Zamilovaná do iného

3. okt 2023

Ahojte žienky, mám potrebu sa anonymne zdôveriť s vecou ktorá ma aktuálne trápi, aby som si vypočula nejaké názory. Mám 23 rokov a celkom vážny vzťah(4 roky) v ktorom mi v zásade nič nechýba (okrem takej tej prvotnej chémie, ktorá sa časom prirodzene vytratila). S priateľom žijeme spolu v podstate celý vzťah. V bývalej práci som mala kolegu s ktorým som si neskutočne ľudsky sadla a tiež ma VEĽMI fyzicky priťahuje. Kvôli viacerým dôvodom som dala výpoveď a dúfala som, že tým pádom prestanem aj na neho myslieť, ale ja neviem myslieť na nič iné než na neho. Neustále si predstavujem ako som s ním, ako sa rozprávame, smejeme, ako ma objíma. Pri myšlienkach na neho mám “motýliky v bruchu”. Myslím, že podobnú náklonnosť cítil aj on (boli tam náznaky), ale niesme v žiadnom kontakte a ja som z toho neskutočne smutná. Zároveň mám výčitky voči môjmu partnerovi, že mám takéto myšlienky, ale neviem to zastaviť. Dokonca pri intímnych záležitostiach si predstavujem jeho. Som ním posadnutá a zničená tým, že už sa nestretávame. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Že ste sa počas (celkom) funkčného vzťahu zaľúbili do iného?

svokrinjazykmonika
3. okt 2023

To je iba platonická láska, máš ho zidealizovaného.

sheila121
4. okt 2023

Nie počas funkčného vzťahu sa mi to nestalo. Počas nefunkčného áno.

kassandra25
4. okt 2023

Trpitelka na n-tú!

ivangeline
4. okt 2023

Zjavne nievo v tom tvojom vztahu je zle.... (A stalo sa mi,viac x,preto som zo vztahu "bezdovodne" odisla a nasla si chlapa,do kt sa zamilovavam stale..)

grof_monte_christo
4. okt 2023

Mne sa to nestalo, ale mojej dobrej kamarátke ano. Rozišla sa s priateľom, s ktorým bola 11 rokov, už mali aj kúpený byt. A nebolo to pobluznenie, sú spolu šťastní, maju už aj rodinu. Oplatí sa ísť za hlasom svojho srdca. Bývalého kolegu by som sa pokúsila kontaktovať, len tak zistíš, či na teba tiež myslí.

hianicka13
4. okt 2023

No tak podla mna moc funkcny vztah nemas, ak si sa tak jednoducho dokazala zalubit do niekoho ineho. Ked sa terajsiemu partnerovi priznas, tak sa s tebou rozide, no na jednej strane si myslim, ze by to asi ani nebolo na skodu, ked ho zjavne aj tak nemilujes

rebrambora
4. okt 2023

Chces pocut tajimstvo? Chemia zo vztahu nevyprcha, ak sa obaja snazite. Nieto este v takom mladom veku.

janetinka27
4. okt 2023

ahoj, uz to tu bolo spomenute, ze ho mas zidealizovaneho - mas vlastne predstavy o vasich rozhovoroch, smiechu, kontakte. to je vlastne take snivanie a vtedy telo vylucuje urcite latky, ktore vyvolavaju v tebe prijemne pocity. stane sa potom z toho zavislost, pretoze telo si tieto pocity pyta stale viac a viac. preto tie motyliky v bruchu a neustale myslenie na neho. ale nie je to realne, je to vysnivane, tie situacie su mozgom vymyslene tak, aby si sa dopracovala k prijemnemu pocitu. nemyslim si, ze to hovori nieco o tom, ze by tvoj vztah nebol funkcny. dostala si sa do zacarovaneho kruhu platonickej lasky, ktora nema nic spolocne s tou realnou.

olimuc
4. okt 2023

Mas 23, mozno prvy alebo druhy “vazny” vztah … asi to este nie je ten pravy a je na case ist vlastnom cestou. Ste spolu od 18-19 v podstate este deti s neskoncenou strednou.… Teraz si sa stratila chemia z tvojej strany, alebo mozno uz aj z jeho 🤷🏻‍♀️ porozpravajte sa otvorene, co k sebe citite … neostavaj z niekym len zo zvyku, kvoli byvaniu atd … Ono sa to casom vypomsti a ked budete mat nejake zavazky, bude to velky problem

marcellka32
4. okt 2023

Ja nechápem ako ma môže kolega objímať v práci, ty si to dovolila, aby to zašlo až takto ze sa teraz trápiš

anos18
4. okt 2023

@marcellka32 ja som to pochopila tak,že si to autorka len predstavuje,že ju objíma

2006_1211
4. okt 2023

Myslím ze keby je váš vztah taky funkčný a šťastný tak by si sa v žiadnom prípade ne zaľúbila do nikoho iného a ani b ysi na to nepomyslela. Možno vás vztah není až taky úžasný ako si možno myslíš. No musíš sa rozhodnúť.

martul
4. okt 2023

@marcellka32 ona o tom len sníva....

marcellka32
4. okt 2023

@martul áno zle som prečítala...ale aj tak si to len vzdušné zámky

plankina
4. okt 2023

ale aj tak proste, zjavne je v tomto vztahu nestastna, tak by ho mala skoncit a ked chce, tak moze to vyskusat s chlapom o ktorom sniva, no ci ju bude chchiet aj on, tak to uz je otazne. no takto sa len trapi

patricia255
4. okt 2023

Naozaj je pravda že si len zaľúbená do jeho krásy a par chvíľ, ktoré si s ním trávila (predpokladam že len v práci).
Vieš, nepoznáš ho a to ťa ešte viac priťahuje.
Samozrejme doma máš frajera, je super ale novy sexy kolega je zaujimaveší, tajomný a krajší a super zábavný

Ten tvoj kolega môže mať kopec negatívnych vlastností o ktorých nevieš a môžeš na ne aj rýchlo prísť.
Keď chceš, skús to. Opusti frajera, byt, všetko čo ste budovali, kvôli niekomu to ťa viac priťahuje

Ale daj pozor, pretože väčšinou ti neponúkne to čo tvoj priateľ ale menej. No ale bude krajší a sexy.
Máš 23 čo je fajn vek, no vyberaj si partnera na svoj život, nie len chvíľkové pobluznenie

Aj ja som malq takého sexy kolegu, že mi pomaly gaťky padli keď som ho videla... ale časom sa ukázal ako decko... žiadne hobby, žiadne úspory, žil u mamy a potom šiel do zdielaneho hytu s niekým lebo nemal na vlastný byt, nikam nechodil lebo nemal na to peniaze, a bolo toho ešte viac...
A vtedy som si povedala že chemia nie je všetko.
V prvom rade ťa musí osloviť aj inak, musíš vedieť že máte spoločné hodnoty a predstvy o živote

To že ty naňho myslíš počas sexu nie je nič príšerné, to sa občas deje keď máš roky sex s tým istým.

Tvoj priateľ ťa tiež kedysi priťahoval. Teraz ho už poznáš a nelietaju ti z neho motýle v bruchu...
No to isté budeš mať raz aj pri kolegovi

Ale či s ním aj budeš žiť život aky chceš, to ti nikto nezaručí

muchotrafka298
4. okt 2023

Evidentne chces nieco, co nemozes mat a dotycny byvaly kolega to asi rovnako necitil. Ty si zamilovana do iluzie. Keby mal skutocne zaujem, tak Ta kontaktuje, snazi sa ziskat tvoju pozornost.

grof_monte_christo
4. okt 2023

@muchotrafka298 Toto nemusí byť pravda. Kolega možno nevyvíjal iniciatívu, lebo vedel, že je vo vzťahu. V takýchto prípadoch musí dať náznak záujmu tá druhá osoba.

muchotrafka298
4. okt 2023

@grof_monte_christo ano jasne,ale keby stal o kontakt, tak by boli v kontakte aj nadalej. Kedze pisala autorka, ze si velmi rozumeli.

grof_monte_christo
4. okt 2023

@muchotrafka298 Aj to je možné. Ja, aby som sa zbavila tejto obsesie, by som ho určite kontaktovala. Inak ju to neprejde.

ankare
4. okt 2023

Máš ho zidealizovaneho.
Ak by som ale bola slobodná, bez detí, možno by som sa snažila toho chlapa spoznať bližšie. Buď zistíš, že to bolo len pobluznenie a utvrdis sa, že ľúbiš priateľa, alebo je to možno láska Tvojho života.
Zazila som niečo podobné a reálne som sa s tým kasanovom párkrát stretla, aj boli intimnosti medzi nami, ale, chvalabohu, nechcel ma. Takže ja som bola rada za skúsenosť a bola som kľudná,ze to nie je muž pre mňa.
Držím palce!

wildria
9. okt 2023

Ahoj ak chces napis mi, mám s týmto skúsenosť 🙂 mne ti nejde napísať kedze nevidim tvoje meno 😁