikovi... vzdy si myslim ze to uz horsie byt nemoze a potom pride dalsia perla. Vyhrazat sa zabitim lebo chcete kupit dom, ktory sa jej nepaci. To je fakt sila. Nemozem si pomoct ale rehotala som sa na tom riadne. Prepac, viem ze pre teba to na smiech nie je.
Podla mna nepomoze ziadne dohovaranie a vysvetlovanie. Jedine jej velmi razne ukazat ze co moze a co nie. Ak muz nie je ochotny tak urobit, zial musis ty. Je to skoda, lebo to bude o to tazsie a podla mna ta po case zacne aj muz terorizovat ze preco si na mamicku taka tvrda. Ked ma reci o tom ze je syn tucny, okazmite by som ju stopla a povedala jej na drzovku nech je ticho. Ked ide do skrine, pohrozila by som jej ze ak to este raz urobi, poslem ju prec a nebude u nas vitana. Ak zacne upratovat, poziadam ju aby prestala a budem tam nad nou stat kym mi tu metlu nevrati. Ak by kritizovala muzove oblecenie, ani slova by som nepovedala a nechala muza nech sa brani sam.
Bude to boj. zial. Drzim palce.

autor
23. jún 2023

@mamelka ona akosi potajme chodí už,aspoň mám pocit,a to ani neustriehnes,keď príde ,čo keď pôjde na wc ju budem sledovať ? Pre mňa naj riešenie,keď sa nevie správať,nech nechodí vôbec,radšej ja prídem a mám pokoj .

evaachesa
23. jún 2023

No tak najlepšie bude keď sa na ňu jedného dňa poriadne vyvrieskaš a pošleš ju do teplých krajov. Kľudne nech sa urazí tak, že už nebude mať chuť k vám chodiť. Ty si musíš otvoriť ústa a nie chodiť okolo nej v strese a pokakaná z nej. Keď je muž neschopný to riešiť, zakroč ty. Nenechaj si takto skákať po hlave a ponižovať sa! 🤨

autor
23. jún 2023

@andreatytler ďakujem za rady. Muž je na to zvyknutý,celý život to mal,tak to nerieši,on ju popravde dakedy už ani nepočúva.

komplikovana
23. jún 2023

sadni si s muzom a spytaj sa ho, ci ti da svoje zvolenie, aby si zjazdila svokru, ked sa jej on boji a bude stat za tebou, nech sa deje, co sa deje. A vysvetlit jej, ze ste uz dospeli ak si nevsimla, nepotrebujete jej rady do zivota. Ked vas nerespektuje, tak nevidis dovod aby ste ju respektovali vy a ukazat jej dvere. Vidim to v nasej rodine, co take chore spravanie urobilo s ludmi. Nervy a zdravie mas len jedno.

autor
23. jún 2023

@komplikovana veď to,rozmýšľam aj nad nejakým psychológom pre seba, možno by to pomohlo. A vieš napísať aj konkrétnejšie čo to choré správanie urobilo ľuďom ? (Myslíš to akože jej choré správanie mne ublíži,alebo že ju to choré správanie zničí ?)

deti95060810
23. jún 2023

mne príde že je psych. chorá - aspoň podľa toho čo si popísala....
nelieči sa? možno by mala....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
komplikovana
23. jún 2023

ublizi to skor tebe. Uz teraz pises, ze citis uzkost, len co si na nu spomenies. Jednoducho ti to pohlti tak zivot, ze vacsinou casu budes riesit, iba to co urobila, co povedala a tak podobne. Namiesto toho, aby si si svoj zivot uzivala s manzelom a detmi. No a ak mas naruseny psychiku, je moznost, ze sa pridruzia aj ine choroby. Preco by si mala akceptovat zleho cloveka vo svojom zivote len preto, ze je to matka tvojho muza?

elmivelmi
23. jún 2023

to mas stres z jednej 65 r babizne?

andreatytler
23. jún 2023

To je dobry napad, ist za psychologom, kedze uz mas stresy, len co na nu pomyslis.
Mozno ti poradi ako ten stres znasat lepsie.

tamitamitami
23. jún 2023

Toto je naozaj extrém 😅..... Nuž raz za čas by som jej návštevu niako prežila kvôli mužovi. Ale teda zamkla by som všetky miestnosti okrem obývačky a spálne. Na jej super poznámky a činy by som reagovala rovnako super až by sa sama za seba hanbila - možno sa uvedomí.
A muž na toto vyčíňanie hovorí?

Skús prísť ty k nej zobrať oblečenie vytriediť vhodné na vyhodenie, keď začne jesť povedať jej že by nemala lebo je tučná a potom sa možno konečne spamätá.

autor
23. jún 2023

@komplikovana ďakujem, to áno,mám pocit že sa to začína už diať,že len ju riešim,dakedy len o Tom premýšľam. Vďaka za taky pohlad,veľmi mi to pomohlo. Idem na Tom pracovať.

@andreatytler myslím že ho,už dlhšie nad tým uvažujem,len vždy mi napadne,že však to je taká blbosť,však aj horšie veci sú ako blbá,zlá svokra. Že čo na to povie ten psychológ

andreatytler
23. jún 2023

Tak urcite nerozyslaj. Psycholog ti v ziadnom pripade nepovie ze su aj horsie veci. Psychicke zdravie je velmi subjektivne. To co je pre niekoho smiesna banalita je pre ineho obrovsky problem a je to tak v poriadku. Napriklad ze si na ihlach ked ma k vam prist, alebo neustale v obavach ze sa dovali s muzom. To uz je znak toho ze tvoja psychika je pretazena.

babulkomale
23. jún 2023

@mamelka dovolite? Ty mas pocit ze tito ludia sa slusne pytaju a robie len to, co im.vopred dovolis? 😂

juliet86
23. jún 2023

ja len taka basnicka otazka ako. mohla takato hlupa nedozreta labilna osoba vychovat dobreho syna?????

autor
23. jún 2023

@juliet86 pytas sa podrypovacne, ako som si tu u zien vsimla tuto poznamku, ze vsak nemoze byt taka hrozna ked ti vychovala muza a vzala si si ho ? alebo sa pytas naozaj so zaujmom, ako z neho mohol vyrast normalny chlap ked mal mamu taku osobu ?