Priateľova minulosť

17. feb 2023

Ahojte, trápi ma priateľova minulosť ktorá dosť ovplyvňuje moju dôveru v neho. Ľúbime sa, máme sa radi ale vždy keď ide s kamošmi vonku na pánsku jazdu/posedenie tak som z toho nešťastná. Na začiatku vzťahu mi povedal o veľa veciach (vraj chcel byť ku mne úprimný, aby som vedela o všetkom), ktoré s chalanmi narobili. V kruhoch jeho kamarátov je úplne bežne že zahnú partnerkám, na rozlúčke so slobodou si ženích tiež “zahol”. Som z toho nešťastná, mám dosť nalomenú dôveru a neviem sa zbaviť zlých pocitov. Úplne ma to zožiera a vždy len čakám niečo zlé. Vždy mi vraví, že on nieje ako oni. Ani neviem čo od tohto príspevku čakám, ja len že sa mi žije ťažko vo vzťahu kde čakám že nastane sklamanie.

autor
17. feb 2023

Na začiatku vzťahu mal čudné vnímanie, nemal problém mi zahlásiť že si píše s kamoškou s ktorou bol párkrát von a že ho vola k sebe. Dlho som mu musela vysvetľovať, že čo je a čo nieje normálne vo vzťahu. Nikdy predtým vzťah nemal, iba baby s ktorými sa stretával. Ma 28 rokov.

panelacikova
17. feb 2023

nie nadarmo sa hovorí: vrana k vrane sadá... neverím, že ak má on takých kamarátov, že on sám je neviniatko.

54tinka54
17. feb 2023

No áno, ťažko veriť v takom vzťahu.
A nie nadarmo sa vraví, s kým si, taký si.

kristinka92
17. feb 2023

presne to mi vravel aj bývalý, že on taký neni ale ma taku celu partiu, ale on bol svätý… no a hadaj kto ma podviedol a nechcel to priznať “ako chlap”? až keď som mu chrstla do tvare “dôkazy” zrazu to bola iná rozprávka ako je mu ľúto a sr*cky

autor
17. feb 2023

Áno presne takto to vnímam ja ale vždy dostanem len odpoveď, že toto neni jeho život. Vraj to je len ich život, on ich rešpektuje a ma ich rad ako kamarátov.

autor
17. feb 2023

A nieje neviniatko, ma veľa blbosti za sebou o ktorých mi žiaľ povedal a mňa to teraz žerie a neviem s tým fungovať. Vzťah máme pekný, je pozorný a v podstate starostlivý chlap. Cítim že ma ľúbi, avšak keď je s nimi tak mi je dosť nepríjemne.

deti95060810
17. feb 2023

28 a nevie ako to vo vzťahu chodí? čo sa má a čo už nie? a to mu aj veríš????

panelacikova
17. feb 2023

máš len 2 možnosti. buď on nebude s nimi (ale sám od seba preto, že vie, že tebe to vadí a že máš pochybnosti) alebo ty nebudeš s ním. oboje naraz sa nedá, lebo sa utrápiš. a nechcem byť za zlú vešticu, ale ak on tak lipne na nich, je jedným z nich. súdim to podľa seba. nekamarátim sa a nevychádzam v dobrom s ľuďmi, ktorí robia veci, ktoré sa mne nepáčia alebo ich ja už viac robiť nechcem. neobklopím sa predsa takými ľuďmi opäť. načo? ak už povystrájal v minulosti, OK, veď bol/je mladý a všeličo človek zažije. ale ak to už robiť nechce, tak nevidím dôvod, prečo chce udržiavať s nimi kontakť.

mell27
17. feb 2023

Ak nie je dôvera vo vzťahu, je to iba trápenie. Ja by som sa rozišla... Chrobáka budeš mať vždy v hlave.

autor
17. feb 2023

V podstate nevie, som jeho prvá frajerka. Je pravda že veľa veci sa učil pri mne za pochodu. Jemu veľa veci pripadá normálnych a u mňa to je už dosť cez čiaru. V kom je chyba? Netuším. Nerozumiem či ja som ta čo preháňa alebo on je ten ktorému je veľa veci ľahostajných.

autor
17. feb 2023

@mell27 Skôr premýšľam nad tým ako moju situáciu riešiť, viem že rozchod je jednoduchšia cesta.

ropucha6
17. feb 2023

A ako vies, co sa tam deje? To ti rozprava, co tam kamosi stvaraju?

komplikovana
17. feb 2023

Vo vztahu nie je nic nenormalne a normalne. Vztah je o tom ako si ho vy dvaja nastavite. Co chcete, co nie, co je cez ciaru a potom cely cas na nom pracujete, posuvate sa dopredu, zdokonalujete. A ved je k tebe uprimny, o vsetkom ti hovori.

lucia7933
17. feb 2023

aj moj ma 28, a som jeho prva frajerka a teda nikdy som mu nemusela vysvetlovat co je normalne vo vztahu a co uz nie...sme spolu od jeho 21rokov....
Ak ta naozaj miluje nespravi veci ktore by ta ranili a to ze si jeho prva frajerka ho nespravedlnuje aby robil nieco co tebe vadi

zorkahorka
17. feb 2023

Ou,ou.... neverila by som mu.mozno to nerobi teraz,ale vies,pride kriza,hadka... nepustala by som ho s nimi

zooeynka
17. feb 2023

Najdi si uvedomelejsieho. Tohto bude partia vzdy tahat dole a ty sa budes trapit. Davat mu ultimata je nevhodne, bud to ma muz v sebe zafixovane, ze takito kamarati mu nestacia, alebo nema....

archiebald
17. feb 2023

je to o tom chlapovi a o jeho nastavení … ako by som čítala o mojom prípade s ex. Tiež taky vek a prvý vzťah … Súhlasím s tým že sa nedá povedať čo vo vzťahu je a čo nieje normalne, ale existujú vo vzťahu veci, ktoré sa proste nerobia. Tiež mu prišlo úplne normalne veľa vecí, ktoré su kompletne vo vzťahu cez čiaru a ja som sa cítila už ako úplny blázon mu to stále vysvetľovať a niečo ho “učiť”. Častokrát som odchádzala po našej debate s pocitom “To akože myslí vážne???”. Vzťah ale nieje nato a ja niesom učiteľka. Vedela by som tu otom román napísať, čo jemu prišlo uplne normalne. Najhoršie bolo, že som už začala pochybovať o sebe a svojich hodnotách, trápila som sa lebo som mu v nicom nedoverovala a nepoznala som už vobec svoju hodnotu. Partie robia veľa hlavne u ľudí bez vzťahu. Ver hlavne sebe a ak sa takto necítiš dobre rieš to, najprv s ním a neskôr posvojom. Nieje v poriadku cítiť sa takto vo vzťahu.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamicha
17. feb 2023

Ak nemas k nemu doveru o com je taky vztah. To sa budes zozierat cely zivot??

moonlight1210
17. feb 2023

Bez dovery uz teraz pracujete k rozchodu. Len to este nevidis.

Ad 1. sebe urob terapiu, ze nevera sa moze stat. Tak to je. Je jedno, ci ti porozprava o svojich minulych avantyrach a dobrodruzstvach svojich priatelov, alebo ci ich zamlci. Podviest moze kazdy. Dokonca nakoniec i ty jeho, i keby si dufala, ze mas neotrasitelne zasady.

Ad 2. urob si jasno, ci vies s takym muzom ostat, ci nie. Nema zmysel to teraz silit, potom sa citit zle a podla toho reagovat. Lebo podla toho reagovat budes, i keby si si sebeviac davala pozor, aby ta to neovplyvnovalo. Co potom samozrejme prispie k napatiu medzi vami a nakoniec krachu.

dianka555
17. feb 2023

A tie priateľky vedia o tých bokovkach. Asi nie, každý máme svoje potreby, už keď tak majú mať otvorené vzťahy a dohodnúť sa. Keď inde pcham vtáka aj ty môžeš spávať s druhým.

danica2711
17. feb 2023

povedal ti to hneď na začiatku, mala si možnosť rzohodnúť sa, či ten vzťah vôbec začneť alebo nie. Rozhodla si sa, ako si sa rozhodla, to ti to začalo vadiť až teraz? Životné situácie síce sú viac-menej v odtieňoch šedej, ale toto je čierno-biele: buď to zoberiem, ako to je, akceptujem to a nepovažujem to za dôležité alebo ma to stále trápi a budem sa tým zožierať. V prvom prípade môže vzťah pokračovať, v druhom nemá zmysel

gabika0825
17. feb 2023

Asi by som z takého vzťahu odišla. Vo vzťahu je dôvera na prvom mieste, myslím v ozajstnom vzťahu. Pokial mu nedokážeš dôverovať tak by som to ukončila. Jasne že nebude iný ako jeho kamaráti. Keby bol iný, s takými ludmi by sa nemal dôvod stretávať lebo by vedel že to nie je normálne. Ked to tak beriem zo svojho pohladu, ja si neviem predstaviť sa napríklad kamarátiť s nejakou kamarátkou ktorá má iný pohľad na vzťahy a celkovo na všetko. Ja by som nedokázala mat kamaratku ktorá strieda mužov ako ponozky a nemám sa s ňou o čom rozprávať, lebo keby som spomenula nejaký vzťah a začala by som jej o tom rozprávať tak by ju to asi nezaujímalo, takisto ako by nezaujímalo mna, ze s kým si išla kam vrznut na jednu noc. Neznamená to ze takých ľudí odsudzujem, skratka ked in to tak vyhovuje, nech tak žijú, beriem to čisto iba z pohladu kamarátstva a toho ze by som si s takými ludmi nemala čo povedať a tým pádom naco sa budem s nimi stretávať?. Takze skus len nad týmto popremýšľať. A čo sa týka jeho ex alebo kamošky alebo koho tak to radšej nekomentujem. V takých prípadoch je asi lepšie držať hubu. Veľa šťastia

joannita
17. feb 2023

Mala som nieco podobne autorka. Tiez som chodila s takym, co mal potrebu sa mi chvalit minulostou a poviem ti, ze celych 5 rokov som mu vdaka tomu neverila. Stale som mala pocit ze nieco urobi, ze ma podvedie a nevedela som sa zbavit toho. A nakoniec som zistila ze ma aj podvadzal.
Co netvrdim ze je aj tvoj pripad. Ale ked sa pohybuje v spolocnosti takych, kde to nieje neobvykle, tak.....

liljana
17. feb 2023

Na to ak by ta chcel podviest, nepotrebuje kamaratov. Vacsina tych chlapov z toho vyrastie, ked si najdu vztah. Nemaju to "dozivotne".

renusik
17. feb 2023

Vzala by som to z kratsej cesty...vyzera byt podivin ....ties som mala kedysi taky vztah ale vydrzala som to chvilu...a co ak nedajboze otehotnies....urcite ti aj intuicia hovori ze to nieje to prave orechove.tak ju pocuvaj

marianarem
17. feb 2023

Co ja vien...ja si skor myslim, ze chlap, ktory ma sklon k podvadzaniu, tak ma aj sklon k oblbovaniu partnerky a hra sa na dokonalejsieho, nez aky je. Neviem, ci by ti to takto na rovinu rozpraval. Mozno zil divoky zivot, lebo nestretol niekoho, s kym by si naozaj rozumel, alebo mal z nejakeho dovodu problem nadviazat vztah. Alebo bol nevyzrety. Mam jedneho kamarata, ktory bol totalny namotavac bab a lamac srdc, kazdu chvilu mal nieco rozrobene s nejakou inou. So mnou bol iba kamarat a tak sa mi priznal, ze po jednej zlej skusenosti vlastne neveri zenam, takze sa nejako neviaze, uziva si. Ale nakoniec stretol babu, ktorej zacal verit a pri tej zakotvil, zmenil sa a zostal uz len s nou. Kamaratov ale nemenil kvoli nej.
No ale ludia su vselijaki a maju aj vselijake zmyslanie a motivacie, tak tazko povedat, aky pripad je ten tvoj.

hefo
17. feb 2023

Tá "úprimnosť", to mi pripomína jeden z príbehov Sherlocka Holmesa:
https://uloz.to/file/16EdAqtg1WDj/s05e05-archiv...

cippi
18. feb 2023

@moonlight1210 Dobre názory ja som sa u ľudí naučil, že nikdy nehovor nikdy. Sú ľudia čo povedia nepodviedol by som v živote a podvedu napr a pritom striktne proti tomu. A ďalší môj názor toto robí väčšina mužov mam známych po 40 ak sa muž rozíde so ženou po 40 má tak zväčša sa nechce už viazať, ale skôr si užívať. A.mozno predtým bol v manželstve alebo vo vzťahoch dlhé roky naoko dospelý ideálny muž so zásadami😁. Ti hovoriť napr že dospelý muž chce jednu ženu je nie úplne reálne. Muž takmer vždy túži po viacerých ženách, aspoň v mysli. Tvoj bol úprimný a otvorený povedal, úprimnosť vo vzťahu sa hovorí nadovšetko. Ale jednoducho netreba všetko vesiat na nos ani partnerovi, ja by som sa určite t nechválil, žiadnej žene 😁. Lebo niekedy úprimnosť nie je dobrá vec.

vilma7
18. feb 2023

Ako dlho ste spolu?