Manžel ma nepriťahuje

24. okt 2023

Ahojte. Potrebujem poradiť alebo len preplieskať? Manželia sme sice len 6 rokov ale spolu už 11. Mame dve krásne a zdravé malé deti. Pred nedávnom som začala mať pocit že akosi si začínam uvedomovať veci ktoré mi na manželovi vadia. Nebola to síce láska na prvý pohľad ale získal si ma svojim správaním a že sa vieme porozprávať a mame spoločne témy. Úplne perfektný základ pre krásne manželstvo.
Začala som si uvedomovat istú vec ktorú som možno v sebe potlačala. Nepriťahuje ma ! Som z toho nešťastná. Je to úžasný manžel, otec, kamarát. Viem sa na neho spoľahnúť. Proste taký sa hľadá veľmi ťažko v dnešnej dobe. Je tu ale to veľké ALE. Ako milenec je to klasický priemer. Alebo možno ani neviem. On bol môj prvý. Nemám to s čím porovnať. Prosím nevysmejte ma.
Neviem čo sa to somnou deje. A aby toho nebolo dosť prišiel do toho iný chlap. Spoznala som ho pred mesiacom. Ten druhy ani len netuší že som sa do neho zahľadela a ja bojujem sama zo sebou a s tou hanbou koľko krát vidím svojho obetavého a milujúceho manžela. Snáď mi niekto bude rozumieť čo tým chcem povedať. Vôbec netuším či ten druhý má nejaký záujem. Chcela by som to vedieť no na druhej strane sa bojím čo to spôsoby.

deedol
24. okt 2023

stava sa, ze cloveka zacne pritahovat niekto iny. ak vsak mas muza rada a nechces si pokazit vztah/manzelstvo, tak treba tie myslienky vedome potlacat a sustredit sa nanho a na vas dvoch. to, ze ta nepritahuje, si si uvedomila, skor ako si spoznala toho noveho, ci az potom? (nemusis odpovedat mne, odpovedz sama seba uprimne.)

duunlo
24. okt 2023

Takze chces to vediet ci ten druhy ma zaujem, ale odradza ta uz len strach. Z toho mi vychadza, ze na minimalne 50% si rozhodnuta podviest, keby ten druhy mal zaujem. Zjavne mas dost pohodovy zivot a rada by si si ho skomplikovala, tak hura do toho. Buduci prispevok (tema) od teba si viem uz aj predstavit o com bude. Pises, ze muz je priemer, tak to dakuj tomu hore, ze je aspon priemer, aby ten novy nebol podpriemer a ty vlastne “neverna zena” 😅, ktora sa bude pozerat na svoje deti s hrdostou, ked im bude hovorit o tom, ze striedava starostlivost je vlastne fajn a to len preto ze mamina si nevedela ustrazit frndu 😅… ale to uz predbieham.

dzulli1980
24. okt 2023

A tie dve deti vám priniesol bocian? ... zver sa svojmu manželovi, ten Ti najlepšie poradí ... nevážiš si, čo máš ...

zuzanapjat
24. okt 2023

Jedná sa o pud. Akoby si telo zažiadalo vzrušenie. Tomuto je úplne zbytočne sa podriadiť, lebo to vzrušenie pominie v momente, keď si človek uvedomí, že s milencom nemá absolútne nič iné spoločné. Pozná to veľa ľudí, ktorí svoj príbeh začínajú tým, že na začiatku bola veľká láska a príťažlivosť.,,,,,,,,, Potom zistili, že dotyčný je inak úplný ch*j a zrazu už nie je ani láska a dokonca nechápu, čo ich vlastne priťahovalo. Tvojmu prípadu sa vraví, že keď je koze dobre ide sa šmýkať na ľad. Kúp nejaké sexuálne pomôcky pod stromček sebe a mužovi a trocha to roztočte. Napozeraj nejaké porno, vyventiluj sa pri tom a inšpiruj sa. :D

pralinka25
24. okt 2023

podla mna keby do toho neprisiel ten druhy ani nevies ze ta manzel nepritahuje. ked stretnes niekoho druheho zrazu ti na prvom vadia aj najkrajsie modre oci.
ak si nechces dodrbat zivot utni to v sebe cim skor. inak upblizis detom, muzovi a hlavne sebe.

autor
24. okt 2023

@duunlo dosť vulgárne ale zato pravdivo zhrnuté. Ale aj tak ti ďakujem a aj vám ostatným. Riadny preplesk !
Bojujem s tým! Je to ťažké.
Zrejme s tým máš skúsenosti alebo si nejaký psychológ.

subartic
24. okt 2023

tak ja zas neviem s čím bojuješ. Tak vernosť je otázka rozhodnutia nie ? Tak si rozhodnutá zostať verná alebo nie ?Ak si rozhodnutá , tak si to opakuj každý večer a je.

lauritta0407
24. okt 2023

@duunlo Preco si hned odporny?… Nieco sa pyta, nieco riesi vo svojom zivote a sama si asi nevie poradit. Pritom 60% chlapov sa ani nespyta, nesnazi najst riesenie a rovno sa snazi najst si bokovku, a doma sa hraju na chutnuckych manzelikov a vonku to strka kade tade bez vycitiek, lebo vsak jeho stara uz nie je to co byvala. Ale to uz je normalne ze? Tam uz sa detickam nemusi hovorit ze tatko mal nezbedny ocas 🙂 .

subartic
24. okt 2023

@lauritta0407 vieš ale muži môžu 🙂 , lebo majú lovecký pud a jedna žena im nestačí ( ber ironicky )

zanka777
24. okt 2023

Vymenovala si veľa pekných veci na tvojom manželovi... V posteli je vraj priemer....oplatí sa ti tých XY veci ktoré máš na ňom rada vymeniť len za "možno*lepší sex???a predstav si že by si kvôli tomu stratila manžela....toho ktorého ospevujes a ten druhý by mu v ničom nesiahal ani po členky ...ako by to bolo?...len sa nad tým prosím zamysli a potom myslím že najlepšie riešenie je s tvojim manželom popracovať na Tom aby váš sex bol lepší a niečo zmeniť..... Keď ťa ľúbi neboj aj on bude mať snahu aby sa to to s ním viac páčilo....

zuzanapjat
24. okt 2023

Ale inou láskou by si zahorela, keby ti zrazu manžel oznámil, že chce žiť s inou a odchádza od teba. Na toho druhého by si zrazu ani nepomyslela... Jednoducho chýba ti vzrúšo lebo máš dlho taký ten stereotyp a istoty.

autor
24. okt 2023

@lauritta0407 takto som sa na to nepozerala ako to hovoríš ale ja si myslím resp viem že by ma nikdy nepodviedol. Neviem si to od neho ani predstaviť že by to dokázal spraviť. Aj preto som zo seba taká nešťastná a znechutená zároveň ale aj ten môj pocit nespokojnosti pri ňom 😶

A to akým spôsobom to napísal tento pán alebo čo to je bolo naozaj pravdivé žiaľ v mojom prípade. Čo ale nesedí ... nieje pravda že mám dosť pohodovy život.
Zrejme asi nieje ked som sem napísala.

Aj ostatne baby napísali pravdu. Nevážim si čo mám doma. Toho druhého chlapa som spoznala až potom čo som si začala uvedomovať tie veci.

duunlo
24. okt 2023

@lauritta0407 hmm mam tusenie, ze ty mas skusenost s tym, ze tvoja “polovicka” ho strkala kade tade 🙃 Akoze nechapem co si tu teraz priplietla muzov do tejto diskusie, este tu daj napr. Fica, Huliaka a tym to zaklincujes. Ved ja nikde nepisem, ze muzi su sväty. Proste kto je havado tak je hovado a nemyslim si, ze som odporny. Napisal som len co si myslim, to je vsetko. Ty jej kludne porad nech skusi cudzi kolik a mne to zily trhat nebude 🤣

duunlo
24. okt 2023

Skusenosti s tym nemam, aspon dufam, mozno som zil v nevedomosti 😂 ani psycholog nie som. A ten pohodovy zivot som myslel v tom zmysle, ze asi chces si ho zbytocne skomplikovat romanikom, ktory moze mat riadne nedozierne nasledky. Nikdy nevies aka citliva dusa je tvoj partner a ako by ho mohla ranit tvoja nevera. Mozno si hovoris, ze ved ten ma lubi ako kona, toho aj ked podvediem a na to pride tak mi to odpusti. A tu je kamen urazu a aby si nebola prekvapena, ze zrazu ani sa nenazdas a budes mat zbalene kufre a bez mihnutia oka ta vyhodi na ulicu. Ber to s rezervou a obrazne co pisem a nechytaj sa kazdeho slovicka, napr. ze mate byt 50/50 tak ta vyhodit nemoze. Proste ide o pointu.

kandelabra
24. okt 2023

Ako vies, ze tvoj muz je v posteli priemer, ak bol tvoj prvy a teda predpokladam, ze nikoho ineho si nemala?
A ano, potrebujes preplesk. Mas doma to, o com vacsina zien len sniva. Ak potrebujes vratit do reality, tak nesnivaj o cudzom chlapovi, ale zacni si predstavovat, ake by to bolo, keby ti muz na to prisiel a rozhodol sa odist. Trebars uz zajtra. Trebars aj s detmi. Alebo ci by ti bolo jedno, keby po tvojom muzovi hadzala oci nejaka mladsia, krajsia. Alebo ake to bude, ked zistis, ze ta tvoja platonicka laska je vlastne riadny blb. Lebo vystartovat po vzrusujucom dorodruzstve je sranda len dovtedy, kym nepocitis dosledky.

lauritta0407
24. okt 2023

@duunlo Mala som v plane spomenut v debate utecencov a vojnu na ukrajine :( .. ale teda nic. Podla mna je to normalne, ze ak mala doteraz jedneho muza, kt. bol priemer a moc tych wau momentov pri nom nezazila tak teraz ju to laka, a nevie sa s tym zmierit, ale pisat hned ze sa bude detom hovorit ze mama ma nezbednu frndu je riadne odveci. 😅
Nemam pocit ze by moj muz strkal kade tade, skor sa divam co sa deje okolo mna, a tak isto par rokov popri materskej za barom piatky soboty vecer mi stacili bohate, aby som si urobila nazor 🙂 .

Autorka skus zajst za terapeutom, mozno ti na tuto temu da iny pohlad a poradi…

autor
24. okt 2023

@duunlo ale fakt ako to robíš??? Píšeš ako keby si ma poznal. Presne takto by sa to asi aj stalo. Manžel je veľmi citlivý človek. Predomnou mal dlhoročný vzťah a podviedla ho. Keď mi to opisoval doslova som cítila tú jeho bolesť, znechutenie a odpor.
To by sa mohlo stať aj mne.
Bože ja som taká hlúpa ! 🥺

autor
24. okt 2023

@lauritta0407 skúsim aj to ďakujem. Ale fakt čo ten duunlo píše je dosť sediace na moju situáciu a nejako mi to otvára oči.

autor
24. okt 2023

@kandelabra áno bol a je stále môj jediný. A ten preplesk som práve dostala od viacerých prispievajúcich.

lauritta0407
24. okt 2023

Tak vidis, mas este aj usetrene 😂

duunlo
24. okt 2023

O dovod viac sa “vysrat” na noveho pritazliveho chlapa, ked mas doma citliveho chlapa. Raz sklamany, pri druhej prilezitosti, ti aj s radostou zamava, aby sa ta zbavil. Proste chodte niekam len vy dvaja s manzelom, uzijte si spolocny cas, okorente si ho, kludne aj sexom vo wellnessku. Len prosim ta poriadne si premysli, kym si takto budes chciet uzit s “panom uzasnym”, ci ti za to to stoji a neverim, ze odpoved ti z toho vyjde ANO. A hlavne odporucam rozpravat, rozpravat a rozpravat sa. Bez toho ziaden vztah nemoze poriadne fungovat. Coho sa stale kazdy hanbite? Zda sa ti v posteli priemerny? Tak mu povedz co ta laka vyskusat, je to prst v zadku? 😅 tak to skuste, ved ste par, mate deti, ktore si porodila, nie ste cudzi, coho sa hanbite. Vztah a sex najviac zabija stereotyp, preto odporucam “korenie”. P.S. Neber vsetko doslovne co pisem

vler
24. okt 2023

Autorka niekde hore Ti bolo navrhnute aby si sa zverila manzelovi ale to rozhodne nerob!

macekovam
25. okt 2023

a ty si nieco extra? daj pozor aby neskor neplatilo.. bolo koze dobre,sla sa smykať na lad...

bambulalala
25. okt 2023

Áno prepelsk už dostala,ale...možno ani nejde tak o ten preplesk,ale o to ,ze proste ma výčitky dáma v sebe ze pre6ma také pocity, prečo sa jej zrazu niekto iný objavil na obzore,možno by si ho pár mesiacov,rokov dozadu ani nevšimla, ani by ju nenapadlo mat takéto pocity.Ono každý vzťah sa časom dostane do nejakých zabehnutých koľají a zovsednie...už to nieje romantické zamilovanie,randenie,prechádzky,výlety,prekvapko.uz nič nové neprichádza.Riesia sa deti,financie,škola,škôlka,domácnosť, fungovanie...ako taký stroj ktorý sa na niečo nastavil a proste ide.Mozno jej len chyba ta vzájomnosti.ten pocit ze je pre toho svojho najkrajšia,najlepšia,najúžasnejšia..ze sú jeden druhému celým svetom...tešia sa na seba...Neviem,píšem.ako z filmu od Rosamundy Pilcherovej.ale môj názor je ze by bolo treba asi stráviť spolu nejaký čas osamote bez deti.Znova ako dvojica,niekde wellness,alebo čokoľvek aspoň na pár dní.aby boli znova len oni dvaja.vela.ludi zabúda ze keď prídu deti,rodina a starosti nestavaju sa uz len rodičmi ,stále sú aj partneri,manželia,milenci...a toto si treba stále udržiavať a keď to začne akoby vyprchavat, rýchlo treba konať,urobiť si čas pre seba .bez výčitiek,toto je veľmi dôležité podľa mňa.

olimuc
25. okt 2023

Bol tvoj prvy a jediny … pritahuje ta vzruso neznameho. Ten novy chlap moze byt v posteli poleno s 5 cm. Vasnivy milenec juzanskeho typu atd … tak vo filmoch. Je to normalny chlap, z kt by sa po tyzdni mozno vyklulo kto vie co. Urobte si romantiku s manzelom pre vas dvoch a ozivte vas vztah.

yoxinka
25. okt 2023

S mojim mužom som 17 rokov, manželia sme skoro 14 a máme tri deti, sex som mala iba s mojím mužom … to len tak na vysvetlenie, že poznám ten stereotyp. No a tebe veľmi odporúčam: 1. vypočuť si podcast mozgovej atletiky Molekula zamilovanosti (https://open.spotify.com/episode/0T9MKRnF3UFYBE...), aby si pochopila, prečo cítiš to, čo cítiš 2. A potom sa veľmi vážne zamyslela, kde si prišla na to, že tvoj chlap je v posteli priemer. Keďže si zjavne so žiadnymi inými chlapmi nespala, ako si došla k záveru, že je priemer? Kamošky ti opisovali ich milencov, čítala/pozerala si nejaké romantické haluze, kde je chlap VŽDY extrémne dobrý milenec? A čo znamená, že ťa muž nepriťahuje? Pribral? Nestará sa o seba? Chodí nejako zanedbaný? Lebo príde mi to, že máš doma skvelého muža, ale už ťa všetko okolo vzťahu nudí, mozog pýta niečo nové, neokukané a ty začínaš vymýšľať blbosti. Tak vedz, že poznám ženu, ktorá bola v tvojej situácii a veru si toho milenca aj našla. Jej muž sa to dozvedel a bolo to pre neho tak obrovské sklamanie, že jej ostali len oči pre plač, lebo žiadne ospravedlnenia, žiadna ľútosť, žiadne vysvetľovania pre neho neznamenali nič. Len jej sucho oznámil, že keď celý ich spoločný život zahodila, ten druhý musí byť niečo výnimočné a teda, nech si ide za ním. Milenec ju samozrejme nechal, to nebola žiadna láska. A žena ostala sama zahanbená a má sakra problém, lebo ešte aj deti sú na otcovej strane, takže za trochu sexu prišla úplne o všetko.
My s chlapom si tieto veci uvedomujeme a makáme obaja na tom, aby vzťah fungoval. Vždy, keď sa dá, ideme spolu na věceru, kde sme len my a neriešime tam deti! Naposledy sme nechali deti svokrovcom a boli 4 dni mimo Slovensko na koncert a takú malú spoznávačku. Kamoši nemajú suport rodičov, každý týždeň si platia opatrovateľku a venujú sa nejakej aktivite spolu sami.

slovakboy
25. okt 2023

Nepotrebuješ žiadny preplesk ani vulgárnosti od
@duunlo hoci ti chce pomôcť trosku iným spôsobom. Ľudia ti tu píšu že sa chystáš urobiť zlý krok. Ty potrebuješ ale vedieť ako milovať svojho muža. Píšeš že od začiatku tam chýbala iskra. Ono stačí aj malá iskričku. Motiváciou rozhodnúť sa inak môžu byt deti aj stabilná rodina. To je dobré, ale nestačí to. Potrebujes cítiť príťažlivosť. Najlepsie riešenie je niečo pre to urobiť. Konať a nie len čakať a nechať hlavu myslieť si čo chce a pocity cítiť čo chcú. Myšlienky na iného vždy stopni. Nie zažeň, nevyhaňaj ich, len ich zastav a nechaj ísť. Nerozvíjaj ich ďalej. Spozoruj že na neho myslíš. Ony sa budú vracať to je vporiadku ale vždy ich len láskavo nechaj ísť. A čo sa manžela týka zacnite sa venovať sebe. Aj keď necitis pocity začni vykonávať veci ktoré robia milenci. Spoločne chvíle, spoločne varenie nakupovanie on by ti mohol kúpiť občas kvety ísť spolu na prechádzku na výlet. Proste pozbierať a nabiť baterky lásky hoci ju necitis. Priprav sa že budeš najprv sklamaná. Budeš so svojim na výlete a nebudeš k nemu cítiť to čo očakávaš. Pokus sa ale vidieť na ňom tie dobré a pekne stranky. A neporovnavat. Stále bude niekto iný mužnejší krajší milší bohatší. Stále tu bude ešte Brad Pit. Neporovnavaj. Možno si myslíš že máš čo sa milenca týka na viac a chcel by ťa aj Brad Pit. No a čo? Je to skutočne taká vysoká hodnota? Samozrejme že máš myslieť aj na seba a svoje potreby a tvoj muž by mal sa snažiť byť milencom. To už je potom aj o rozhovore a intimite. Pekne v noci si do uška pošepkať po čom túžiš ty po čom on. A bez hanby. Je viac spôsobov ako na to ísť nedá sa to napísať do jedného príspevku a ani to neviem všetko. Hľadaj spôsoby pýtaj sa tých čo to zazili. Pozri sa na starú babku a dedka čo sa milujú. Myslíš že nie sú milenci? Alebo že ten dedko je Brad Pit? Vidíš že to funguje. Len to objav. Iskra a chémia sú dobré na začiatku vzťahu. Aj teraz by ti pomohli. Preto ten druhý. Ale nie je to všetko a na trvalý vzťah to z ďaleka nestačí.

samimami777
25. okt 2023

Rozhodla sis tvojho muža zobrať , mala s ním dve deti čiže nejaké city a sympatie musíte mať vo vzťahu. Treba ho len oživiť 😊. Úprimne povedz mužovi že váš vzťah trochu ochladol a veľmi ti chýba trochu romantiky a pozornosti a želala by sis aby ste si znovu k sebe našli cestu a viac si preukazovali lásku. Začnite sa znovu spoznávať a randiť len vy dvaja , bez detí. Dajte si aspoň 1 deň v týždni kedy budete mať jeden na druhého aspoň pár hodín osamote , naplánujte si pravidelne v tento deň rande , výlety .. prejavuj mu každý deň malé náklonnosti ako napr že ho sama od seba objímeš, niekoľkokrát denne ho pobozkáš , keď sedí sám na gauči alebo spí zober deku a príď sa pritúliť... a uvidíš že sa tiež chytí a bude ti ich opätovať o chvíľu . Tiež ten "problém" v posteli ide do určitej miery riešiť ak nemá dáke obmedzenia alebo niečo. Stačí úprimný rozhovor: "Miláčik, toto a toto ma veľmi vzrušuje a chcela by som to dnes vyskúšať takto. Máš aj ty dáke chute / predstavy aké by sme mohli vyskúšať? Toto a toto sa mi nepáči /už ma omrzelo mohli by sme to skúsiť takto? Atď atď " Ver mi, nieje chlap ktorého nepoteší keď vidí u partnerky úprimný záujem o sex s ním a väčšinou takáto iniciatíva a vyjadrenie skúšania niečoho nového je len dobrá. Sex sa dá vždy napraviť len treba otvoriť ústa, poskúšať to po čom túžite, niečo nové a trochu sa posnažiť 😊

maranta_leuconeura
25. okt 2023

Niekde si to presvedcenie o priemernom sexe musela ziskat... Cim to je? Neuspokojuje ta sex? Sama sa uspokojit vies? Treba muzovi ukazat, co mas rada. Nebavi ta ako to prebieha? Opat-nememu ani vlastna mat nerozumie-treba mu to povedat, ukazat, co by sa ti v danej chvili pacilo viac... Myslis si, ze s inym muzom by islo vsetko prirodzene a bolo dokonale? Pokial si toto nevies vyriesit a vyrozpravat uprimne s tebe najblizsim clovekom, nebudes to vediet ani s cudzim.

ibrunova
25. okt 2023

Určite to manželovi nehovor! preboha len to nie, Cudzí ťa priťahuje, ale nakoniec to môže byť v posteli úplné drevo, možno bude niekde o tebe rozprávať, ty sa v konečnom dôsledku budeš trápiť a ty si zbytočne zničíš manželstvo kvôli chvíľke vzrušenia.. Radšej zabojuj , ako ti píšu vyššie.