Máte skúsenosť s čističkou vzduchu a odvlhčovačom?

janinah
10. mar 2012

6r. syn je čerstvo potvrdený alergik,najviac na plesne,bývame v klasickom panelákovom byte na 6.posch.,hľadám info ako mu pomôcť,ako "upraviť" byt..čistička vzduchu a odparovač-má význam to kupovať,myslím preto,že ide leto,vetrá sa veľmi často,alergiu na peľ,trávu zatiaľ nemá...kto má skúsenosť?príp. ak kúpiť,tak akú?čo si všímať na výrobku?Ďakujem.

mircalla
10. mar 2012

Kvalitne vyrobky uz maju ovlhcovac a cistic vzduchu v jednom automaticky, napriklad firma Master. Ak nemate plesne a velku vlhkost podla mna staci len citic vzduchu. Nemame alergika, ale mali sme velku vlhkost v pivnici, na zaklade ktorej sa tam tvorili plesne a mame tam odvlhcovac/cistic od firmy Master,ktory pracuje fantasticky, odvtedy nie je problem. Je vsak dost velky, uz taky polopriemyselny, su aj mensie do domacnosti. Predtym sa firma volala Desa.
Podla mna nema zmysel investovat do lacnych produktov, ked uz tak kvalita, ked sa rozhodnete. Este skusenost - v zime to ani nemame pustene, je tam sucho, ale v lete to bezalo skoro stale. Nie je to uplne odpoved na otazku, lebo alergika nemame, ale mame skusenosti s touto znackou....

existujem
12. mar 2012

Ja som pre deti kúpila odparovač propolisu, používam ten prístroj rok, a mám velmi dobré skúsenosit - deti (škôlák a škôlkarka) sú ovela menej chorí ako v minulosti. Propolair- tak sa to volá - vyrábajú v taliansku, takže žiadna čína. Propolis vlastne dezinfikuje vzduch, je to prírodný produkt, ktorý včely v úľoch používajú proti chorobám - myslím, že je to celkom dobrá alternatíva ku klasickým čističkám.

sirinka
19. okt 2012

@mircalla @janinah @existujem ahojte, rozmyslam nad kupou cisticky vzduchu, ake mate skusenosti s pouzivanim tych vasich? u nas je situacia hrozna, deti doberu ATB a okamzite nato schytaju dalsiu chorobu....

sharmana
19. okt 2012

Máme čističku vzduchu Zepter. Ked bývala dcérka minulú zimu často chorá, tak to išlo u nás nonstop. Treba však vybrat miestnost a zatvorit dvere, každá čistička je nastavená na čistenie vzduchu na určitý objem. Môj názor je taký, že to samozrejme alergikovi môže pomôcť, pretože to zachytáva pele. Celkovo pre alergika je vhodné nevetrať priamo miestnosť, ale vetrať z miestnosti odvedla, hlavne v tom najhoršom období pre neho.
Cez leto nám čistička v podstate chladila aj vzduch. Neviem či je to fakt až taký zázrak, ale ako doplnok k ostatným opatreniam na posilnenie zdravia detí si myslím, že je to dobrá vec. Netreba si však mysliet, že ked máte doma čističku, tak vaše deti nikdy neochorejú. Predsa len chodia medzi deti, do školy, škôlky, von, takže aj tak sú v kontakte s alergénmi, vírusmi a baktériami 😉 Určite však pre alergikov je dôležité robit maximum, takže čistička, zvlhčovač vzduchu sú dost potrebné.
Jediná nevýhoda je, že to aj odoberá el. energiu a pri vyšších stupňoch to dosť hučí, na to sa treba pripraviť, a odkúšať čističku ešte v predajni.

jarmila55
13. máj 2013

Sestra má doma v detskej izbe čističku vzduchu lebo malý je alergický ... Je to určite lepšie ako nič, lebo to filtruje tie pelove mikročastice zo vzduchu, ktoré normálne nie je vidno. Keď po pol roku menila filtere, tak som neverila čo to všetko pochytalo ... Kupovali ju tunak http://www.zdravotnickepomocky.sk/zvlhcovace-a-... My sme tam kupovali zase biolampu, ktorú sestre požiavam keď má malý alergické reakcie na koži.

svetelnaterapia
8. feb 2014

Therapy AirIon je jednoznačne najlepšia čistička na trhu do domácnosti. Je veľkou výhodou, že sa dá kúpiť aj na splátky. Kontakt na objednávky s najnižšími cenami na trhu: lukasnavratil94@gmail.com 🙂

bejka1982
5. dec 2014

Čistička vzduchu Qlima A 45 momentálne stojí len 149 eur, a náhradné filtre stoja 45 eur, spokojnosť....

dajka21
12. feb 2015

My mame cisticku vzduchu znacky Airfree, ktoru sme si kupili pretoze likviduje okrem alergenov, aj plesne a hlavne nezanechava ziaden neporiadok. Nemusime menit filtre ani s nou nic robit. Funguje tak, ze spali vsetky necistoty, coho som sa trosku bala, ze bude zapach, ale vobec! Mame ju v detskej izbe, je uplne ticha - kupili sme si ju po Vianociach a zatial sme spokojni 🙂 http://airfree.com/sk-SK/Produkty/Podrobnosti-o...

marksman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zitkaobe
21. apr 2015
Používateľ zitkaobe je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zitkaobe.

Ak má niekto pochyby alebo prípadne potrebuje dodávateľa odporúčam prečítať si článok http://domabyt.zariadim.sk/cisticky-vzduchu

hanculka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anetkaklus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
autor
19. apr 2019

@anetkaklus ďakujem,môj príspevok je 7 rokov starý,čističku už dávno máme😉

lucinkask
8. nov 2020

@janinah dobrý deň a akú ste kúpili? Ste spokojná? A cena filtrov?

janinah
autor
8. nov 2020

@lucinkask ionic care s ionizátorom,spokojnosť,filter sa umýva