Ročný syn nechce piť. Poradíte?

zahradka76
30. sep 2013

Dobry den,
mam skoro rocneho synceka, ktoreho som zhruba pred mesiacom zo zdravotnych dovodov prestala kojit v noci. Syn nemal ziadnu flasku asi do 8 mesiaca a na cumlik som ho neucila. Problem je v tom, ze cez den uz sa nechce kojit, max. tak 3x a mlieko mi postupne ubuda, co vidiet aj na plienkach.
Zial, z flase, poharika ani z nicoho ineho mi nechce pit, iba tak par hltov a tak mu musim pokryt tekutiny tym, ze mu davam prikrmy, ktore su vodnatejsie. Rada by som ho odstavila, kedze potrebujem brat lieky, ktore sa pri dojceni nesmu brat, ale mam strach, co s tym jeho pitnym rezimom. Ma niekto podobne skusenosti? Je to len prechodne obdobie? Ako ho naucit konecne pit?

adkasmolka
30. sep 2013

Ahoj,skusala si mu davat pit aj po lyzickach?Syn strasne dlho nechcel z nicoho pit,tak som ho zacala lyzickovat,dlho ho to drzalo.Neskor presiel sam na poharik a okolo 17mesiaca az na flasku so sosakom.

atreyu
30. sep 2013

@zahradka76 poznam, poznam...ja som cele leto trpla aby nebol dehydrovany...neviem co mu davas pit ale ak ti mozem poradit skus sladke...mne vypije len vodu so sirupom alebo teraz caj s medom a to uz na litre!cele leto ledva flasu a teraz ked som skusila ten med nevie sa dopit 😀

melesmeles
30. sep 2013

skus mu kupit taku flasku s cucacikom, "lucku", alebo "drobceka"...a plati len ponukat a ponukat a ponukat...my sme sa tiez neskutocne dlho trapili s pitim vodicky. drzim palce 🙂

jamabe
30. sep 2013

Malá má 18 mes. a vypije mi cez deň ledva 2 dcl vody alebo čaju. Okrem toho asi pol litra mlieka, ale to sa asi neráta... Skúšaj rôzne poháriky, slamky, sosáčiky, nech je to pekné a zaujme. A tiež stále ponúkať, ako to tu vyššie píšu.. Tiež čakám, či sa niekedy "rozpije" 🙂

lubiduch
30. sep 2013

ja som to mala podobne. Odstavila som ho v 12,5mes ale cca v 11mesiacoch sa mic ez den odstavil sam, uz kojenie nechcel. Vodu ani za nic, to ako keby som mu ocot davala.
Pit zacal tak ze som mu teda kupovala kvalitny jablkovy dzsu (pripadne doma odstavovala jablka) a to som mu riedila v pomere 2:1 (viac vody, menej dzusu). Tak sa naucil pit z flase, poharika, cohokolvek....lebo mu to chutilo.
Teraz ma 15mes, kedze uz vie pit pekne z hocicoho, vratila som sa zase k vode (/dzus max 1x denne 100ml) a ide to 🙂

palomka
30. sep 2013

skus pohar so slamkou

lucka011
30. sep 2013

Najlepšími učiteľmi sú ďašie deti. Ja som mala zase problém, moja malá nechcela od roka mlieko vôbec, akékoľvek. Až ju naučil piť švagrinin malý. Odvtedy pije mlieko každý deň, za čo som strašne šťastná... Tak možno stačí skúsiť ukázať ako pijú iné detičky...

jolinarr
30. sep 2013

Ty si mu do 8 mesiacov vôbec nedávala piť vodu? Alebo som to zle pochopila? Nech vidí piť iné deti, v spievankove 2 je pesnička o zvieratkách: "takto pijú vodičku, hore kukajú" moja sa pri tom vždy napila. V prípade núdze skús striekačkou z nejakého detského sirupu. Inak sú aj fľašky, čo majú dudle v tvare prsníka (tom tepee) asi som to nenapísala úplne správne. Držím palce.

akova
30. sep 2013

Ja mam problem s dcerou ta ma uz ale 7 rokov 😎 pije jedine v lete ked je teplo inak je to strasna slabota.. Syn ma 20 mesiacov a to je zasa upny opak, ale kedze od narodenia mal problemy s mocovymi cestami tak mi hned od narodenia kazali davat vodu a vela pit a bol kojeny 11 mesiacov.
To ze sme skoncili so zapalom obliciek v nemocnici min. 5 krat a tam na to teda dohliadali, bola som cepovana sestrickami za den mi musel 1l vypit a tak sa pit naucil. Pije teraz caj vodu uz nechce.

siska53
30. sep 2013

Moj maly tiez nechcel pit, odstaveny bol v 11mesiacoch, tak som mu robila vodnatejsie obedy a do toho este davala po lyzickach vodu. Po lyzickach som mu aj inokedy davala, lebo on si z flasky vzdy len cucol. Prosto vsetko tekujteie, aj pri vecernej kasi som mu lyzickovala vodu do pusy..
Ked uz bol starsi, to bolo leto, som sa bala,aby sme neskoncili v nemocke, tak som mu riedila vodu s dzusom. Ale to asi bola chyba, teraz mi cistu vodu nevypije :((.
Lenze zas som bola stastna, ze pije.