Vzťah na diaľku

darlee165
1. apr 2024

Vzťah na dialku: Ako zvládnuť kombináciu štúdia a práce vo vzťahu medzi dvoma mestami?

Ahojte, chcela by som sa s vami podeliť o svoje obavy, ktoré nás momentálne s priateľom trápia vo vzťahu. Sme spolu už dva roky. Obaja bývame v iných mestách, ale náš vzťah funguje úplne v poriadku. Ja študujem v meste, kde býva, takže tráviť čas spolu cez víkendy, keď máme obaja voľno od štúdia nie je problém alebo, keď sa podarí aj počas týždňa atď. Priateľ zas študuje v ďalšom meste.
Momentálne, ale ide o to, že ja končím štúdium. Chcela by som ísť na Mgr., ale premýšľam či na externú alebo dennú formu. Tým pádom, keď tak ma čaká nástup do práce.
Hlavne, čo nás trápi je to, ako to budeme zvládať. Mám strach neviem si to predstaviť, keďže sme obaja z iných miest a popritom priateľ ešte bude študovať v inom meste a zas ja tiež a v ďalšom meste, keď tak.
Chcela by som sa len opýtať, či si niekto aj z Vás podobnou situáciou prešiel a ako ste to zvládali? S priateľom sa veľmi ľúbime a chceme byť obaja spolu aj do budúcna.
Za všetky Vaše rady Vám ďakujem. 😇

michaela329
1. apr 2024

Mne sa 5rocny vzťah po prechode na externé štúdium s prácou mimo mesta štúdia rozpadol na jeho nevere. Ale druhý vzťah na a dialku, počas štúdia a práce skončil manželstvom. Asi hodne závisí od toho akí ste vy dvaja.

nikpa
1. apr 2024

@darlee165 ja som sa vzdala štúdia pre vzťah, ktory sa po rokoch aj tak rozpadol a dodnes to ľutujem. Bola som hlúpa. Školu budeš mat na celý život. Vzťah nikdy nevieš ako dopadne. Ale čakajú ta už len 2 ci 3 roky, ak je vzťah pevný, ľúbite sa a máte byť spolu, zvládnete to. Ak nie, nepomôže nič.

babkaland
1. apr 2024

Už je hneď tam to skončilo "jeho neverou" treba sa tešiť a čakať. Také výhovorky že muž bol na vojne pár rokov tak sa nám rozpadol vzťah a pod. Neberiem. Já by som dočkal aj kým doštuduje pokiaľ by to malo istotu že by ma lúbila furt.

michaela329
1. apr 2024

@babkaland a máš aj reálnu skúsenosť, či len teoreticky? Lebo ja mám dve. Zlú a aj dobrú. Lebo to je tá vec, ma ktorú sa autorka pýta - reálna skúsenosť.

babkaland
1. apr 2024

Väčšinou buď tak boli že na diaľku, alebo že aj keď sme boli z rovnakého regiónu ale robila v zahraničí a semtam sme sa videli, a záleží od toho ako veľmi sa majú radi. Keď sa opustia, tak by sa opustili aj keby boli blízo. Keď sa silno majú radi tak sa tešia na seba keď sa podarí. Ja len dobré skúsenosti s tým mám. Ale za seba že ja som aj rok čakal. Ale to musia obe strany chcieť.

lucy_ms
2. apr 2024

My sme tak s mužom fungovali 9 rokov. Spoznali sme sa, kým pracoval v meste, v ktorom som ja vyrastala. Po roku on odišiel do KK za prácou a ja do NR do školy. Stretávali sme sa len cez víkendy a takto sme fungovali 5 rokov, potom sme sa presťahovali k Nitre, ale stále to bolo len o víkendoch, lebo on odišiel do zahraničia a ja som doštudovala a pracovala na Slovensku. Takto sme fungovali ďalšie 3 roky. Potom sa vrátil na Slovensko, presťahovali sme sa a kúpili dom. Tento rok budeme spolu 21 rokov. Ono to nie je úplne jednoduché fungovať spolu len cez víkendy, resp. len jeden deň byť spolu, lebo na ten ďalší zase odchádza, mali sme veľa kríz, ale keď sa chce, zvládnuť sa dá všetko. Držím vám prsty 😊

babkaland
2. apr 2024

A mne to ani nedáva logiku že začne s iným, lebo voľný čas by som trávil s ňou a keď nemá voľný čas tak ja nemám čas na hlúposti že hladať si iné čojaviem čo. Veď ak som s aktuálnou spokojný tak načo by som iné hladal a kedy by som mal čas keď sa niekde učím na skúšky alebo ťahám týždňovku v robote. Keď ste od seba tak sa venujete tomu čomu máte (štúdium/práca) a keď máte voľno ste spolu. Vybavené. Ja som to vždy takto robil, to že druhá strana to pokazila ja už neovplyvním.

domkakvet
2. apr 2024

@darlee165 ak je vas vztah funkcny vydrzi aj dialku, ak nevydrzi dialku, casom by sa aj tak rozpadol.

simma42
3. apr 2024

Ja som bola na Slovensku, zatiaľ čo priateľ po roku vzťahu išiel študovať do zahraničia. V zime sme sa vídali na 3 týždne, a v lete na 2 a pol mesiaca. Takto sme fungovali 4 a pol roka, kým nedoštudoval a nevrátil sa. Pred pár dňami to bolo 13 rokov, čo sme spolu, z toho tretí rok manželia, ešte k nám pribudla dcérka 🙂 Ide o to, ako ste nastavení... To, čo sme mali my bol extrém, sama by som už do takéhoto vzťahu na diaľku zrejme znova nešla, ale fungovať v dvoch rôznych mestách mi príde dočasne udržateľné 🙂