Vraj sa so mnou rozíde, keď neprestanem fajčiť marihuanu

21. mar 2023

Co si o tom myslíte? Viem, marihuana je droga. Tak isto ako alkohol. A priateľ mi povedal, že sa mu to nepáči a že ak neprestanem, tak sa so mnou rozíde. Ja som mu na to povedala, že to chápem, nie každý to musí akceptovať a že som ochotná úplne prestať (fajčím tak raz do mesiaca v rámci relaxu), ale on musí prestať úplne piť - vo je aj tri krát do týždňa. To už bol samozrejme problém, že vraj to je niečo úplne ine, pretože marihuana je nelegálna a dať si pivo je normálne. (Tri piva za večer tri krát týždenne - je z toho rovnako opitý ako ja sfajcena keďže nefajčím veľké palice ale malinké cigaretky s 0,1g) Žijeme v ČR, nevozim to v aute na kilá a ani nefajčim na verejnosti takže hrozba nejakého postihu je nulová. Čo si o tom myslíte? Mne je jasné, že asi ten vzťah nevydrží. Nie pre to, že by som nevedela prestat. Mne skrátka vadí ten prístup, že alkohol je v poriadku aj keď to už je alkoholizmus, ale marihuana raz za mesiac je veľký drogový problém.

melanta
21. mar 2023

Myslím, že je už dávno vedecky dokázané, že marihuana je menej škodlivá ako alkohol a cigarety. A hlavne piť 3x do týždňa je celkom dosť. V každom prípade, váš problém nie je alkohol a marihuana. Sama píšeš, že ti je jasné, že ten vzťah asi nevydrží. Ja nie som zástanca toho, aby si ľudia dávali nejaké ultimáta. Ak neviete fungovať bez nich, tak proste to nebude fungovať.

anjelicek26
21. mar 2023

Hm vy ste teda co sa tyka komunikacie skvely... jeden zakazuje druhemu to a hento... mne to prijde, ze hlada dovod rozchodu, aby s toho nevysiel ako debil, co opustil skvelu kocku, tak povie, ze sa rozijde kvoli fajceniu...

jj298
21. mar 2023

Kopni ho do zadku a prestan fajcit. Nepotrebujes ani jedno

zorkahorka
21. mar 2023

Vy ste par na pohladanie 🙂 ak tebe vadi jeho pivo, msl by sa nad tym zamyslieť. Ak jemu tvoja trava, ty tiez. V kazdom pripade- sama citis, ze vam to spolu nejde. Urobte si sluzbu s chodte teda od seba

viestta
21. mar 2023

Jeden za osemnast, druhy bez dvoch za dvadsat, hlavne, ze mate jeden druhenmu co zakazovat. Zbohom zdravy rozum

moonlight1210
21. mar 2023

Ak nemienite obaja nieco so svojimi zavislostami robit, tak sa k sebe nehodite.

Ty vyuzi moznost motivacie a zbav sa zlozvyku. A ked on neprestane, este si to bude obhajovat, mozes mu s usmevom zakyvat pa-pa. Ze ho nechavas takej, ktora trikrat do tyzdna pijuceho muza povazuje za normalny standard.
Lebo ty uz budes na inej urovni, ked budes vediet, ze sa vies prekonat a mat pevnu volu. Budes sama seba vnimat hodnotnejsie, nez aby si sa zahadzovala s niekym, kto hlada vyhovorky miesto, aby sa prekonal.

Ale ak mienis hladat aj ty vyhovorky, preco by si ty mala prestat, ak neprestane on a davat si podmienky - nie si o nic lepsia ako on.
Tak sa zamysli.

martinka13
21. mar 2023

Dobre si mu povedala.

lujza123
21. mar 2023

Neznášam takéto dvojité metre, on ti ide zakazovať jointa raz mesačne a pritom v pije ako dúha... Vtipné toto...

natallys
21. mar 2023

@lujza123 tak takto by som sa na neho vykašlala. Veď ako ok, ak sa vám obom proste niečo nepáči, tak si myslím, že je čas na kompromis a nie teda, že sa bude prispôsobovať len jeden z vás

kvetinka75
21. mar 2023

alkohol je legálna droga. Mne by sa nepáčil ani jeden prípad a ani druhý. Ale ak obaja holdujete niečomu, tak buď prestanete obaja alebo ani jeden. A ako tak čítam, ako spolu komunikujete, koniec bude tak či tak.

ivangeline
21. mar 2023

Mozno sa zamerajte na ine oblasti. Vsetko funguje?

babulkomale
21. mar 2023

Viem ze vela ludi je tolerantnych ci k marihuane alebo alkoholu a dovod je len jeden - malo informacii alebo uplne pomylene informacie.
Bez ohladu na to, co je legalne a co nie, marihuana spusta velmi vazne psychicke ochorenia, ludia ktori ju uzivaju 20- 30 rokov ked maju to stastie ze nemaju paranoidnu schizofreniu, su uplne vymleti...
Velmi dobra kamaratka je psychiatricka a druha psychologicka, casto to spominaju...
Zazila som kolegynu ktora " len hulila" na vysokej. Spustilo jej to psychicku poruchu, musela byt hospitalizovana, dlhodobo brala psychiatricke lieky.
Navyse generacia devatdesiatych rokov z urcitych miest na Slovensku velmi dobre pozna pribehy svojich spoluziakov ktori uz neziju...niektori predavkovani, niektori sa z toho sice dostali ale depresie alebo alkoholizmus im zostali, niektori sedeli v base za sprievodne aktivity k drogam ( kradeze, vlamania, podvody).
Zopar sa spamatalo a vratilo z kratsej cesty po par cigach marihuany sa isli liecit lebo vedeli ze problemom nie je par cigariet, ale ich sklon k zavislosti akehokolvek druhu a skor ci neskor si najdu nieco ine.
Cele rodiny su tym zasiahnute, maju doma 40 rocnych hulicov v mama hoteli,. neschopnych najst si pracu, nedokazu ich dostat na liecenie alebo k psychiatrovi kym ich nenahanaju s nozom po byte.
S ruksacikom si idu niekam opatrit rastlinky, s usmevom sa vracaju, zivot je pohoda kym rodicia ziju.
Potom nastava kruta realita ludi co nemaju zaplatene zdravotne poistenie, lebo oni su nezavislaci a machri a oni system nepotrebuju 🤦
Vsetko ta raz dobehne.

jamimo
21. mar 2023

@babulkomale výborne napísané 👏

babulkomale
22. mar 2023

@jamimo dakujem, take zo zivota...nemusim zazit uplne na vlastnej kozi, ale je to vsade naokolo, bohuzial.