Ako je to s prácou a rodičovským príspevkom?

sisula2005
27. jan 2013

Ahojte. Mladšia dcéra nastupuje od septembra do škôlky. V septembri bude mať 2 roky a 10 mesiacov. Ja od septembra nastupujem do práce. Zaujímalo by ma na čo mám a na čo nemám nárok. Predpokladám že rodičovský príspevok mi zoberú. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem 🙂

zuzuj
27. jan 2013

rodičovský príspevok ti nezoberu, len ukončia rodičovsku dovolenku . RP je do 3 rokov, tak budeš dostavať plat a ešte 2 mesiace RP.

dievcinka
27. jan 2013

Ahoj. ja tiež nastupujem v septembri do práce a deti do škôlky. rodičovský ti nezoberú - budeš ho poberať až do troch rokov veku dieťaťa.

dusekovci
27. jan 2013

Ahoj, tak ja sa v tom nejako nevyznám, ale rodičovský príspevok ti patrí do 3 rokov veku dieťaťa, čiže aj keď začneš pracovať, budeš súčasne do troch rokov malej poberať aj rodičovský príspevok spolu s rodinnými prídavkami. Ja som nastúpila do práce , keď mal malý 7mesiacov. Súčasne mi beží plat aj rodičovský príspevok spolu s prídavkami, čo je nejakých 212 eur mesačne. Nemyslím si, že to nejako zmení fakt, že malá ide do škôlky.

vvcielka
27. jan 2013

Ahoj,môj maly ma 2 a pol roka a do skôlky chodi uz 3 mesiace,ja pracujem a zaroven poberam aj rodicovsky prispevok a nemam s tym ziadne problemi.Rodicovsky prispevok ti patri do 3roku dietata

anniera
27. jan 2013

Ja pracujem už cca 1,5 roka, dieťa má 2 roky a 7mesiacov a dostávam rodičovský príspevok. Dieťa je zatiaľ so mnou, nedala som ho do škôlky ani opatrovateľke. Rodičovský príspevok budem poberať kým nebude mať 3 roky.