Iné plány s priateľom

vivi142
24. jún 2023

Ahojte. Čo myslíte, oplatí sa žiť s človekom, ktorý nechce zásnuby ani po dvoch rokoch? Sme po 30tke a vraj nechce zatiaľ ani deti, chce len cestovať a užívať si život. Založiť si rodinu chce až potom a aj to len v zahraničí. Ja práve naopak, nechcem odísť, som skromná a úplne mi stačí že máme tu svoje vlastné bývanie, mám tu celú svoju rodinu, aj prácu.
Inak je to veľmi dobrý človek s obrovským srdcom, ľúbi ma, ale neviem či to môže fungovať, keď máme úplne iné plány.

lindous
24. jún 2023

Pre mňa sú toto dôležité veci, v ktorých by som kompromis nebola ochotná spraviť a teda by som to neočakávala ani od druhej strany, čiže pre mňa by to bolo zlomové...

mimka1402
24. jún 2023

@vivi142 A aká je otázka? Lebo ja tu vidím jasnú odpoveď, že nie. A vôbec nič viac za tým sa nedá hľadať. Keď sa neviete zhodnúť na takejto veci... A ja by som s niekym takým byť nechcela, hlavne keď vidíte svoje životy úplne inak. Len skôr tomu nerozumiem, prečo o tomto vieš až po 2r, kde rozmýšľaš čo a ako. Toto sú veci, by sa mňa mali tie už počas randenia.

o__o
24. jún 2023

Toto sme mali vyjasnené na začiatku randenia
Ak ani jeden nechcete ustúpiť, tak je zbytočné to predlžovať

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
24. jún 2023

Prečítaj si to po sebe a odpovedaj si sama.

cimage
24. jún 2023

Z tohto popisu to usudzujem, ze to nebude fungovat. On chce nieco uplne ine ako ty. Chce cestovat a zit v zahranici, ty na Slovensku. Tam je jasna odpoved na tvoju otazku.

panelacikova
24. jún 2023

@vivi142 nie, nemá obrovské srdce a nie, nemiluje ťa. a nie, nemá to s ním význam...

sense
24. jún 2023

@vivi142 každý chcete od života a hlavne vzťahu niečo iné.
Ak nenájdete kompromis fungovať to. Bude len ak jeden ustúpi. Ci bude ten z páru ale šťastný ťažko povedať skôr nie keďže bude nespokojny

ropucha6
24. jún 2023

@vivi142 mna by zaujimalo, preco ste isli do spolocneho byvania, ak taketo zakladne veci nemate ujasnene.

sissy27
24. jún 2023

@panelacikova preco by nemohol mat obrovske srdce a milovat ju? Lebo sa nechce prisposobit jej tuzbam? To potom ani ona jeho nemiluje, ak sa nechce prisposobit jemu…

@vivi142 neviem ci oplati je to spravne slovo… ak ty chces svadbu a deti teraz a tu a on o x rokov neskor a niekde inde, tak jednoducho nie ste kompatibilni. Kompromis v tomto nevidim, jeden z vas sa bude musiet prisposobit a potom je otazne, ci v tom dokaze najst stastie.
Mna by skor zaujimali tie jeho predstavy o zivote v zahranici, co pre to robi, preco tam uz davno nie je… ma po 30, takze uz asi nepotrebuje dokoncit skolu… aby to nebol len taky snilek a tlchuba, ktory si stavia vzdusne zamky, slubuje a “skutek utek”.

panelacikova
24. jún 2023

@sissy27 on nechce ani zásnuby. toto nie je o tom, že ani jeden nenavrhol kompromis. ani on, ani ona. to máš pravdu. ale ona zjavne o zásnubách hovorila, on o tom nechce ani počuť, chce si užívať. prečo ju potom 2 roky ťahal za nos a tváril sa, že sú pár? každý normálny človek po 2 rokoch chodenia, bývania alebo sexovania očakáva, že sa vzťah posunie akosi ďalej. on to ale nechce. takže nie, nemá žiadne veľké srdce, využíval ju.

sissy27
24. jún 2023

@panelacikova aha, som nevedela, ze TY urcujes, co je normalne a co nie, tak pardon 😂
Mam 40+ a po zasnubach ci svadbe som tuzila tak akurat niekedy v 8 rokoch… v dospelosti a vo vztahu nikdy, pre mna to proste zatial ziadny vyznam nema. To ale neznamena, ze svojho partnera nemilujem alebo ze by som si nechavala nejake otvorene zadne vratka alebo s nim nechcela zostat navzdy. Ano, uvedomujem si take tie prakticke veci ako pravo na informacie v nemocnici, vdovsky dochodok, dedicstvo, ale to pre mna nie je dovod na sobas ani po xy rokoch. No ale v tvojom svete som nenormalna, co uz, nejako sa s tym naucim zit 😂
Mimochodom, ludi ako ja je velmi vela 😃

lenkakravcova
24. jún 2023

@vivi142 fúú teda kvôli takým prípadom si myslím, že keď je človek po škole, má prácu, je sebestacny, tak musí proste musí po 6 mes vedieť, či s danou osobou chce ostať alebo nechce ((ak nechce svadbu po 2 rokoch, tak to nebude chcieť asi ani o ďalšie 2 a ty len stráca čas)).
A tie deti a zvyšok - toto ste mali riešiť po 3 mes chodenia, aké máte o tom predstavy, nie po 2 rokoch. Zbytočne stratené 2 roky pre ženu okolo 30tky. On môže mať deti aj v 60tke.. Tebe ako žene sa to ale bude komplikovať. Nestrácaj s ním čas, ak chceš mať rodinu.

lenkakravcova
24. jún 2023

@sissy27 to neurčuje ona. Určuje to naše právo (to naopak právne vzťahy žitia na kope nepozná).
Okrem toho je tu podstatný rozdiel v situácii autorky a teba. Ona po svadbe, manželstve a rodine túži.

sissy27
24. jún 2023

@lenkakravcova reagujem na komentar, ze kazdy NORMALNY clovek po 2 rokoch vztahu chce nejaky posun. No nie, nie pre kazdeho su zasnuby / svadba vytuzenym cielom a nie je na tom nic nenormalne.
Tak ako je v poriadku vybrat si co chcem jest, co si chcem obliect alebo ake nabozenstvo budem vyznavat, tak je uplne v poriadku netuzit po svadbe a nie je to nic nenormalne. V ich pripade je blbe to, ze kazdy chce nieco ine a zial, tu sa kompromis robi tazko, takze ten vztah buducnost velmi nema. To ale neznamena, ze jeden z nich nie je normalny.

lintu
24. jún 2023

Mozete byt obaja akokolvek uzasni, ale s takymto nastavenim vam to bude fungovat len tazko. Su to dva odlisne zivotny styly. Ak si partner bude tvrdohlavo presadzovat len svoje, nedas prisposobovat sa mu donekonecna.

panelacikova
25. jún 2023

@sissy27 kde ja píšem o zásnubách? píšem, že každý normálny človek očakáva, že po 2 rokoch sa vzťah posunie niekam ďalej. pre niekoho sú to zásnuby, pre niekoho sobáš, pre niekoho spoločné deti bez sobáša. pre iných je to spoločné cestovanie, koníčky... ale je normálne, že po 2 rokoch človek vie, čo vlastne od toho očakáva. čo v prípade autorky sú ich vízie budúcnosti diametrálne odlišné...
vôbec nečítaš pozorne, čo píšem a útočíš ako osa. ale to som si tu všimla už u viacerých... väčšinou takto reagujú takí ľudia, pri ktorých diskutujúci trafia klinec po hlavičke. takže sa upokoj, choď za frajerom, nech ťa pomojká, budeš mať peknú nedeľu.

kassandra25
25. jún 2023

@vivi142 výhovorky sa vzdy nájdu. A ked niekto nieco chce, aj cesta sa nájde. Ked ta nechce, tak diplomaticky povie iné plány, ale je velkorysák, ponúkne ti, ze docasne s ním mozes zostat, kým sa usadí. Na usadenie uz nemusíš pripadať ty. To, ze po 2 rokoch on vie, ze ta nežere a lúbi nie tak celkom, uz vyriesené v sebe má. On uz totiz do 2 rokov , by si ta aj zobral. Áno, možte byt aj ten lepsí prípad : t.j., nepodvádza ta, a potrebuje cas, aby si to v sebe vyriesil, ze teba lúbi, teba chce, s tebou bude mat dieta, s tebou pripadá nejaká svadba do úvahy...., mozte zit aj v klude a potom sa nenásilne tieto veci udejú. Alebo mozete byt opacný prípad, podvádza ta a jednoducho vie, ze s pripadnym zobratim sa a dietatom, by iba tŕpol, kedy dôjde s tebou pri jeho životnom štýle k rozvodu a zdá sa mu byt teda zbytocné tá svadba a dieta. Takto, ked sa odhalí nevera, je ovela jednoduchejsie íst si kazdý svojou cestou a adios. Je úplne jasné, ze muz, ktorý zenu lúbi, si ju chce zobrat a chce s nou mat dieta. Chce s nou bývat. Anebudú mu s ňou vadiť záväzky, lebo sa na tie cíti. Mozes si mozno aj pverit, co , kde, s kym, ako, robi 24 h denne 7 dní v tyzdni, a 2 mesiace vkuse. Ak dojdes nato, ze je len sám, s tebou a s ludmi, s ktorými moze byt, je to ten lepsí prípad. On sa uvedomí, uvedomí si v peknom vztahu, ze ta chce. Ak je to tádruhá moznost, nemá len teba, mozes sa iba súžiť ačakať, na jeho omrvinky

sissy27
25. jún 2023

@panelacikova ale ved on sa posuvat chce, akurat inak ako autorka a ty uz si ho nazvala nenormalnym… takze neviem kto tu je utocny a neprijemny…
A dakujeme, mame peknu nie len nedelu, ale aj vsetky ostatne dni, mozes byt bez obav 😂 fungujeme naozaj uz vela rokov bez vacsich problemov aj bez prstena ci papiera - to este nikomu stastny vztah nezarucilo. Takze nejake priblble narazky z tvojej strany ma nerozhodia 😘

panelacikova
25. jún 2023

@sissy27 kde som koho nazvala nenormálnym, môžeš mi okopírovať tie slová? lebo jedno, čo neznášam, keď ľudia pretvárajú slová iných a potom im ich doslova podsúvajú. jednoducho vymýšľaš slová, ktoré tu nepadli, aby si ty ostala chrumkavá 🙂

sissy27
25. jún 2023

@panelacikova nech sa paci, citujem: “ každý normálny človek po 2 rokoch chodenia, bývania alebo sexovania očakáva, že sa vzťah posunie akosi ďalej. ”
Niekomu moze kludne vyhovovat aj to ako to je a nema potrebu zasnub, svadby, dietata, spolocneho majetku hned po dvoch rokoch, ale to este neznamena, ze nie je normalny. A tu mimochodom chlap plany a vizie do buducnosti ma, dokonca aj s partnerkou, len v dlhsom casovom horozonte a su odlisne od toho, co by chcela ona. Ale budem sa opakovat - rozdielne predstavy o buducnosti neznamena, ze jeden z nich je normalny a druhy nie.