Ako sa vyrovnať s rozchodom?

17. jún 2023

Ahojte. Neviem ako sa mám vyrovnať s rozchodom .. boli sme spolu 15 rokov .. proste pol života. Ja neviem sa posunúť ďalej, ja stále žijem v minulosti .. stále si premietam len aký bol ku mne vtedy a vtedy, čítam staré správy keď ma ľúbil. Ja viem, nechcem to robit ale ide to akosi podvedome .. hocikedy sa pristihnem ako myslím na neho aký bol ku mne. Proste zasekla som sa. Mávam uzkosti, depresie .. nič ma nebaví .. som stále unavená. V hlave si predstavujem čo budem robiť, keď ho uvidím s inou ja viem že sa mám zamerať na seba .. nemyslieť na to ja vážne nechcem ale myšlienky sa vždy uberu tam kam nechcem a hlavne tie úzkosti. Ja neviem ako sa vyrovnať a tým ako ísť ďalej. Môjho ex priateľa stále ľúbim. Viem že to nie je koniec sveta ale momentálne to cítim ako by bol 🥺🥺🥺

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77daniela77
17. jún 2023

No rozchod po 15 rokoch je tazky a bolestny,cas vsetko zahoji.

dadis
17. jún 2023

Najlepsi liek je cas a odpojenie sa. Vymaz spravy, ak pozeras jeho profil, zablokuj ho, pokojne zablokuj aj jeho cislo a vymaz ho, nech nemas potrebu mu pisat alebo s nadejou cakat, ze sa ozve, alebo stale rozmyslat nad tym, kde a s kym je. Jednoducho tvoj mozog musi mat co najmenej moznosti sa mu venovat, aj ked zo zaciatku budes mat pocit, ze to nezabera. A smutok s niekym zdielaj, s kamaratkou, mamou, sestrou. Kup vino alebo vela zmrzliny a cipsov a vyrozpravaj sa zo smutku. City k nemu si nezakazuj, nie je nic proti nicomu, ze ho lubis. Lubit ho mozes aj cely zivot, dopriat mu stastie, popritom budes lubit aj svojho noveho partnera. Prezila si 15rokov pekneho vztahu, niekto nemal to stastie. Teraz sa chvilku rozmaznavaj, zameraj na seba a svoje tuzby. Single zivot ma aj mnoho vyhod, ktore urcite coskoro spoznas. Este by som do dalsieho vztahu nesla, daj tomu cas.

kitycat
17. jún 2023

Teraz je to taka ta rozchodova melancholia, potom sa musis spravne nasrat a vsetky tie spravy vymazat.

Dovod rozchodu? A teda za 15 rokov ste sa nikam neposunuli, vas vztah trebalo posuvat uz pred 10 rokmi..

Najdi si rozptylenie, trebars aj flirt, ale pozor, len flirt na zabudnutie, ziadne hladanie novej znamosti

autor
17. jún 2023

@kitycat dôvod rozchodu nevera z jeho strany bol tam pokus o prekonanie ale nedokázala som zabudnúť a vkuse to mal na tanieri čo nebolo dobré ani pre neho a ani pre mna .. ďalej sme si už nemali čo povedať, väčšinu času sme sa obchádzali, nevedeli sme sa už normalne porozprávať o bežných veciach.. nezasmiali sme sa ani nepamätám. Žiadne riešenie problémov že sadnúť a porozprávať. Keď som niečo chcela riešiť bol ticho. To ma vždy strašne nahnevalo. Rozhodla som sa ja to ukončiť .. viem že je to najlepšie čo s týmto vzťahom urobiť aj keď z mojej strany tam láska k nemu stále je, 15 rokov života sa nedá vymazať len tak a ani zabudnúť. Zažili sme spolu naozaj nádherné chvíle .. sa sa povadat že bol moja prvá naozajstna láska .. posledné 3 roky to išlo dole vodou a začalo to jeho neverou.

anos18
17. jún 2023

Ahoj,je to ťažké,ale ver,že čas to vylieči. Vlastná skúsenosť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
17. jún 2023

autorka, nemáš kámošky? ktorým by si sa vyplakala a s ktorými by si sem - tam niekam vypadla....
toto by teraz malo byť pre teba niečo ako povinná výbava a povinná jazda...
skús niečo na ukľudnenie - magnosolv - zavolaj lekárke obvodnej, že máš problémy že potrebuješ na ukľudnenie....Tiež si sem - tam dávam keď sú obrovské problémy - magnosolv ťa troška odpúta a nebudeš taká melancholická...uvidíš pomôže...

vanilkovazmrzka
17. jún 2023

Ako ti moze byt tak velmi luto za vztahom, ktory 3 roky nestal za nic a sama si usudila, ze bude lepsie to ukoncit? Tebe nechyba ON, chyba ti komfort harmonickeho vztahu, ale ten uz nemas tri roky. Takze hlavu hore, este si mlada a najdes niekoho dalsieho, s ktorym prezijes krajsich 15 rokov 🙂

hankab
17. jún 2023

Cielene sa zameraj na to zle, ked ta mysel tymto smerom nepusti, tak si nasilu vezmi pero a papier a vypis sa z toho. Hlava si musi skor ci neskor uvedomit, ze to k nicomu neviedlo. Emocie s tebou teraz totalne zametaju, no koniec koncov je pravda ta, ze ti z neho chyba iba to dobre, ktore sa uz pred rokmi vytratilo a nikdy sa to spat nevrati.

muchotrafka298
17. jún 2023

Ja som bola s byvalym tiez roky, potom mu preplo nieco v hlave a rozhodol sa, ze preco cestne nieco ukoncit, ked moze klamat a podvadzat ze ano.....ani nemal tolko chochmesu mi to povedat. Ja som pri nom "stratila" cely svoj produktivny vek. Mne je on uz ukradnuty, zistila som, ze vlastne som fungovala asi roky s uplne inym clovekom, ako som si myslela. Jeho pribuzni ma spehuju na socialnych sietach este niekolko rokov po rozchode. Neriesim to, s nim v kontakte nie som a ani o to nestojim. Rozisli sme sa v zlom, kamarati urcite nebudeme nikdy.

domkakvet
17. jún 2023

Skus miesto citania sprav od neho si pripomenut dovod rozchodu a ked ho uvidis s inou ano s tou co ju tiez bude podvadzat, lebo ked to ma raz v krvi iny uz nebude, zabit s niekym 15 rokov je dost, ale nie tolko ze by si nemohla uz najst novy vztah s niekym kto za to stoji a hlavne kto ta nebude podvadzat.

svetlovlaska37
28. jún 2023

Prezivam teraz to iste😐

lilstar111
10. feb 2024

Ahoj, ako ti je teraz?

autor
24. feb 2024

@lilstar111 ahoj, ďakujem za opýtanie. Našla som vnútorný pokoj.

lilstar111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz