Pokazený vzťah

4. júl 2023

Žienky potrebujem poradiť, alebo aspoň podporiť. Som pol roka po pôrode druhého dieťaťa. Asi pred 3mesiacmi to začalo, muž mi začal vyčítať že som tučná, nehovorí mi to len tak, ale vždy si nájde nejakú zámienku aby ma ponižoval. Keby mi to aspoň nejak citlivo povedal, ale on mi to povie hnusným spôsobom, ani ho nemám chuť citovať. V tehotenstve som veľa pribrala, synček je veľmi plačlivé náročné bábätko, ktoré málo spí, ja vážne nemám energiu ešte cvičiť. Proste sa na to ešte necítim. Neskôr tie kilá chcem dať určite postupne dolu. No problém je v tom, že ma týmto môj muž veľmi sklamal, načakala som že tak bude riešiť môj výzor, pár mesiacov po pôrode. Úplne sa mi tým zhnusil. Nemám chuť s ním už mať ani sex, lebo keďže som pre neho tučná, tak to nechcem.
Normálne sa zamýšľam nad tým, či vôbec ešte chcem žiť s človekom, ktorý ma dokáže hnusne urážat. Úplne sa mi sprotivil a ecítim nič, len odpor.
Momentálne odísť nechcem, lebo by som to sama nezvládla. Takže sa dosť trápim vnútorne, uvažujem čo ďalej o nejaký rok,dva... Vtedy už možno budem na svojej pôvodnej váhe, ale na tieto urážky nezabudnem.
Len podotknem že o deti sa stará, nie je nejaký flákač .
No ja to sklamanie asi do budúcna nepredýcham . Asi si až príliš vážim si samú seba a radšej budeme žiť sama, ako s človekom ktorému záleží len na tom, aby som mala ideálnu váhu pol roka po pôrode. Vždy som si myslela že je iný a nezáleží mu len na výzore, ale teraz vlastne ukázal aký je.
Odišli by ste po čase takého vzťahu?

hellokitty57
4. júl 2023

Asi by ste sa ho mali spýtať či s vami chce naďalej ostať vo vzťahu

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mell27
5. júl 2023

🙄🙄

danushiiik
5. júl 2023

Viem ťa pochopiť. Prežívala som niečo podobné pri prvej dcere. Trvalo mi 2 roky kym som sa dostala na povodnu vahu spred tehu. Manzel je v tomto smere narocny, chce mat dokonalu zenu. Tiez ma jeho poznamky na moje telo urazali, boleli… ale tak spravne som sa nastvala a ten hnev som isla vybijat do fitka s trenerom 🙂 teraz o tyzden budem rodit opat sekciou druhu dceru, po sekcii je to morda, pri prvej som zvladala zacat cvicit az po pol roku, kila mam uplne rovnake ako vtedy a uz mi je z toho nanic, sama vidim ze som jak prasiatko… manzel ma ale kupodivu vobec tentokrat nekomentuje, asi uz vie, ze navrat do formy je mozny.

hindakus
5. júl 2023

Zažila, odišla. Ale nemali sme deti, pribrala som po strese v práci. Z 49 kg na 55... Bol hrozne na vyzor

barbora19911
5. júl 2023

No určite výzor nieje všetko a nie každý môže schudnúť a platit si trénera ...podľa mňa teraz by si mala riešiť bábätko a fungovanie seba aby si to nejako vôbec psychicky zvládla toto obdobie ...a vôbec to od neho nieje pekne a ani ľudské chovanie ..veď keď sa na to budeš cítiť tak kilá pôjdu dole 🙂 psychika robí divy a keď ťa nieje v poriadku ani chudnutie nepôjde ľahko ..ja som tiež riadne pribrala v 1. v tehotenstve ale necítim sa to ešte dať dole proste chcem si užívať život a hlavne jesť :D grilovačky je leto atď 😊 drzim palce aby si ho dokázala odpinknut správnymi slovami .

monikkatt
5. júl 2023

Ved mu narovinu povedz ci mu neni kokotno zo seba ked ma taketo reci? Ci si mysli ze je to len tak vynosit, porodit dieta.. ci on ma vypracovane tehlicky na bruchu?
Ja neviem zeny, nemate usta? To nic nepovies ked ta hnusne uraza? Odo mna by si taku vypocul debilko ze by sa viac neodvazil nieco skarede povedat.

autor
5. júl 2023

@monikkatt práveže sa vždy bránim a tiež mu viem povedať svoje. No už má to dookola unavuje stále počúvať

monikkatt
5. júl 2023

Tak je to potom uz ozaj debil ked sa neuvedomuje aj ked mu to narovinu povies.
Necudujem sa ze sa ti sprotivil. Ja by som s nim ani nespala, najprv ma hnusne douraza ale na sex mu to nevadi? Uprimne, vidim to ako zaciatok konca.
Mna by tie jeho reci nakopli, schudla by som, vypracovala si telo a potom ho kopla do riti a odisla😃

autor
5. júl 2023

@monikkatt takto to vidím aj ja. Vždy keď chce sex mu poviem, či mu zrazu nevadí že som tučná. Proste celé choré z jeho strany. Preto sa mi zhnusil a rozmýšľam čo ďalej, veru by som najradšej schudla a odišla, aby ešte banoval čo si ku mne dovoľoval.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurinia
5. júl 2023

Skús chudnúť stravou ...ja som schudla 3kila stravou za mesiac.... Čo urobíš s mužom potom nechaj na svoj vnútorný pocit...

strapec
5. júl 2023

Pekne mu nechaj každý deň dieťa na tri hodiny, že čau láska idem na sebe makať, aby si bol spokojný a choď si zaplávať, zacvičiť, na kozmetiku, inak za mňa muž, ktorý komentuje takto váhu ženy po pôrode je totálny chudák, nezvládol by to dieťa ani vynosiť a už vôbec nie porodiť, škoda reči

maminkadeticiek
5. júl 2023

KOMUNIKACIA.Vratane tej nie prijemnej.
Posad si ho bez deti a presne toto mu povedz.Ze vynosit a porodit dieta je nieco tak tazke, co si on s jeho prizemnym vnimanim teba ako zeny nevie ani predstavit.Ze ci sa mu to paci alebo nie,teraz sa necitis na to rysovat si postavu,chces sa sustredit na deti,nie na seba.Ze ak sa mu to nepaci dokazes pochopit,ale nie si na svete aby si plnila jeho predstavy, ale zila tak,ako ty citis,ze je spravne.Obzvlast nebudes plnit predstavy cloveka ktory ta ponizuje a nadava, ze si ..... (cituj).A kedze sa ti po tychto urazkach zhnusil ako muz,clovek a neskutocne ti ublizil ako mazel,rozhodla si sa, ze s nim nemienis mat sex.A to je tvoje posledne slovo.Ak na tom chce nieco zmenit,nech zacne od seba a porozmysla ako sa ma spravat manzel k manzelke,hlavne s uctou.
A vybavene.Musis mu to vsetko takto povedat.A uvidis co sa bude diat.Mozno nic,ale aj to je dolezita informacia pre teba ako dalej.

hendikep
5. júl 2023

chudak deti dnesnej doby, ze ich rodicia napriklad toto povazuju za dovod na neuplnu rodinu.. nemas 15 ze sa preto rozides s “frajerom” je to otec Tvojho dietata. Ja chapem ze Ta to stve ale muzi su niekedy hovädá… to s mojim by si sa rozvádzala 3x do dňa asi… áno je to necitlivé keď muž po tom všetkom čo žena zažije v tehotenstve , pri pôrode a v 600nedelí… dokáže riešiť kilá navyše.. ale kôli niečomu si si s ním rodinu zakladala či? a keď to je len taká zámienka lebo vzťah po dieťati ochladol tak ver že to je úplne normálne a bude sa to pomaly vracať do starých kolají..obaja ste v nových životných rolách už nie ste len partneri ale rodičia.. chce to len čas na zvyknutie si a utrasenie rolí v rodine. A čo sa týka tej sebaúcty, skôr je to podla mna naopak… keby si mala sebadoveru tak sa nenechas takto vykoľajiť poznámkami jedného necitlivého muža a poznáš svoju hodnotu. Môj muž sa mi tiež snažil naznačiť že mi prsia ovisli ( kojím druhé dieťa ) tak som mu len s hrdosťou povedala že tieto prsia živili 2jeho deti.. a nato mi už nemal čo povedať :D

monikkatt
5. júl 2023

@hendikep prave toto je dobry dovod na neuplnu rodinu.. to akoze sa maju deti pozerat ako ich otec ponizuje a uraza matku? Maju si brat vzor do buducna? Chlap najprv nechutne vynada zene a ona mu to ma tolerovat? Vecer v posteli roztiahnut tie tlste nohy akoby nic? Narobit si s nim dalsie dve tri deti a dokola sa nechat ponizovat? Ozaj krasa
Potom su tu temy ako nevie odist a je s buranom nestastna, co ma robit ked nema k nej stipku ucty.. bodaj by mal ked si toto necha.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hendikep
5. júl 2023

@monikkatt omgg kus klud, vacsine chlapov staci vysvetlit ze takto sa s nou bavit nema…a z oboch stran popracovat na komunikacii… verim tomu a viem to aj z vlastneho manzelstva ze takato zla komunikacia je vacsinou obojstranna…ze zena sa nebavi s respektom s muzom tak ani on s nou … lenze samozrejme kazdy je citlivy len sam na seba.. ze “ako si toto mohol ku mne dovolit “ atd… sebalutost ako hrom skryvajuca sa za akoze sebauctu, ze nechcem aby to moje deti videli 🤦🏼‍♀️ poviem Ti ze toto by bolo najmenej zle co by deti videli.. tak uvidia matku ktora zbrklo opusti otca, a prestrieda 10 partnerov kym pochopi ze dokonaly nie je ziadny chlap. A deti budu mat akurat tak chaos. Proste ved uz sa prestante tu vsetky tvarit na konovi ze Vasi muzi su nejaki nadludia co sa s Vami za kazdych okolnosti bavia 100% s respektom, Vase deti vidia len dokonale vzory, muzi po robote Vas poslu na prossecko a zoberu deti poperu a poprataju… a cely Vas zivot je sama dokonalost. Uz si zacinam mysliet ze za polovicou nickou su zeny co maju doma 20 maciek muz ziaden, a tu pisu len svoje predstavy ako BY to chceli mat ale nemaju.. lebo toto co tu niektore predvadzate nie je opis reality ale utopia. Kazdy kto zije v dlhodobom vztahu zaziva lepsie chvile ale aj sklamania atd… bez toho to nejde lebo ludia nie su dokonali. Som s muzom 12 rokov a mame 2 deti. A ano hrdo vyhladujem ze niekedy som blazena a niekedy to je na palicu !

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hendikep
5. júl 2023

@jj298 presne, a toho muza nepozname nevieme aky ma styl komunikacie… mozno si ani neuvedomuje ako to vyznieva

rorino
5. júl 2023

@hindakus pre 6 kíl?to bol riadny magor.....

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rorino
5. júl 2023

Národný šport,komentovať výzor iných ľudí.Tvoj chlap vyzerá rovnako ako kým ste nemali deti? Jeep leto,čas dovoleniek,tak si kúp nejaký pobyt,kde sa o teba postarajú nastavia to stravu,vhodný pohyb a pán dokonalý,nech sa zatiaľ postará o vaše krásne detičky.Neviem kde berú ľudia v sebe takú nadradenosť,že si dovolia komentovať vzhľad iných ľudí.Pretoze neuveriteľné ale tí ľudia o sebe vedia,že majú nadváhu a ich telo vyzerá inak ako kedysi.Ked ti znova splechne do tváre tvoj výzor odpalkuj ho,že ani on niekedy nebol protivny a ustipacny. Ale v prvom rade využíva tvoju momentálny slabosť,ktorá ťa trápi a dáva ťa dolu,pogratuluj mu,že je hrdina po prehratom boji.Chcel deti?Takže zodpovednosť za tvoju postavu nesie aj on.Mal vynosiť a porodiť a ty by si bola stále fit😉

monikkatt
5. júl 2023

@hendikep autorka napisala ze sa to deje opakovane a ani po jej upozorneniach s tym neprestal.. tak asi to nebude chvilkove zlyhanie. Ale sak kazdy mame hranicu tolerancie niekde inde. Mne by teda vadilo ak by mi muz hnusne nadaval a ponizoval ma. Ak tebe nie tak je to tvoja vec. A este sa tvarit ze si "nad vecou" a je to vlastne v pohode lebo sak chudacik nema svoj den😃 hlavne mu treba potom vecer "dat" aby mal na druhy den zas na co nadavat. A takto spravit dalsie a dalsie dieta s panom dokonalym.
A potom plakat na MK

hendikep
5. júl 2023

@monikkatt “ hnusne nadaval a ponizoval ma “ akoze hallo vobec neobjasnila, nepovedala skoro nic ale vsetky uz viete ako to je, a co ma autorka robit. Koniec koncov ako v kazdom prispevku tu na mk 🤦🏼‍♀️

hendikep
5. júl 2023

@monikkatt a nikde som nepovedala po prve ze mi muz nadava a po druhe ze mu to tolerujem… len sa nerozvadzam ako decko koli kazdej hluposti… a verim tomu ze keby som si pozrela video ako sa ja bavim s mojim muzom bola by som mozno tiez prekvapena ako vyznievaju niektore veci… len viem ze vztah je aj o mne a muzove reakcie su aj odpoved na moje “ akcie “ , len dnesne zeny aj muzi vo vztahoch si myslia ze oni su sama dokonalost ale vymenit treba toho druheho..

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karolinakr
5. júl 2023

No začal kritizovat 3 mesiace po pôrode a nie taktnym, ale necitlivym spôsobom, dietatko je plačlive, nevala si šunky pred televizorom.A tu sa najdu ludia, čo sa toho chlapa zastavaju? Ja neverim vlastnym očiam.Raz tu žena netaktne označila muža, kde založila diskusiu, dostala taku nalož a odsudenie 30 žien naraz, už som čakala, že si daju stretko, kde budu spoločne plakať..
Rozviest by som sa nerozviedla..Tvoj muž si dal nerealne požiadvky, ktovie ako by on v tejto ulohe obstal a absolutne odsudzujem, aby sa tu ženam vnucovalo a bralo ako spoločenska norma, že žena ma každu necitlivost a netakt prehliadať, tolerovat, chapať a sa nad ňou usmievat..Možno na ine veci nie je citliva, ktora vadia zas vam..
Mne nevadia ani poznamky na prsia, lebo som s nim stotožnena a viem, že pre veĺa žien je to citliva zaležitosť, takže každy ma svoju hranicu inde..