1,5 ročná dcérka odmieta jesť ovocie a zeleninu

petricka1984
7. dec 2015

Ahojte, ako ste riesili, ked vase deticky odmietali jest ovocie a zeleninu? Myslim to tak, ze ked jej ju nakrajam, tak ju neda do ust, celkovo nechce skusat nove jedla, tesi sa maximalne z rozka smaslom. Velmi jej chutia tie ovocne vytlacacie kapsicky, ale tie su dost drahe :/
Vyzivy a kapsicky su jedine ovocie/ zelenina co zje. V surovom stave absolutne nic. Na obedy je iba polievky (aj to iba par lyzic) a vyzivy hipp .. Moju varenu stravu totalne odmieta, vyskusa lyzicku a dalej uz neje :( vyskusala som jej uvarit uz vsetko mozne aj nemozne ..
Som z nej zufala, ine deticky chcu ochutnavat, co vidia jest rodicov, ale ta nasa vobec. Uz som si povedala , ze sa kvoli jej neustalemu odmietaniu jedla prestanem stresovat, ale je to narocne. Ako ste vy riesili takyto problem?
Dakujem ;)

pribinak
7. dec 2015

a ked ju osidis tak, ze do hipp poharika das tvoju domacu stravu?
inak tie ovocne kapsicky dostat prazdne a doma si urobis napln

zuzka276
7. dec 2015

Hm, asi si začala nesprávne, na miesto kapsičiek a vyživ z obchodu si jej mala odzačiatku variť a robiť jedlo ty. Dieťa si rýchlo zvykne na sladké a potom taká prirodne chutná zeleninka alebo ovocie bez umelých prísad nechutí. Snáď sa to bude dať ešte napraviť. Držím palce.

petricka1984
autor
7. dec 2015

@pribinak netusim ako to to dieta vie , ale VZDY, ked som do hippky nieco moje pridala, nezjedla to :(
Rovnako nezje ani kasu, ak jej do nej nieco pridam. .. A do 8mych mesiacov krasne vsetko spapala :(
Kapsicky dostat prazdne ?? Kde?
Uz dom skusala odstrihnut spodok kapsicky a pridat tam vlastnu napln , ale vsetko bolo zababrane..
Dakujem ;)

pribinak
7. dec 2015

@petricka1984 myslim, ze v dm-ke som to videla

petricka1984
autor
7. dec 2015

@zuzka276 do 8meho mesiaca som jej vsetko chystala iba ja, potom jej sli naraz 4 zuby a nechcela nic jest. Schudla a nasa dr to zacala resit, povedala nech skusim vyzivy z obchodu, co som aj spravila a mala sa potom uz k mojej strave odmietla vratit

petricka1984
autor
7. dec 2015

@pribinak skusim tam dnes zajst, dakujem ;)

pribinak
7. dec 2015

@petricka1984 ale ruku do ohna za to nedam ;)

petricka1984
autor
7. dec 2015

@pribinak nevadi, uz sa mi stalo, ze som tam pytala vec, ktoru tam nemali 😎

petricka1984
autor
7. dec 2015

@pribinak waw, odpadla som ! Dakujem krasne ;)

pribinak
7. dec 2015

@petricka1984 to vies, som doma na pn-ke tak sa nudim ;)

jasminet
7. dec 2015

@petricka1984 nie je to konzistenciou a chutou jedla? tie kapsicky a vyzivky v skle su vacsinou uplne do hladka hladka rozmixovane a uplne bez chuti.
alebo jej skus dat tvoje jedlo a nech sa krmi sama - sama spagetu, cestovinu hoci aj rukou konzumuje, nejaku detsku lyzicku do ruky a nech si bagruje

marcelatje
7. dec 2015

No to by aj mňa zaujímalo lebo moja malá má 3 roky a 3 mesiace a tiež neje žiadne ovocie ani zeleninu. Sem tam dá banán inak nič. Zeleninu kamuflujem do polievok tie má rada denne. A teda od malička jedávala len mnou navarené príkrmy, žiadne sladkosti. Jedenie je u nás utrpenie stále 🙄 Absolútne nemá záujem ochutnávať nové veci 🙄

zuzka276
7. dec 2015

@petricka1984 preto neberiem všetko za sväté od doktorky. Ale neboj vyrieši sa to. Niekde som dokonca čítala, že tie výživy z obchodu nie sú ani zdravé, najlepšie je si spraviť domácu, vieš čo do toho dávaš.

renkita
7. dec 2015

moji jedia zeleninu len v polievke a jedine co ma mala rada je susena paradajka nakladana (domaca), z ovocia maly zje akurat banan, mala jablko a hrozno, ale zacala som susit ovocie (jablka, hrusky, kaki, kiwi, banan) a to pekne jedia a teraz som im zacala robit ovocne smoothie a s tym problem nemaju, tak aspon v takejto forme maju ovocie. Asi treba skusat, vsak oni sa rozjedia a potom nebudeme stihat kupovat 😉 😉 😉

petricka1984
autor
7. dec 2015

@jasminet skusam jej vsetko mozne davat, cestoviny, masko, .. Ona to ani do ruky neda, maximalne chyti a odhodi 😲 ..

@pribinak tasticka kupena a uz aj odskusana ! Super to drzi a mala mi zjedla cely banan a jablko, takze velka spokojnost. Este raz vdaka ;)

timea7
7. dec 2015

@petricka1984 takže to nebude o chuti, ale o zvyku, ak budeš vytrvalá, začne jablko a banán jesť aj bez taštičky. Deti vo veku do troch, tri a pol roka bežne s jedlom vymýšlajú, treba byť trpezlivým, nesnažiť sa za každú cenu vyhovieť im, len aby neboli hladné, o jedle rozprávať minimálne, najlepšie vôbec nie.

petricka1984
autor
7. dec 2015

@timea7 ano, ta trpezlivost je asi zaklad, viac krat som ju nechala hladnu, t.j. ziadny obed, ale vobec to nepomohlo.. Deti su velmi vytrvale 😕

timea7
7. dec 2015

@petricka1984 ale rodičia musia byť vytrvalejší 😉 ak chcú niečo dosiahnuť. Nedať jej obed vôbec nestačí, sama vidíš, že keď sa dostatočne posnaží, dosiahne svoje. 😎 Je ešte maličká, to ale neznamená, že bude udávať tón, veľmi rýchlo by sa jej to zapáčilo.

petricka1984
autor
7. dec 2015

@timea7 ano, vacsinou resp. vzdy dosiahne svoje, ale ja vobec netusim, ako ju donutit, aby papala to, co jej nachystam. Je rozhodne vytrvalejsia .. Ja, len aby bolo dobre, aby dieta bolo napapane a spokojne, vzdy po nejakej chvili ustupim 😒 zda sa mi krute, nedat dietatu dlhsie jedlo .. A preto vzdy ustupim, ale hneva ma to samozrejme ☹

timea7
7. dec 2015

@petricka1984 práve preto s tebou točí, lebo vie, že jej nakoniec dáš to, čo chce. Je to tak v drvivej väčšine prípadov, keď mamičky píšu, že dieťa odmieta jesť. V škôlke sa deti preto rozjedia, lebo veľmi rýchlo pochopia, že iné nedostanú, tak alebo si z toho taniera niečo vyberú, alebo budú hladné. Ona nie je hlúpa, len malá. U teba by nemalo byť prioritou to, aby v čase obeda aspoň niečo zjedla, ale aby sa naučila jesť zmiešanú stravu. Držím palce.

jarka800
8. dec 2015
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

moja tiez odmietala ale ked zistila ze ine nic nedostane zacala aj ovocie aj zeleninu papat

petricka1984
autor
8. dec 2015

@jarka800 a ako dlho si jej nic ine, ako tebou vybrate jedlo nedala? Moja pila dnes rano mlieko, desiata = vyziva odmietla .. Takze od 6tej nic. Dala som jej zemlovku, nechce. Mam ju nechat hladovat? Ci jej mam dat klasicky obed, tj nejaku hipp-ku, na ktory je zvyknuta?

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
Zobraz