Príkrmy predčasniatka

22. jún 2023

Maminky mám otázku, ak som pred 3 tyzdnami začala davat zeleninkove prikrmy, môžem už začať davat ovocné a potom o cca dva tri tyzdne sa vrátim k zeleninkovym + mäso? Maly mi teraz spapa cca 80-100g zeleninky každý deň na obed. Ako ste dávali vy? Babatko ma 6 mesiacov, narodené v 31+1tt. Dakujem

anavixy
22. jún 2023

Zeleninove davat neprestan, len pridaj aj ovocie ako jedno z dalsich jedal pocas dna.

biem22
22. jún 2023

Zeleninové nechaj a pridávaj mäso. Ovocie kľudne neskôr, za mäsom, vôbec nie je potrebné pred mäsom 🙂

lusyc
22. jún 2023

Nám v škole hovorili, že zeleninu, potom mäso a až potom ovocie, lebo väčšina detí si zvykne na dobručké ovocie a potom nechce mäso. Aplikovala som na všetkých troch deťoch, vrátane predcasniatka.

autor
22. jún 2023

No ešte dobre, že som sem napísala 🙂 už by som zle urobila. A mamky ako ste pripravovali prikrmy? Každý deň alebo ste zamrazovali? Čiže keď zajtra pridám masko, tak to iste masko dám aj pozajtra?

anavixy
22. jún 2023

Ano, take je odporucanie, najprv zelenina, maso, bezlepkove obilniny, potom lepok.. a na zaver ovocie. Ale je to cisto len skrz to, ze ovocie je sladke a detom vacsinou chuti viac ako ostatne jedlo, no niektorym ani nie. Iny vedecky, vyzivovy argument na tento postup nie je. Podla mna je skoda v sezone domaceho ovocia cakat niekolko tyzdnov kym dieta ochutna vsetko mozne, aby som mu konecne mohla dat ovocie zo zahrady. Nehovorim, ze mate zacinat rovno jahodami, ale ano, kludne moze 6 mesacne dieta ochutnat aj jahody, maliny, melon atd.