Som 15 rokov ženatý a myslím na svoju prvú lásku

2. máj 2023

Ahojte, som ženatý 15 rokov, ale stále myslím na svoju prvú lásku, moje city k nej neochladli, ani po toľkých rokoch, občas sa stretneme, prehodíme pár slov, z oboch strán je tam stále chémia a city. Ľutujem, že som viac nezabojoval o náš vzťah. Manželku mám rád, vážim si ju, ale nemilujem ju. Je to normálne po toľkých rokoch, niekoho tak ľúbiť?

sheila121
2. máj 2023

Chudák žena, mat takého manžela tak ďakujem pekne. Keď ju nemiluješ, nemal si si ju brat.

motylik273
2. máj 2023

Vaz si co mas lebo nemusis mat nic. Manzelke si to ako mohol urobit ked si si ju bral myslel si na inu?

autor
2. máj 2023

@motylik273 bral som si ju lebo otehotnela a nechcela, aby bolo dieťa vychovávané v neusporiadanej rodine. Vedela, aj to, že ju mám len rád a vážim si ju, ale že ju neľúbim.

aams
2. máj 2023

Ahh... Typický chlap... Snívas o tom , čo doma nemáš.
Mal si rozum používať skôr.

petamich
2. máj 2023

nie 🙂 ja mam svoje byvale vztahy vysporiadane a presne viem, preco sme sa rozisli

dizajnerka
2. máj 2023

Nadržaný si len. To je normálne, že z jednej si viacej a z druhej ženy menej. No zle si si vybral. Tak to skús napraviť. U prvej lásky zrejme nepochodis, ale môžeš začať hľadať ďalšiu, pri ktorej budeš nadržaný. 😀

autor
2. máj 2023

@dizajnerka vôbec nie som nadržaný, lebo keď myslím na prvú lásku, nemyslím na sex, ale na naše spoločné výlety, atď. proste nám bolo spolu super. Na žiadnu inú nemyslím len na ňu.

dizajnerka
2. máj 2023

Ako keby si manželku nemohol zobrať na výlety. Len s dieťaťom to nie je taká romantika ako osamote. Tak a tá Tvoja prvá láska je vydatá? Nemôžeš skúsiť zabojovať?

autor
2. máj 2023

@dizajnerka áno je vydatá, ale myslím, že aj ona tak to cíti, aspoň z jej pohľadu ako sa pozerá na mňa, že sme mali byť spolu. Manželka sa uberá iným smerom, ju zaujímajú len kamošky, a o žiadne výlety so mnou nemá záujem, ale o syna sa stará vzorne.

dizajnerka
2. máj 2023

Tak ty nemáš dôvod žiť s manželkou. Dieťaťu budeš otcom tak či tak. Ako veľké je dieťa? Hoď reč s prvou láskou a možno poriesite nieco. Ak majú byť štyria plus deti nešťastní, tak nech sú aspoň dvaja z toho šťastne popareni.

autor
2. máj 2023

@dizajnerka manželka sa rozvádzať nechce, lebo nikto v rodine nie je rozvedený a bola by to hanba, stále mi hovorí,že rodičia by to neprežili,neviem čo mám robiť. Som zúfalý, ale môžem si za to sám.

dizajnerka
2. máj 2023

To že ona nechce nič neznamená ak ty sa chces. Robíš sa tu nesvojpravny. Tak akú pomoc čakáš? Tak roztrhaj papiere sobasne a je. 🙂

pralinka25
2. máj 2023

kolko ste mali rokov ked ste sa rozisli? vies ono je to aj spomienkovy optimizmus. nejaky dovod na rozchod bol. inak by ste boli stale spolu nie?
ja si myslim ze to je cele skor na urovni fantazie. a realita by bola niekde uplne inde. idealizujes si ju lebo spolu nie ste. nezdielate spolu vsetky tie bezne veci, obycajne dni, tazsie chvile ....
ja neviem, mam to v hlave upratane nikdy som nelutovala ziaden rozchod ani som sa k nikomu nikdy nechcela vratit hoci na vsetky vztahy mam pekne spomienky. jasne ze prva laska je uplne nieco ine ako 15 rocne manzelstvo. ale vies ako : ake si ro urobis take to mas. da sa to aj s manzelkou lenze na vztahu treba makat. to nejde samospadom. vytvarat si pekne spomienky a zazitky chce pracu.
ja nerozumiem tomu co pises. naco si spal s babou ktoru si nemiloval. len tak lebo sa ponukala? a este si jej spravil aj dieta. len tak? preco pre boha. a aj ked uz preco si sa nechal vmanipulovat do svadby ved o dieta si sa mohol starat aj tak. ja neviem. bud si taky slaboch ze s tebou moze kazdy mavat ako sa mu zapaci alebo to v skutocnosti pred tymi 15 rokmi nebolo az take tragicke.
podla mna cielene zivis v sebe neexistujuci vztah. to je ako platonicka laska k hercom alebo spevakom. keby to bol zrely a kvalitny vztah ste spolu. keby si ju tak miloval vtedy tak bojujes.
skus presmeroat svoju chemiu spat na manzelku alebo sa skratka rozved. akoze co ta drzi na retazi? a co ked sa v rodine nikto nerozviedol. aka hanba zijete v roku 1855? ci co? toto su kecy. vsak sa vzchop. tak bud zacni zlepsovat svoj vztah s manzelkou alebo zabojuj o tu byvalu ale nieco pre boha urob. roky ti ubiehaju tak nelez a nelutuj sa.

domkakvet
2. máj 2023

Tvoja zena suhlasila a zobrala si ta aj ked vedela, ze ju nemilujes, no divne, ale tak co ti na to povedat, podla mna je normalne niekoho milovat aj tak dlho, no a ani nevies ci by ta chcela.

monillia
2. máj 2023

@pralinka25 trefne napísané, tiež sa prikláňam k názoru, že spomienkový optimizmus, ale realita by určite nebola taká ružová

solange7
2. máj 2023

Mamlas.

goodidea
2. máj 2023
toskanka
2. máj 2023

Tiež sa prikláňam k spomienkovemu optimizmu a uniku od reality z dôvodu nenaplnenych potrieb v manželstve. Neostáva ti nič iné ako riešiť aktuálnu situáciu. To, že tvoja bývalá láska to cíti podobne, si asi namyslas, lebo tomu chceš veriť.

fleskoval
2. máj 2023

Možno máte len s dotyčnou veci nevypovedané a neuzavrete,môj bývalý ma tiež roky vyhľadával,kontaktoval aj keď máme svoje rodiny, ale veci sme si vypovedali a pomohlo to. Kľudne napíšte správu ak by ste mal nejaké otázky ,nerada taketo témy preberám verejne.

autor
2. máj 2023

@solange7 nepoznáš situáciu, tak neurážaj.

sella38
2. máj 2023

@aams mylis sa, toto nema nic spolocne s typickym chlapom. Nie raz som tu citala navlas rovnaku diskusiu, kde takouto snivajucou o byvalom bola zena 😉

viestta
2. máj 2023

@dizajnerka dieta uz bude v puberte, ked je 15 rokov zenaty a zenil sa, lebo musel.
Myly autor, ked nechces byt v manzestve, kde si len z dovodu "aby nas ludia neohovarali a svokru nevyvratilo" tak v nm nebud. Manzelka s rozvodom suhlasit nemusi. Otcom svojmu dietatu ostanes az do smrti, je len na tebe ako to po rozvode vyriesis.
No a bud tej lasky, z velkej lasky k tej byvalaj nerozbjaj jej manzelstvo. To, ze na teba pozera este neznamena, ze o nicom inom nerozmysla len ako sa s tebou dat dokopy. Ty sa rozved, lebo nie si v manzelstve stastny a spokojny, to co ona spravi z svojim zivotom a manzelstvom nechaj na nu. Najskor budes sam, lebo ona za tebou nepobezi, ale to uz je tvoja kapusta. Ju zo svojich planov do buducnosti vynechaj, kym ta ona do svojich planov nezaradi. Nebojoval si o svoju lasku, skoncil si v naruci tvojej terajsej manzelky, ale ona ma svoj zivot, bez teba.

simona20201309
2. máj 2023

Pozri, to o com snívaš, nie je reálne. Sú to len tvoje predstavy, nie skutočnost. Všetko sú len spomienky. Garantujem ti, ze aj s ňou by si po 15r bok v istom stereotype a ta láska by už bola dávno o inom.
Keby ste sa TAK STRASNE milovali, tak by ste dnes spolu boli. Pre niečo ste sa rozišli a pre niečo si o ňu nebojoval. Nestal si o ňu, nestala ti zato. Dnes je to už len spomienkový optimizmus. Dnes by si možno myslel na túto aktuálnu svoju manželku...ze s nou to mohlo byt iné....
S manželkou mate len 1 dieta?

autor
2. máj 2023

@simona20201309 áno len jedno dieťa, nebojoval lebo odišla na VŠ do zahraničia, ale tiež na mňa pozerá zaľúbene, nemám 15 rokov, aby som si namýšľal. Možno aj ona ľutuje, že sme to takto nechali a nebojovali sme, len mi nič nepovedala, ale však to vidím na nej, ako sa chová, keď sa stretneme.Ako sa hovorí, mladosť-pochabosť.

simca06022011
2. máj 2023

Toto je spomienkovy optimizmus, kludne by mohla byt realita taka,ze by ta to preslo a nikam dalj by ste sa nepohli. Rozumiem tvojim pocitom, ale tiez som si to musela takto utriedit v hlave. Dovod preco sme nebojovali v mladosti o "exov", nechali sme to ist do stratena bol. Vtedy sme to vedeli/citili. Proste veci sa stali tak, ako sa mali stat. je dost mozne ze si tie pocity, obojstranne nahovaras. Ved hod s nou rec, rozved sa a skus stastie.. otazne je ciby to aj ona realne chcela.. skor si myslim ze nie.. sice nerozumiem na co su dobre tie stretnutia, to je take jatrenie ran, preco to robis ty alebo ona. Ja som exa odstrihla, aj predosleho, jeden bol zmotany a nerobilo mu to dobre, mne bolo jasne, druhy bol horsia vec, obom nam to nerobilo dobre. A znovu do toho padnt, alebo "rozmyslat" co keby a snivat o neviem com? TO nema zmysel.

To ze sa rozchod alebo cokolvek, liecilo novym partnerom, kde chybala chemia je vec druha.

autor
2. máj 2023

@simca06022011 bolo mi smutno, keď odišla, a hľadal som novú partnerku, a nakoniec otehotnela, vtedy som si uvedomil, že som mal viac bojovať a ísť za ňou, ale bol som smutný a sklamaný, tak som to nechal tak.

simona20201309
2. máj 2023

Svokrovci, susedia, a celé okolie by ma absolútne nezaujímalo, keby som rozmýšľala nad rozvodom. Jediný, kto by ta mal trápiť je tvoje dieta. Ak žije v tom, že ma šťastnú harmonicku rodinu a všetko je ako ma byt, nenicila by som rodinu.
Trochu sa správaš ako pubertak... ze aj ona pozerá zamilovane... no a? Prežili ste spolu niečo, niekedy ste sa milovali, zažili krásne chvíle....
VS nie je výhovorka. Co ta držalo odísť za ňou? Mladý, slobodný chlap bez záväzkov? Vieš koľko párov tie 4r spolu vydržali napriek tomu ze študovali v zahraničí? Váš vzťah nebol dosť silný. Nebudem pátrať, kto si našiel druhého a prečo to skutočne skončilo.... ale skončilo to.
Môžeš ju mat rad, . . .(ok miluj ju, nazvi to ako chces), ako bývalú priateľku.
Si voči svojej manželke strašne nefer. Úprimne, ja by som túto citovú neveru niesla oveľa horšie ako fyzicku. Toto co robíš ty je horšie, ako pretiahnuť nejakú ženskú niekde opitý na chate.
Búraš komplet všetko čo ste si 15r budovali.
A čo tá kamarátka? Tiež nemiluje svojho muža? Rozviedla by sa? Myslíš, že tiež dovoliť svojim spomienkam takto narúšať jej manželský život?

simona20201309
2. máj 2023

Ešte len teraz tu dostanes nálož 🙃.... zatrtkaval si smútok za ex...
Naozaj všetky moje predošlé rady sú zbytočné...
Rozved sa. Tvoja žena nemá tipujem ani 40... ešte ma cely život pred sebou. Zaslúži si lepsieho
Koľko ma manželka? 35?

autor
2. máj 2023

@simona20201309 skús si prečítať, predošlé komentáre odomňa, manželka vedela, že ju neľúbim, ale chcela svadbu, aby malo dieťa kompletnú rodinu, nie len ja som na vine.

viestta
2. máj 2023

Autor, tvoja manzelka je len naplast na tvoju urazenu hrdost. 15 rokov je iba a len naplastou. Vies to ty, asi to vie aj ona. Keby nebola otehotnela mozno ani nie ste spolu. Teraz sa lutujes, ale v podstate v celom tomto vasom skoro trojuholniku najviac treba lutovat tvoju zenu. Za chybu, ktoru spravila hned na zaciatku, ze pristupila na to byt naplastou, ze je ochotna byt v takomto vztahu, lebo co by ludia povedali. Fakt mi jej je luto, dobabrala kadeco ak pristupila na tento zivot. Pokazila si zivot s nevhodnym partnerom