Ako napíšem výpoveď?

paradis27
21. jan 2016

Môžete mi niekto poradit?
ako mam postupovat a ako napisat vypoved.
do 14,7,2016 som na RD
lenže teraz sa mi naskytla pracovna priležitost a od 1,marca mam nastupit.

ako by mala zniet vypoved?
možem ju napisat ...s okamžitou výpovedou ?
alebo na dohodu s tým,ze koncim u zamestnavatela a od 1,marca nastupujem inam ?
joj...gulas mam v tom...dakujem za vsetky rady..Lucia

havana_frost
21. jan 2016

@paradis27 Od 1. marca môžeš kludne začať pracovať na novom mieste, aj keď máš pracovný pomer aj inde (ak nemáš konkurenčnú doložku v prac. zmluve - ale to sa bežných povolaní netýka, skôr nejakých obchodných riaditeľov a podobne). Medzitým môžeš dať výpoveď v prvej práci, s výpovednou lehotou 2 - 3 mesiace (podľa toho čo sa na teba vzťahuje) k 14.7.2016. Okamžité skončenie zo strany zamestnanca je obmedzené na určité dôvody (podľa ZP), ktoré sa na teba nevzťahujú, ale na druhej strane ani ich nepotrebuješ.
Prípadne sa môžeš v prvej práci aj dohodnúť, ale to vyžaduje aj súhlas druhej strany. Pri výpovedi z tvoje strany (s patričnou výpovednou lehotou - ktorá môže bežať aj počas RD) zamestnávateľov súhlas nepotrebuješ.

maria117
22. jan 2016

@paradis27 suhlasim s
@havana_frost krasne napisane 🙂
Este by som mozno zvazila dat tu vypoved az po nastupe u noveho zam.ked si to tam okukas a uistis sa, ze tam chces ostat. mas cas. vypovedna lehota sa rata vzdy od 1.nasledujuceho mesiaca. Tzn. Ci das vypoved 1.3. alebo 31.3, tak dvojmesacna vypovedna skonci 31.5.,trojmesacna 30.6