Aké mliečne výrobky dať 13 mesačnému dieťaťu?

mimika1973
21. júl 2015

obycajne biele jogury pre dospelych ako Danone napriklad, alebo aj dake ovocne, ci len speci detske mliecne produkty? pribinacik, detske jogurty znacky Nestle ci Bledina a pod? Lebo mlieko pijeme len rano a vecer, tak chcem nahradit takymto dacim cez den...diky

moni244
21. júl 2015

skôr ako značku, pozeraj zloženie, pribináčik a podobne má hrozné zloženie, ak chcem niečo na ten spôsob, daj Lipánka, alebo Tami má jogurty bez konzervantov a éčiek

nicolle21
21. júl 2015

tvrde neudene syry,biely syr,biele jogurty.. ja davam len biely,lebo taky mu chuti.. kupujeme Hollandiu,alebo aj Banovecky je vyborny, nie tie riedke zbrndy Danone.. Pribinaka a podobne uz moze tiez,to je na tebe,ci das,ci nie.. ja mu take nedavam,ale pravidelne peciem,tvarohovu plnku domacu uz jedol

mrskova
21. júl 2015

ja davam drobcovi jogurty sabi , obsah tuku cca10% a niesam mu to s domacim dzemom, ked nie je sabi kupim zvolensky ,taktiez puding., doma urobim rozne prichute , ale top je vanilka, cokolada a karamel.. do toho dam piskotky, momentalne mame 18 mesiacov,a az teraz prisiel na chut termixom, doteraz krivil usta ked ochutnal.

ichbinich
21. júl 2015

Tzv. detske potraviny vlastne pre deti nie su vhodne: prilis vela cukru, skrobu, farbiv,... Ale treba si precitat zlozenie.
Obycajne biele jogurty, zvolensky, banovecky, skutocne jogurty, co maju v zlozeni mlieko a jogurtovu kulturu. Na Activia je tiez akurat dobra reklama... Nehovorim, ze je vyslovene zly, ale podla mna staci aj "obycajny".
Ovocne jogurty maju ten problem, ze casto okolo ovocia ani nechodili, precitaj si zlozenie: skroby, karageny, a ine zahustovace, aromy,... cest vynimkam. Bud si najdes znacku, co ma dobre zlozenie, alebo daj biely a ovocie primiesaj sama. Jasne, ze vynimky mozu byt. Aj ja niekedy detom kupim kadejake lentilkove jogurty a pod. Ale nie denne. Aj Pribinacika, ked sme na Slovensku.
Inak mlieko do varenia, syry, moze Lucinu - cerstvy syr.
Jedoducho pestru stravu 😉 A potom nemusis riesit extra mlieko 😉

magali
21. júl 2015

zvolensky, banovecky, holandia.. pribinacik neviem, moj syn sa z neho pogrcal aj po roku a to bol iny smrad.. fuuj.. takze s tvarohovymi vecami opatrne.. jaj z tych riedkych Danone, kostici a pod sa mi pokakal a povracal.. tvrde syry... nas miluje od malicka korpaciky a parenicu neudenu ale pozor niektore su strasne slane, osvedcil sa na mo Liptov a potom nejake tie bio Agrofarma a pod.. inak viac bielkovin a vapnika je v strukovinach a orieskoch, takze neskor aj toto..

bajana
21. júl 2015

Syry (tvrdé, lucina, zerve,cottage) jogurty, smotanu, pomaličky tvaroh, domáci puding.Čo sa dá, plnotučné. Kým sa bude dať, oblúkom sa budem vyhýbať"detským produktom"(zmiešaj puding a tvaroh a máš domáceho pribinaka) a nízkotučným jogurtom, kupovaným pudingom, taveným syrom.