Odpustili by ste jednorázovú neveru?

5. apr 2022

Ahojte. Dokázali by ste odpustiť jednorazovú neveru? Spolu 6 rokov, manželia 3 roky, deti. Žiadne dlhodobé problémy v manželstve, len alkohol a vraj skrat.

riskoh
5. apr 2022

Asi nie,tazko to clovek sudi,kedze v takej situacii som nastastie nebola

pribinak
5. apr 2022

Nie. Pre mna by to bola zrada. Najmä keď ste manželia tak krátko.
Ale veľa žien ti tu napíše že áno, väčšinou take ktoré sú ekonomicky úplne závislé na mužovi

amiaja
5. apr 2022

Mozno by som sa o to snazila. Ale nikdy by som nezabudla a vztah by uz nikdy nebol ako predtym. Vsetko by islo dole vodou a asi by sme to nakoniec ukoncili

melanta
5. apr 2022

Nie, neodpustila a nikdy by som viac s takým človekom nevedela existovať v jednej domácnosti. A nikdy som nevedela pochopiť, že to niekto vie ospravedlniť. Podľa mňa toto odpustí iba slabý jedinec, ktorý je na tom druhom nejakým spôsobom závislý.

0silvia0
5. apr 2022

Nie, nevedela. V hlave a srdci by to bolo navzdy.

brankovamama
5. apr 2022

A skrat z čoho? Z alkoholu?

stanulienkat
5. apr 2022

Musis sa zariadit podla seba. Tu ti kazda napise, ako to momentalne citi. Neviem, co by som robila ja, ale.... Ked je mu to fakt luto, je dobry otec a manzel, stara sa o rodinu, robi v domacnosti, atd.... Sancu urcite daj. Myslim, ze nezabudnes... Ale nepripominaj, nevycitaj... Treba vazny rozhovor a potom hruba ciara a novy start bez vycitiek. A potom uvidis. Moja kamoska to dala.

dievcacitajucelist
5. apr 2022

A ty mu to odpustiš ? Dokážeš aj zabudnúť? Budeš mu ešte veriť? Naštrbena dôvera sa ťažko získava späť....ja by som nedokázala zabudnúť...a to by v konečnom dôsledku náš vzťah skôr či neskôr ukončilo....je mi ľúto, že ťa muž podviedol...

stastna17
5. apr 2022

nie a to ze tam bol alkohol by este tomu pritazil, to ked sa opije stale sa bude vyhovarat na alkohol?

alenamihal
5. apr 2022

Ja nie !!!! Stale hovorim,raz to urobil ,urobi to 2x ...Uz by som mala pochybnosti do konca zivota !! ja som taka povaha ...Ja by som svojho chlapa nepoviedla,ked viem,ze by to nestalo za to....len problemy si narobit pre 5minut potechy...ale ako hovorim,ja som taka povaha..

katarinka89
5. apr 2022

Po 1 nevere je dosť pravdepodobná aj ďalšia. Ide len o to ci sa to dozvies- táto bola určite prvá?
Ja takéto veci neviem odpustiť, pretože neviem zabudnúť. Takže za mňa by bola dôvera v háji.....

autor
5. apr 2022

@stanulienkat
@dievcacitajucelist
Aj by som chcela dať druhú šancu ale neviem ci to dokážem. Bez výčitiek a bez toho aby som rozmýšľala vždy keď pôjde preč ze co ak to spraví zas.

anastasiagrey
5. apr 2022

My sme sa o tom s mužom rozpravali.
Dokážem pochopiť, že sa to môže stať. Človek nie je od prírody monogamny, byť verný je rozhodnutie.
V prvom rade by som sa o tom nechcela vobec dozvedieť. Keď už náhodou o tom viem , snažila by som sa odpustiť, lebo ano, svojim spôsobom sme od seba "závislí" keď spolu žijeme a máme sa radi. Ale ako sa poznám trpela by som ako pes a nakiec by to asi nedopadlo dobre. Musel by sa asi sakra snažiť, aby som mu verila.
Takže toto je pre nás, čo sme to nezažili (alebo sa o tom nedozvedeli) naozaj hypotetická otázka. Nakoniec by sme sa možno zachovali úplne inak.
Držím palce

stevvvka
5. apr 2022

Ved to je to... Aku mas istotu, ze to bola jednorazova? Stale bude v hlave ten cervik, co robi teraz... Lahke to nebude... Ale sancu dat mozes, ved rozist sa mozete aj neskor, potom by si mozno lutovala, ze tu druhu sancu si nedala.. Ale da sa to, su pary, ktore to paradoxne posilnilo. Lenze muz by sa musel strasne snažiť to odcinit...

ivca88
5. apr 2022

Pije často? Chodí von často ?
Ako sa správa k tebe a deťom - je skvelý otec/partner ?
Poznal tú ženu skôr - plánoval si to?
Priznal sa? Alebo si sa to dozvedela ..?

Ale toto sú skôr otázky na teba, nakoľko len ty budeš žiť s rozhodnutim, ktoré urobíš ..
Drž sa ❤️

zuzanka.zuzu
5. apr 2022

áno a nie som ekonomicky závislá ako sa snaží vsugerovat a ponížiť ten priblbly komentár vyššie že len také chuderky to urobia 🙄

zmrzlinka2021
5. apr 2022

To ako sa clovek zachova vie povedat len vtedy, ked si tym prejde.
Lubite sa s manzelom?

ivuska027
5. apr 2022

Ja Ti poviem skús. Nebudes ani prvá, ani posledná. Moja mam vždy hovorila, že už by nikdy nebola hrdinka a neopustila otca sama s dvomi detmi. Ostala by. Mozno by odpustila, ale nezabudla, ale s tým sa dá žiť, keď všetko ostatné funguje. A časom ktovie, ona sa to už nikdy nedozvie.
Je mi jasné, že moja rada je ako z inej planéty, lebo teraz Ti kazdý napíše odíď.
Ja som ešte generácia, kedy sa veci zachraňovali a zachraňujú, o vzťah sa staráme, vážime si seba navzájom, rešpektujeme sa, pomáhame si, ĺubime sa.
Hodiť minulosť a aj možnú spoločnú budúcnosť za hlavu vieš hocikedy, otázka je, či to chceš... Daj tomu čas....
Držím Ti palce v správnom rozhodnutí. ❤

lienka.7
5. apr 2022

Nie. Aj keď odpustiť sa da, neda sa ale zabudnúť.
Nakoľko je u mňa vo vzťahu dôvera a úprimnosť na 1.mieste, ja nie. Bol by to začiatok konca. Ked ta niekto podvedie raz, urobí to aj 2x. A keci typu ze ja som to nechcel/nechcela, bol som opity/opitá považujem za vrchol debility toho druhého...

thereisabear
5. apr 2022

Úprimne? Neviem. A som si istá, že mnohé z tých, čo ti sem napíšu, že by sa hneď rozviedli, by v takej situácii s manželom ostali.

melanta
5. apr 2022

@ivuska027 ja mám 44 rokov, som zástanca toho, že veci sa majú zachraňovať, problémy riešiť. Ale nevera je pre mňa niečo, čo je riešiteľné iba radikálne. Opľula by som samú seba, keby som s takým človekom ostala žiť a dvojnásobne by som sa opľula, ak by som nechala deti s takým človekom žiť.

melanta
5. apr 2022

@thereisabear neostala by som. Ale ja som nikdy nebola na mužovi finančne závislá. Ostávajú ženy s takými chlapmi, lebo nemajú na vlastné bývanie a nemajú príjem na to, aby uživili seba a deti bez chlapa.

0silvia0
5. apr 2022

Ja by som to poopravila, ako cloveku by som odpustila, ludia robia chyby, to je bezne. Ale uz by som s tym clovekom asi nedokazala viac zdielat intimitu. Vyskakovalo by mi to pri kazdej prilezitosti. Ak by dotycny nechcel odo mna intimitu, mozno by som s nim vedela zit a fungovat ako manzelka a matka spolocnych deti.
Ale ci by malo vyznam potom v takomto neuplnom vztahu zit, netusim🤷‍♀️

ivuska027
5. apr 2022

@melanta nuž čo na to povedať. Nie sme ani jedna v tej situácii ako autorka. Keby prišlo na lámanie chleba , ktovie, ako by to dopadlo.
Každopádne si to autorka musí zodpovedať sama, tu žiadna zaručená rada nepomôže 🙂

deti95060810
5. apr 2022

nevera po 6 rokoch manželstva? dosť skoro... nie
niekedy ženy vedia odpustiť neveru po dlhoročnom manž. - 30 rokoch .... možno vtedy áno

sissy27
5. apr 2022

odpustila som. Takže u mňa to nie je len v hypotetickej rovine. Chcelo to samozrejme čas, nešlo to zo dňa na deň, ale v živote a aj vo vzťahu sú oveľa horšie veci ako jedno "zakopnutie". Ono je to aj o prioritách - nie že by vernosť a dôvera neboli pre mňa dôležité, ale už keď sa stane, tak sa na to človek pozerá inak a zvažuje aj iné veci ako len tak mudrovať spoza klávesnice.

silvia_pekna
5. apr 2022

za mna nie, u mna alkohol nie je vyhovorka, proste to chcel spravit a hotovo. dovidenia.

0silvia0
5. apr 2022

@sissy27 kolko cca trva kym sa vrati do vztahu dovera? A da sa naozaj urobit hruba ciara a ist odznova?

kajakamura26
5. apr 2022

Ja si myslím, že veľmi záleží na okolnostiach. Osobne by som za aktuálnych okolností neveru odpustila. Súhlasím, je to možno tým, že som svojim spôsobom "závislá" na svojom partnerovi. Bezhranične ho ľúbim. To je však jediná forma závislosti voči nemu. Deti nemáme, finančne som nezávislá. Neodpustila by som asi len neveru, ak by išlo o ženu, s ktorou sa stretávam, a teda bola by som tomu faktu vystavovaná opakovane.

zmrzlinka2021
5. apr 2022

@sissy27 zrelý postoj