Dokrmovanie kozím mliekom

7katka
4. aug 2013

Ahojte, chcem poradit, mam pomenej MM napriek vsetkemu, co som sa tu docitala a zrealizovala, moja mala, by potrebovala asi tak 1 max.2x za deň dokŕmiť , má 3.5 mesiaca, môžem dávať kozie mlieko(UM nechcem dávať), máme vlastné, moje dve staršie deti pijú,ale obe začali až od roka.

saska.t
4. aug 2013

@7katka urcite by som neriskovala skor ako po roku aj ked kozie mlieko je zdrave,ale 3,5 mes je velmi male babatko,skus radsej laktacnu poradkynu....

raffaella
4. aug 2013

@7katka ja by som tak malemu dietatu rozhodne dala iba UM. 3,5 je strasne malo este, traviaci system je uplne iny ako u rocnych deti. Su aj bio umele mliecka (HIPP, Babylove) a obsahuju aj probiotika.

zuzi0110
4. aug 2013

@7katka tiež ti odporúčam laktačnú. Lebo ak treba dokrmovat tak sa potom odporúča zaviesť príkrm. Skús sa pozriet sem či tam niečo nebude o kozom mlieku že kedy a ako. http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/
Inak tú kozičku ti v dobrom závidím 😵

nadrazna
4. aug 2013

@7katka urcite je to skoro,kozie mliecko mozes davat ked má dietatko pestru stravu a umele mliecko je jedinnym riesenim🙂

abbie
4. aug 2013

pre boha len to nie!!! do 3r. by deti kozie mlieko vobec nemali mat, velmi zatazuje oblicky

zuzi0110
4. aug 2013

@7katka UM sa pri kojení vobec neodporúča. Normálne sa od 4 mesiacov má zaviesť strava ak treba.

sorciera24
4. aug 2013

@7katka kozie mliecko je sice velmi zdrave (ale s tym treba pockat naozaj aspom cca. do roka)...3,5mes. babo je na to male...pises, ze potrebujes dokrmit raz denne....? myslim, ze to chce len spravnu techniku a poradit sa s laktacnou poradkynou (je prave v rastovom spurte), ked to zvladnes, budes kojit dalej..... a presne, ak uz, tak v 4 mes. radsej zaviest normalnu stravu, aksu ako UM, ci ine mlieko...

7katka
autor
4. aug 2013

ďakujem vám za radu, skúsim to poriešiť ešte s lakatačnou a ak to nepôjde, tak ponúknem 1. príkrm

7katka
autor
4. aug 2013

a šete sa spýtam, ak by na príkrm nebola ešte zrelá a nešlo by nám to, MM by bolo stále nedostatok, tam ktoré UM zvoliť ako menšie zlo Sunar Nutradefense alebo Hipp bio, nechcem ju zas nechať hladovať

raffaella
4. aug 2013

@7katka preco tak negativne pristupujes k UM ze zvolit mensie zlo? Ved UM je vyzivne a prisposobene priamo detom, moja mala ma takmer 3,5 roka a dostava flasu rano aj vecer a je zdrava ako buk.
Co sa tyka UM - nie kazdemu dietatku vyhovuje rovnaka. My davame HIPP a to bud Combiotic alebo klasicke (v Rakusku ho predavaju, nie je to to Combiotic a je pre deti od roka) alebo potom Babylove.

slavka034
4. aug 2013

@7katka keď už chceš dávať kozie mlieko tak začni sušeným od firmy Bambinchen .Neskôr okolo 8 mesiaca môžeš dávať aj domáce,moja staršia dcéra pila už kozie mlieko vtedy.
Malinká ti prechádza rastovým špurtom teraz,tak len často prikladaj ono aký je dopyt taká bude ponuka) Držím palce

7katka
autor
4. aug 2013

ja mam radsej,ked je to prirodné, nie umelé, telo viacej z toho vyťaží, syntetické molekuly sa horšie zabudovavajú do metabolického reťazca, tak preto, ale keď už treba...kozu sme kúpili pre syna, je atopik a dcéra mala zas hypoimunitu po CMV, veľmi im to pomohlo. Liečime sa viac menej fytoterapiou, atb len veľmi ziredka.

kde sa dá kúpiť bambinchen?

iwesska
4. aug 2013

Akurat minule som o tom citala dobry clanok, preco kozie miesto kravskeho nie...zvlast do 1r. dieta - obsahuje prilis vela soli, viac bielkovin ako kravske - takze este viac zatazuje oblicky a detsky organizmus ma problem s jeho stiepenim. Takze sice je to prirodne, nie je to v tomto veku este vhodne. Naozaj to UM je najlepsim moznym vychodiskom po kojeni - mas tam zarucene ze dieta dostane presne davky latok, ktore potrebuje pre svoj rast a vyvin a neuskodi mu to. Ja som tiez za prirodne veci, ale ked som nemohla kojit, o inej alternative ako UM som ani neuvazovala. Az po 1,5r. sme zacali skusat aj rastlinne mlieka ako obcasnu nahradu - ovsenne, spaldove.

tinka9000
4. aug 2013

kozie ma praveze menej bieľkovin ako kravske,je lahsie stravitelne. moja dcerka ho pije priamo od kozy,ale prevarene od 10,5 mes.,obcas kravske,a je zdrava ako buk,ale skor by som nedavala ani ja,ako okolo roka. ja tiez um nechcem,a ani som nedala.

mecenga
5. aug 2013

Ahoj ja som tiež dávala malému až nejako po roku kozie mlieko. Je to ešte skoro na tvoju malinkú.