Biela usadenina v prevarenej dojčenskej vode

dhanka
4. máj 2015

Ahojte,
mám 6-mesačnú dcérku a prešli sme na umelé mliečko a taktiež sme začali s príkrmami. Mliečko riedim prevarenou dojčenskou vodou (Luckou v ružovej fľaši), taktiež príkrmy zjemňujem Luckou. Všimla som si však, že v prevarenej vode sa tvorí nejaká biela usadenina, akoby také malé kryštáliky. Máte niekto s tým skúsenosť? Neviem teraz, či má vôbec zmysel kupovať dojčenskú vodu, keď sa tam tvorí nejaký kal! A aký máte názor na používanie vody z vodovodu?
Dík za názory!

macik9999
4. máj 2015

ahoj aj ja som pri mojich dvojickach pouzivala lucku a jedneho dna som usudila ze je to nepotrebne a tak isto ti spravi sluzbu voda z vodovodu a ked sme boli malinke deti my ziadne lucky neexistovali a co nam chyba je to iba reklamny pozierac penazi

mirka17
4. máj 2015

@dhanka ahoj, ako každá voda, tak aj "dojčenská" obsahuje minerály, a ten biely povlak pravdepodobne tvoria vyzrážané minerály, ako vápnik alebo horčík - čo su vlastne ukazovatele tvrdosti vody. nie je to zdraviu škodlivé, vápnik a horčík sú prospešné🙂)), ja kojím aj dokrmujem UM a používam vodu z vodovodu, a uplna pohodička, len ju musíš vždy prevariť. dojčenskú vodu vraj netreba prevárať, ale názory sa rôznia. samozrejme je aj dôležité odkiaľ máte vodu z vodovodu, nie každá voda z vodovodu je kvalitná. môj názor, radšej vodu z vodovodu ako vodu z plastovej flaše.

ajka006
4. máj 2015

ahoj, tiež som došla na to (ale bohužiiaľ neskoro, keď už boli deti veľké), že kupovať dojčenskú vodu je blbosť, pretože sme raz boli na jednom sedení, kde nám ukázali prístroj/zariadenie na úpravu vody, robili vzorky na ukážku z rôznych vôd a medzi iným tam bola aj dojčenská, ktorá mala oveľa horšie výsledky ako rajec pre dospelých, takže odvtedy viem, že dojčenská voda to je len reklamný "oblb" od výrobcu, ako už bolo spomenuté vyššie!!

zabina27
4. máj 2015

@dhanka na tych dojcenskych vodach tusim pisu (alebo to bolo v letaku), ze tie usadeniny su mineraly. Ale hej, aj mne to bolo take cudne, taku zakalenu vodu mu davat... My sme presli na vodu z vodovodu, ani neviem, kolko mal maly, asi 3 - 4 mesiace, ja som kojila len chvilu. Ale aj tu ked prevarim, tak sa vytvoria tie usadeniny, asi mineraly. My sme si u muzovej tety davali robit rozbor vody z chalupy a ona, odbornicka, nam povedala, ze lucky su zbytocne, pokial ste na byte, mate vodu z vodovodu, tak ta je kontrolovana a teda bezpecna aj pre babatka. Ine to je, ak mate dom a vodu zo studne, tam si treba dat spravit ten rozbor, ci je vhodna pre babo. Takze my davame z vodovodu, ja teraz zase rozmyslam, ze dokedy ju mam prevarat, maly bude mat rok...

dhanka
autor
4. máj 2015

@mirka17 Inak to je ďalšia vec, že sa predáva v plastovej fľaši a o škodlivosti plastových pet fliaš vieme všetci!

dhanka
autor
4. máj 2015

@mirka17
@macik9999
@ajka006
@zabina27
Máte asi pravdu! Je to asi zbytočné kupovať dojčenskú vodu, rovnako poslúži obyčajná voda z vodovodu, ktorú prevarím... Len keď všetci tak kupujú tie dojčenské vody a všade v receptoch pre dojčatá sa píše, že použiť dojčenskú vodu... Tak som išla s davom! Ale tá usadenina nie je bohvieako lákavá :D Takže minieme tých 5 Luciek, čo nám ostávajú a prejdeme na normálnu vodu z kohútika! Dík za názory! ;)

zabina27
4. máj 2015

@dhanka no vidis, ja som akosi v tom tempe po porode neriesila, ci lucku alebo z vodovodu, v porodnici som si precitala letak o lucke a akosi som to brala, ze to treba a hotovo, vobec som nerozmyslala, ci by nestacila nasa voda 😀 az ked sa zacali vsetci postupne vypytovat a ja som vsade nosila prevarenu vodu, tak vtedy ma to zacalo zaujimat 😀 mohli sme usetrit peknych par eur...

mirka17
4. máj 2015

mne to príde podobne ako "bio" ovocie, "bio" zelenina a podobné oblbováky. naštastie ako hydrogeolog som tieto veci nemusela vôbec riešiť 🙂 mam v tom uplne jasno.

milota164
4. máj 2015

su to vyzrazane mineraly

simamima25
8. máj 2015

na flaske to mas napisane ze to nieje skodlive treba citat.

sharmana
8. máj 2015

@dhanka je to vápnik a ako môj otec povedal, on by toto dojčaťu nikdy nedal, takú ťažkú vodu. A má pravdu podla mna. Aj ja som ju prestala potom dávať, prešla som na dojčenskú Korytnickú alebo Drobčeka a žiadne také mega usadeniny sa tam nekonali. Lucka je hrozne vápenatá a takému malému mimi to na obličky podla mna ani velmi nie je vhodné. Nadbytok vápnika sa na obličkách ukladá.