Manžel sa opitý vymočil v noci na zem

15. aug 2022

Baby, je mi strašne trápne z tejto situácie a neviem ako ju spracovať. Som v manželstve už 15 rokov, dve deti, žijeme normálne, žiadne asociálne javy ako zo zámeny manželiek ;) pred časom sa stal muž riaidtelom velkej firmy, zacal castejsie relaxacne popijat vino po veceroch, Ja som absolutny abstinent, no tolerovala som to, nikdy nebol vulgarny a agresivny, rano funguje. V poslednej dobe sa intenzita stupnuje. Cez vikend to prehnal tak, ze ma v noci zobudil zvuk dopadajuceho prudu vody. Ked som sa spamatala, zistila som, ze cura na zem v spalni vedla postele, trenky na sebe a je mimo. Mne sa tymto totalne zhnusil, musel si vsetko upratat, odvtedy s nim nekomunikujem a on odvtedy nemal ani kvapku vina. Ja vsak neviem, ako sa k tomu postavit. Som abstinent, cize pre mna je tato situacia koniec sveta. Mam negativne zazitky s alkoholom z detstva. Zvazujem normalne radikalne kroky, odlucenia, az rozvod. Prehanam to? Skuste prosim napisat svoj nazor, mozno s odstupom to vyznie inak. Otec je ukazkovy, prijem nadstandard, spravanie ku mne inak pekne. Len teraz, ked nanho pozriem, tak mi je totalne odporny :( on odvtedy nekomunikuje tiez, strasne sa hanbi…

roja01
15. aug 2022

Stanu sa v zivote ludskom aj horsie veci. Neustup z poziadavky uplnej abstinencie, ale neprehanaj to. Kedze je inteligentny, snad pochopi, ze odburanie stresu cez alkohol nie je dobre riesenie.

petamich
15. aug 2022

prehanas to 🤷‍♀️ ak nechodi totalne ozraty domov kazdy druhy den a nemoci na ten koberec raz za tyzden a toto bol ojedinely ukaz tak ano prehanas to

proste mu povedz, ze to je pre teba neakceptovatelne a ze by si nechcela, aby sa to opakovalo a evidentne aj sam vie, ze prestrelil

lucia7933
15. aug 2022

ja som tiez taka ze mne by sa tymto moj partner zhnusil..ja tiez nepijem, ked tak velmi vynimocne (ale nikdy sa neopijem) a opity ludia,ktorí nevedia o sebe su mi odporni...ale zas urcite by toto nebol dôvod k rozvodu...ale uz by som ho urcite nechcela vidiet opiteho alebo pit

zuzanockamt
15. aug 2022

Nie, nepreháňaš. Toto si neviem predstaviť v domácnosti, popíjať večer víno a opíjať sa a nevedieť o sebe. U nás sa nepije, alkohol netolerujem.

mandzula
15. aug 2022

Pozri, ak odvtedy nepije a samemu je ta vec trapna, porozpravajte sa o tom a dajte si sancu, ak je vsetko ostatne ok.

derdia
15. aug 2022

Musis mu riadne pohrozit.. Lebo ked sa na nehi vykasles ty, bude tak zit dalej. Ale ak to nezaberie, treba ist kade lahsie.

mikadooo
15. aug 2022

Pozri sa. Dala si mu jasnú stopku a on naozaj stopol. Teraz by som si s ním sadla a v kľude mu povedala, že to nemieniš tolerovať, lebo ti na ňom záleží, a nechceš aby dopadol ako troska, ako tvoj otec/strýko, neviem kto, neviem aký je za tým príbeh, kľudne si to napasuj. Takisto by som apelovala, že ako asi tak vyzeral v očiach zamestnancov, ktorí nepijú, alebo si dali 1 pohárik, čo si tak o ňom šepkajú... o obchodných partneroch ani nehovorím. Myslím si, že tvoj muž má nárok na chybu, ale na druhej strane, zbadal sa, tak nerieš hneď rozvody... Len si ujasnite hranice, v pokoji a v triezvom stave. Napríklad u mňa by to bolo, okej, daj si pohár dva, ale toto a toto sa už nesmie opakovať. Vysvetli mu jasne, kde sú (tvoje) hranice. A zas pri akcii typu vianočný večierok by som prižmúrila oko, ale keď sa toto stane cez bežný deň/víkend tak to je fakt cez.

irusa
15. aug 2022

Prehanaš..inak môžeš sa kľudne aj ty pocikat v triezvom stave.... popravde asi je to preňho po psychickej stránke náročné v práci... preto to víno...
No asi mu zjavne nepomahas...inak asi skôr on by mal zvážiť,či chce zotrvať s takou osobou ako si tu v manželstve

zuzanockamt
15. aug 2022

@irusa To psychicky náročné situácie sa riešia návykovými látkami? Mať takéto čudo doma, bola by som radosťou bez seba, keby zvážil odchod.

irusa
15. aug 2022

@zuzanockamt jasné.. nehovor hop,kým nepreskociš... To,že možno tvrdol spal a vôbec za tým nebol alkohol ťa nenapadlo ???? Čo robí autorka??? Má v nej oporu, pracuje ???
Nik nepozná druhú stranu...

beata_k
15. aug 2022

Rozvod? Teraz zartujes nie? Ano, prehnal to....ale...uvedomil si.

autor
15. aug 2022

@irusa doma nemusi absolutne nic, deti nikdy v zivote neviezol do skoly, zo skoly. Kazdy vecer mu balim obed na druhy den, zehlim kosele, pocuvam jeho prihody z prace, som radcom a chapavou manzelkou a milenkou. Neviem, cim mu to tak strasne stazujem. Sama pracujem, uzivim sa, vdaka za starost ;) Ostatne baby - dakujem pekne za vas pohlad, preto som pisala, ze odstup druheho mi dovoli ppzriet sa na to aj inak. Nikoho nezabil, no musim to stravit… este par dni vychladnem a hodim s nin vazny rozhovor… kazdy z nas je citlivy na nieco ine. Mna v detstve pod vplyvom alkoholu mlatili, pre mna nola priorita, aby som sa s niecim takym nestretla. Tak som si aj vyberala. Slusneho a zreleho muza, preto ma to tak ranilo. Keby som si vzala borca z dedinskej diskoteky, tak to beriem lahsie…

zuzanockamt
15. aug 2022

@irusa Veď bol podľa autorky opitý na mol. Stresové situácie sa alkoholom neriešia. U mňa neprípustné. Normálny jedinec sa neožiera a nemočí doma na podlahu.

irusa
15. aug 2022

Popravde myslím,že sám sa cíti z tohto incidentu mizerne....

zuzanockamt
15. aug 2022

Autorka
Ak s ním nemusíš byť kvôli peniazom, tak odíď. Alkoholik sa nezmení. Alkohol, závislosti a násilie je neakceptovateľné. Je tu dosť takých príbehov.

ahhola
15. aug 2022

Je mu trápne aj za teba, tak na to zabudni.
Ostaty tepich vyhod nech mu nepripomína životný trapas a neries už. 💦

mandzula
15. aug 2022

@irusa porovnat pomocenie v triezvom stave napriklad zo zdravotnych dovodov a v stave opitosti je znacne od veci. A riesenie problemov alkoholom tiez.

jjanulienka
15. aug 2022

Chápem, že to berieš takto tragicky tiež som si zažila svoje s oboma rodicmi alkoholikmi... moj otec sa raz vymocil do postele, otvoril ju a tam sa vycikal... prepity mozog.
Keď vidíš, že ho to trapi a odvtedy nepije snáď si aj on uvedomil. Treba sa s ním o tom porozprávať určite mu aj povedz, že sa ti to protivilo a nechceš to nikdy viac zazit.
Držím palce🍀

beata_k
15. aug 2022

@zuzanockamt Joj alkoholik. Tiez sa uz slamky nechytaj. Zena si rodinu rozbije bo stalo sa raz. Kolke uz neveru ustali a su stastne. Opatrne s tym rozvodom. Tebe z gauca sa to dobre pise.

deti95060810
15. aug 2022

sa nedaj vysmiať... že odlúčenie, alebo rozvod...
Niekedy sa jednoducho stane.... niečo podobné som zažila - manžel sa tak sťal na oslave svojho otca že u nás doma nemohol trafiť do vchodových dverí... Na niektorý krát sa mu to podarilo. Ako trest musel spať dve noci na prízemí v obývačke - žiadne spanie v spálni aby som ja nemusela dýchať ten odporný zápach....
O rozchode , rozvode som nepomýšľala...však hádam nebudem sa sama trápiť s 3 deťmi...

elizabet173
15. aug 2022

ak by sa mu toto stalo raz za tých 15 rokov, všetko si uprace, tak len podotknem, že sa to stalo prvý aj posledný raz a to ľudí, ktorý nevedia, kedy majú dosť, neznášam. Mávla by som nad tým rukou. Ale viac by ma znepokojovalo to, že sa stupňuje to popíjanie. Choďte si spolu niekam sadnúť na kávu, na večeru (bez vína samozrejme) a porozprávaj sa s ním. Spýtaj sa ho, či si uvedomuje, že začína mať s alkoholom problém a čo riskuje, ak bude v začatej ceste pokračovať, lebo ty to tolerovať nemieniš a ani nechceš, aby takýto príklad dával vaším deťom. Že ak si nedokáže ustrážiť mieru a rozhodne sa s tým niečo robiť pod dozorom odborníka, budeš mu oporou a budeš ho všemožne podporovať. Ale ak by sa mu ešte raz stalo to, čo naposledy, vaše cesty sa rozídu.

zuzanockamt
15. aug 2022

@beata_k Píše, že popíja pravidelne. Ja by som toto netolerovala, keďže u nás doma sa nepije alkohol. Neznášam kadejakých ožranov, keď to vidím na ulici. Fuj, mať také doma si neviem predstaviť.

mandzula
15. aug 2022

@zuzanockamt zaroven vsak pise, ze od incidentu nemal ani kvapku.
Mozno mu to sikanie pomoze uvedomit si, ze to zacal prehanat.

sissy27
15. aug 2022

ak sa to stalo raz a uvedomuje si, že jeho pravidelné popíjanie ako antistresová aktivita si už podáva ruky s alkoholizmom a teda je to aj preňho stopka, tak by som to ďalej nerozpitvávala, horšie veci sa v živote stávajú. Nejaká tichá domácnosť a podobne sú určite na mieste aby si aj ty vychladla, ale nehnala by som to k rozvodu. Ak by však popíjanie pokračovalo, alebo sa podobná situácia zopakovala, tak už by som veru balila saky-paky, s alkoholikom žiť nechcem.

beata_k
15. aug 2022

@zuzanockamt a zase prehanas, ze ozran. O stanu dalej sa uz bude opijat v krcme a necha tam celu vyplatu.

petulda333
15. aug 2022

@zuzanockamt doteraz nepil a zacal pit trochou vina,teraz to prehnal. Nie je alkoholik,tak jej tu nepis hluposti. Sam sa zato hanbi a nepije uz. Toto na rozvod nie je. Iba na vazny rozhovor

zuzanockamt
15. aug 2022

@beata_k
@petulda333 Snáď máte pravdu. Som zase raz vďačná za môjho muža, že dokáže zvládať všetky životné situácie bez návykových látok. A to sme teda zažili veľmi veľmi náročné situácie.
Ak to autorka bude tolerovať, nech sa páči. Ja píšem svoj názor.

kika900
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
15. aug 2022

@kika900 to asi nebolo mne.🙂

petulda333
15. aug 2022

@zuzanockamt ak by pil pravodelne od zaciatku vztahu,tak toto by som nezniesla. Ona pise,ze zacal nedavno a len trochu. A zrejme si je vedomy co sposobil. To malokto dokaze si priznat