Bobik, miláčik, brumík

evuliceeek
14. mar 2014

mamičky od kedy ste začali dávať svojim deťúrencom takéto jogurtíky či brumíka?

luba28
14. mar 2014

@evuliceeek odkedy sme presli na obycajne mlieko,...6-7 mesiacov,...

zebra41
14. mar 2014

milacik a brumik po dvoch rokoch. to ostatne nepoznam

miku1
14. mar 2014

@evuliceeek Jogurty, termixy zhruba okolo roku. Brumíka dostala staršia asi keď mala nejaké 2 rôčky, ale nechutí jej.

luba28
14. mar 2014

@miku1 ani nas brumika nechce,...ja som ho raz ochutnala a pride mi ako umely,...aspon ta plnka

miku1
14. mar 2014

@luba28 Priznám sa, ani mne to vôbec nechutí 🙂

luba28
14. mar 2014

@miku1 deti vedia co je dobre,aj napriek tomu,ze je to macko,...nas ani pudingy nechce a darmo,ze je to sladke a so slahackou,alebo ovocim,....ani ovonat a krupicu tiez,..neda sa osalit,aj ked som ako mladsiemu urobila do flase len taku riedku,..hned vypluval,...

miku1
14. mar 2014

@luba28 No moje krupicu milujú.....nestíham ju kupovať, jednoducho na večeru musí byť. Mladšia ju je denne, staršia už strieda večeru ale krupicu má aj tak asi 2x do týždňa 🙂 Napr. výživy staršia milovala, a teraz ich nechce ani vidieť.

mimake
14. mar 2014

moja ma 13 m zatial dostala raz milacika aj to od babky. Nie som maniak na zdravu stravu ale radsej kupim normalny jogurt sabi alebo zvolensky a urobim tvarohovu natierku ked uz chcem do nej dostat tvaroh ( inak mi ho nezje). Brumik alebo bobik nekupujem. Ak od niekoho dostane tak jasne ze dam, ale mne to pride zbytocne kupovat. A som aj rada ze moja si najviac pochuti na zelenine a masku.

mimla
14. mar 2014

Termixy, miláčiky a jogurty cca od roka. Pribinákový ošiaľ okolo roku a pol trval týždeň a nikdy sa nevrátil. Brumíka dostáva občas v škôlke, ale len ho drží takého rozbaleného. Neviem, či mu to nechutí, alebo mu je len ľúto odkusnúť medveďovi hlavu.

domak2
14. mar 2014

@evuliceeek ani jedno zo spomenuteho nie je jogurtik 😅 Takze taketo som nezacala davat vobec, davam jej normalne jogurty, teraz uz aj ovocne s nesladenymi cerealiami a ak sladkosti tak tiez detske, bez pridaneho cukru alebo len s minimom, nejake ovocne ovsene tycinky a podobne. Nevravim, ze nikdy neochutnala nic podobne , ale vacsinou na navsteve alebo od niekoho. 🙂

linda20111
14. mar 2014

@evuliceeek priblizne od 7-8 mesiacov

saska.t
14. mar 2014

@evuliceeek na internete koluje rozbor brumika a veru nie je vhodny ani pre psa, sama umelina 😝 takze najlepsie vobec

zutera
14. mar 2014

@evuliceeek my od roku a půl kupujeme Matyldu bio a to jen občas. Do té doby jen bílé jogurty někdy smícháne s výživkou

lorela
14. mar 2014

@evuliceeek Keďže to nie sú jogurty, tak nič sa nestane, keď nedáš nikdy, vrátane Brumíka - stačí si prečítať zloženie, a aj laikovi napovie, že je to plné sra...k.
Ale vážne; to, čo sa odporúča ako zdravé, sú jogurty. To vieme všetci. Lenže tak veľa ľudí si zamieňa jogurt s tými lákavými farebnými "neviem čo", plnými nielen umelín, ale aj cukru a tuku do takej miery, že sa to blíži ku obyčajnej nezdravej sladkosti.

Čo je teda jogurt? To, čo má v zložení napísané: mlieko, mliečna kultúra.
Ako detičkám dopriať chutnú desiatu alebo olovrant? Tak, že do bieleho NAOZAJSTNÉHO ZDRAVÉHO jogurtu pridáme napr. 1 - 2 polievkové lyžice ovsených vločiek, čerstvé ovocie, napr. banán alebo jahody + maliny + černice a kvapku medu alebo javorevého sirupu 🙂. Alebo čokoládovú dobrotu: na dno misky dáme zopár nalámaných piškót a zalejeme čokoládovým jogurtom = biely jogurt + čisté kakao + na dosladenie použijeme jedno zo zdravých sladidiel. Navrch obľúbené ovocie, horúce maliny? 🙂

danulienkam
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
m.i.r.i
14. mar 2014

Nikdy...ma 4 roky a nikdy by som to nekupila...brumika uz par krat mal, ked dostal v skolke od spoluziacky alebo zial aj do dedka a babky, ked uz len radsej privriem oci, lebo tazko sa dotahovat..ale aj to teda vobec spoznal, ze to existuje po 3 roku...ako uz je vyssie spomenute, od jogurtov maju milacik ci pribinacik a podobne reklamne vyrobky velmi daleko a dietatu vobec neprospeju...takze ak chces dat jogurt, jednoznecne plnotucny najlepsie cisty biely a dochutit domacim dzemom na osladenie alebo medikom..pripadne vlocky, ovocie, hrozienka...Brumika si mozes vyrobit aj doma..je vela dobrych receptov na domaceho Brumika, formicky mavaju casto v Lidli..ked uz nieco take chces dietatku dat, tak sama aspon vies co do toho das

evuliceeek
autor
14. mar 2014

super, ďakujem za reakcie, celkom pekná debata sa rozprúdila, paráda

endi82
14. mar 2014

Pri staršej, ktorá má 4,5 som jej kupovala pravidelne, kedy kde čo bolo, od jednotáčika cez miláčika, ale jediné, čo sme dosiahli, že si zvykla na sladké. Pri druhej som tú chybu neurobila (ani jej to nechýba) a veru ani netrepe do seba sladkosti, ako staršia..... Radšej nejaký jogurt, alebo výživku a hlavne domácu stravu. Tie termixíky sú rýchle, je to ľahšie pre rodiča, ale z dlhodobého hľadiska to nemá dobrý vplyv na ďalšie stravovanie dieťaťa. toť naša skúsenosť.

endi82
14. mar 2014

brumíka nezje ani jedna ani druhá. ale kinder pingui majú radi obe :D

jaruska6
14. mar 2014

Ahoj, keďže moj drobec nespapá nijaký jogurt aj napriek neprestajnému ponúkaniu, ani len mlieko nevypije.Miláčik, bobík, pribináčik u nás fungujú od 2r. veku.Zloženie mne osobne prekáža, ale toto jediné z mliečnych výrobkov a syr čo nám zje ☹ 🙄

siska53
14. mar 2014

@evuliceeek obe deti roku.vynimocne. Pribinaka som zakazala,ked som ho ochutnala.moj bol zrutko,vtedy zjedol da sa povedat, vsetko.
a kedze mi jedol obycko biele jogurty,tak maval na 99,5% tie.
teraz ked kupime,tak obcas kostikov,alebo ostravacka,malokedy daco ine,no dost casto sa tym napchavam ja,lebo oni si daju cottage,lucinu,ci mozzarelu. 🙂
a brumikov im zjem,vascinou ja tajne,aby nepytali,lebo obcas brumika dostanu. No radsej maju piskoty a uprednostnujem,domace pecenie. Aspon viem,co tam dam.

dejka77
14. mar 2014

Brumika jedla dcera tusim raz. Inac vsetko co si spominala im nedavam. Teraz sme v zahranici takze to nemam kde kupovat. Radsej im dam raw tycinky a tiez kupujem take ovsene tycinky s roznymi prichutami bez cukru. Jogurty bio, podobne druhy ako pribinacik radsej nie.

veronicka1901
14. mar 2014

Ja taketo smotanove veci vobec nedavam - skor normalny jogurt. Brumik jej nechuti a je tiez dost sladky na moj vkus, takze nepapame tiez. Mame 2.5 roka.