Ortopedické nohavičky pre bábätko

marlen_ka87
5. jan 2018

Ahojte,

práve som sa dočítala že deti musia nosiť aj ortopedické nohavičky..prosím Vás čo to je a využíva sa to ešte vôbec?

marlen

17alisha
5. jan 2018

Ahoj, nemusia, pri prvej kontrole klbov ti ortoped bud odporuci alebo nie ich nosenie. V kazdom pripade to neuskodi, ja som dceru balila na siroko prve dva mesiace, nic ta to nestoji. Tie nohavicky stoja par centov a stacia ti dva kusy. Aj druhe babo budem balit.

oli18
5. jan 2018

Neviem, čo za mudrc nazval tie nohavičky ortopedickými. Nosili ich už moje deti a stále sú tie isté, rokmi ich vynálezca nevylepšil. Nemajú v sebe žiadnu výstuž, dieťa ich v pohode stlačí. Myslím, že dve Pampersky urobia tú istú službu, ak nie lepšiu.

lindusss2016
5. jan 2018

Kym lekar nepovie inak, je to uplne zbytocne. Na siroko som nebalila vobec, iba som nosila v satke, ale nepouzivala som ani zavinovacku. Mimochodom, zavinovacky sa vraj pouzivaju len tu v strednej Europe a tak isto sa musi balit na siroko len tu. Inde sa deti vyvinu uplne prirodzene, zaujimave. Preventivne balit na siroko.vobec nie je potrebne, teba to sice nestoji nic, ale chuda dieta, mne by bolo luto mu davat na seba tie vrstvy

sandral
5. jan 2018

Ja som balila syna naširoko prvé 2 mesiace, je to fajn prevencia proti problémom s bedrovými kĺbikmi.
Kúpiš ich v zdravotníckych potrebách, stoja pár eur a v pohode Ti stačia 2 ks.
Deti sa balia do nich ľahko, zvládneš to.

dhlinkova
5. jan 2018

Niektoré pôrodnice už nebalia naširoko, niektoré ešte áno.
Ja som naširoko balila syna iba prvé 3 mesiace a schválil my to aj ortopéd pri sonografickom vyšetrení.
Dostať viac druhov, ja som mala 3 kusy, dvoje som si kúpila sama, jeden kus stál myslím cca 1,50 € a čo my kúpila svokra, tie boli akoby fleecové, tie stáli cez 10 €.
Kúpiš ich aj na nete, predávajú sa aj pod menom poštolkové nohavičky.

aleska88
5. jan 2018

Aj nam urcil ortoped ci nosit po vysetreni. Nenosil syn vobec. A zavinovacku som pouzivala , lebo inak spat nevedel iba zakukleny 🙂

tinaa64
6. jan 2018

Prvu som balila 2 tyzdne druhu vobec...podla mna ak je vsetko ok je to zbytocne....mne dr.pri prvej povedal ze kym z tych nohaviciek nevyrastie mam ju balit na siroko....a to bolo vsetko v poriadku....ak sa nemylim tie nohavicky su v roznych velkostiach..tak soom si nevedela predstavit ako by sa mi dcera pretacala keby mala tie nohavicky..a pri druhej mi v porodnici odporucili
..ani nahodou som nedavala..si viete predstavit v tych hoeucavach pamperska 2 platene plienky a este ortopedicke?ze aspon na noc mam davat...takze ak je vsetko ok...netreba zbytocne davat

sindas
6. jan 2018

Pri prvom synovi som vobec nemusela balit. A teraz pri dcerke nam bolo odporucane balit na siroko. Kym bola malinka tak sa celkom dalo ale ako rastla a silnela tak tie ortopedicke nohavičky jej boli na dve veci. Lebo to nozičkami stlacila a vobec to nesplnalo tu funkciu co malo, tak som ju ani nebalila na siroko a dlasej kontrole bolo vsetko v poriadku.

timilv
6. jan 2018

U nás na vyšetrení kážu každej mamičke viazať na široko. Skúsila som to raz, ale keďže malá sa nám narodila v najväčších horúčavách a bola z toho iba nervózna a zle minv tom spinkala, tak som to vzdala. Radila som sa o tom s viacerými ľuďmi a každý povedal, že ak nie je dôvod, nech nebalím. Nebalila som a na kontrolnom vyšetrení nás pochválili, že je vidieť, že sme dobre balili a že už ďalej nemusíme, takže asi tak.. ani druhé baliť nebudem ak nebude mať zlý nález.

domidee
6. jan 2018

@oli18 ahoj tvoje deti určite nenosili ortopedicke nohavičky 😉 daj si do googlu Sendy nohavičky....to su ortopedicke.....A nie tie handrene

nikolla88
6. jan 2018

Moja dcérka mala vrodené vyklbenie bedrových kĺbov, takže nosiť musela, inak hrozila operácia klbikov. Ak má dieťa čo i len malý problém s klbami, tak tie nohavičky sa nosia. A cvičili sme k tomu aj Vojtovu metódu. Cele nosenie trvalo približne 6-8 mesiacov.
My sme mali také tvrdšie ortopedické nohavičky. Nič mäkké. Veľkosť nohavičiek sa Vekom mení.
A zavinovačka sa odporúča používať do cca 6m. Ja som používala s kokosovým vláknom. Takže nebola až taká mäkká, ide tu o oporu chrbtice.

oli18
6. jan 2018

@domidee viem, o čom píšem. Nosili ich moje deti a čo ma prekvapilo, rovnaké nosila po 30-tich rokoch aj moje vnúčatá. Takže googliť nič nebudem 🙂 Ty sa opýtaj svojej mamy, aké si nosila, ak si nosila. Myslím, že rovnaké, o akých píšem.

peggynuska
6. jan 2018

Ortoped mi povedal ze netreba nasiroko balit, tak som ju ani nebalila, vravel ze dakedy nebolo sono zato sa to odporucalo,ale dnes to uz vedia sonom.skontrolovat ci.su vyvinuté jadierka v kĺboch. Neviem si predstavit ze by som moju balila naširoko, kedže sa narodila v máji. V troch mesiacoch uz mala klby vporiadku.

domidee
6. jan 2018

@oli18 nechapete......tie co nosili vaše deti a vaše vnúčatá su handry z jednej strany obsite gumov ....ale aby ste vedeli a nemudrovali tak existujú aj ortopedicke nohavičky.....A nežijeme v minulom storočí.....všetko sa vylepsuje

nikolla88
6. jan 2018

Napr. Tie prvé sú liečebné,kt. Nosila dcérka a druhé také obyčajné