Aké papučky do škôlky na širokú nožičku?

marikaa12
24. júl 2017

Ahojte,

máme problém. Rátala som s tým, že kúpime papučky od Rak. Keďže topánky od nich nosíme, myslela som, že nebude problém s papučkami. Ale včera sme boli vyskúšať a boli nám úzke. Prosím poraďte, kde kúpime otvorené papučky do škôlky na širšiu nožičku. Ďakujeme. Marika a Julinka

zuzitko74
24. júl 2017

Dieťatko nemusí mať v škôlke klasické papučky. Ako papučky môže mať aj sandálky. Určite nejaké teraz v lete nosíte a majú vyhovujúcu šírku, kúpte také isté ako papučky do škôlky.

marin.frist
24. júl 2017

moji synovia nosia Fare. su na sirsie nohy s vysokym nartom. daju sa objednat cez net, my chodime kupovat priamo do podnikovej predajne vo Val. Kloboukoch (kedze to mame blizko).

lenicka6697
24. júl 2017

my kupujeme papučky v Deichmane, syn má tiež širšiu nožičku. Aj my sme kupovávali kedysi iba papučky RAK no ako malému rástla nôžka už sme ich neobuli, ani jedny, boli ako píšeš úzke. Ešte sme mali papučuky Žirafa (alebo Žirafka, už presne neviem), majú ich v Protetika predajniach 😉 Inak osobne by som sandále do škôlky nekupovala, napr.naša škôlka toto nepovoluje

lenicka6697
24. júl 2017

@zuzitko74 sandále do škôlky? Naša MŠ toto nepovoluje, podľa nich je také niečo nebezpečné ako prezuvky do skolky.

tortelinka
24. júl 2017

@marikaa12 nie su otvorene ale nanga a ceske beda su siroke

smejko18
24. júl 2017

Odporúčala by som v lekárni,alebo protetike.sú to papucky pondelkového typu.čiže na širšiu nozicku sa dajú prispôsobiť.alebo papucky s prackami na suchý zips.pracujem v škôlke a klasické papucky sa deťom ozaj ťažko obuvaju.a určite neodporúčam nič na štúrovanie.

smejko18
24. júl 2017

@smejko18 sandalkoveho;)

ajsha123
24. júl 2017

nasim detom sa v RAK papuckach, ako aj v inych celych papuckach (napr. Befado) potila noha, vzdy mali vlhke ponozky. Akonahle je tam guma, tak sa viac potila noha. Preto sme vzdy pouzivali sandalky. Vacsinou original sandalky - papucky, z Protetiky. Tiez tam maju viac modelov, treba vyskusat, nekupuj nadialku. Su sandalky dvojprackove, jednoprackove, s plnou patou, bez plnej paty a nie vsetko velkostne sadne. Pre mensie deti su urcite lepsie tie s plnou patou. Ak sa pouzivaju sandalky z vonka (myslim sandalky, ktore sa v lete nosili navon) - musia mat bledu podrazku, nie ciernu, a samozrejme, musia byt ciste 🙂

rhiannon
24. júl 2017

Ak si otvorena aj barefoot obuvi, tak tikki su pre nas naj. Tiez ma mala siroku nozicku.

zuzitko74
24. júl 2017

@lenicka6697 Veľa detí má v dnešnej dobe predpísané ortopedické sandálky na plochú nožičku. Škôlka by nemala deťom brániť v liečbe. Sandálky sú rovnocenná alternatíva k iným papučkám, môžu byť pre dieťa výhodnejšie kvôli dobrému vetraniu nožičky. Samozrejmosťou je pevná päta a ak sa rodič, alebo vedenie škôlky bojí, že si dieťa v takejto obuvi doláme prsty, existujú aj sandálky, ktoré majú pršteky čiastočne prekryté. Aj z debaty vidíš, že sandálky v škôlke nie sú celoplošne zakázané, autorka si vyberie, čo jej vyhovuje, sandálky sú len jedna z mnohých alternatív.

lenicka6697
24. júl 2017

@zuzitko74 súhlasím. My kupujeme prevazne ortopedickú obuv. Súhlasím, že v bežných papučkách (napr. RAK), prezúvkach sa dieťaťu rýchlo spotí nôžka. Aj doma keď ich malý chvíľu nosil, 15 minút ich ma obuté a hneď mal mokrú nôžku, mohla som akurát tak prezúvať ponožky a papučky dať vetrať, usušiť. Aj tak neviem čo v tom tak rýchlo tá detská nožička potí 😔

tryromy
24. júl 2017

my mame vysoky nart a aj siroku nozku a nam sa velmi ovsvedcili ciciban ale inak maju aj protetika relativne ok aj na ploche nozky. u nas v skolke su len crocsy zakazane.

yanni
24. júl 2017

Napr. nanga su sirsie.
Sandalky. No zalezi na to co skolka povoluje a co nie, my zijeme v zahranici a otvorene sandale, slapky atd. nie su povolene ani v skolkach ani v skolach.
Odporucam na suchy zips (pracka), lahsie sa detom ubuvaju a aj vyzuvaju.
Nasa ma platene akoby balerinky s prackou na suchy zips, uzavrete, s dobrou robustnou ale flexibilnou podrazkou, ktora ma dierky na podrazke (nieco na typ Geox) a noha sa jej v nich nepoti. Len su skor na uzku nozku.
Prve sme mali barefootove (drahe ako fras) a tie znicila za dva mesiace dennodenneho nosenia. Nevydrzali nic. Druhe uz som kupila pevnejsie a kedze jej noha nenarastla (ma teraz presne dva roky a jeden tyzden), tak ich mozno bude mat este aj na nejaky cas od septembra. Po mesiacoch nosenia su stale ako nove.

tortelinka
24. júl 2017

@rhiannon tikki sa mi páčia, ale sú úzke pre nás

mpet
15. feb 2018

@lenicka6697 ahoj lenicka, ake papucky Ste nakoniec kupila? Nam Raky su uz uzke a tiez veru casto menim ponozky a vetram papucky, a preto som kupila dva pary. Dakujem