Aký máte názor na to, keď osoba s VŠ vzdelaním má záujem o prácu upratovačky?

29. sep 2022

Prosím,aký máte názor na to,keď osoba s VŠ vzdelaním a praxou v odbore cca 20 rokov má záujem o prácu upratovačky. Keby ste boli zamestnávateľom,pozastavili by ste sa nad tým,či ani nie?

belllinka
29. sep 2022

Pozastavila a neprijala by som ju lebo to iste berie iba docasne, zo zufalstva a za chvilu by som mohla hladat znova upratovacku

anjelicek26
29. sep 2022

Spytala by som sa rozhodne na dovod - moze to byt prave pracovna doba - a male deti doma a hotovo odpoved jasna - a pochopitelna...

stannkal
29. sep 2022

Spýtala by som sa na rovinu čo za tým je. Možno má na to dobrý dôvod.

ziarifka
29. sep 2022

Opýtaj sa jej, ako dlho tam planuje pracovať. Som v obdobnej situácii. Na pohovore sa ma manažér pýtal, koľko u nich vydržím. Moje plány sú 7 rokov, kým deti neskončia prvý stupeň. Jemu to stačilo a vzal ma. Potrebujem psychycky nenáročnú prácu, polovičný úväzok a škôlka friendly smeny. Zvyšný čas pôjde na rekvalifikaciu. Spýtaj sa, prečo potrebuje takúto prácu.

melanta
29. sep 2022

Pozastavila by som sa nad tým až po tom, čo by som sa opýtala na dôvody a tie by nemali ozaj žiadnu logiku.

zuzinka888
29. sep 2022

Mozno ta osoba potrebuje novy zaciatok. Pracu kde nenusi premyslat ken ju vykonavat. Mozno vyhorela a potrebuje zmenu. Ak by nevyzadovala vysokoskolsky plat tak by som sa nad tym nepozastavovala.

19mmm71
29. sep 2022

Nepozastavila kedže poznám pani čo 20 rokov pracovala vo výskumnom ústave,doslova nonstop a ochorela na onkologické ochorenie plus depky-lekari jej poradili uplne vypnúť ak chce ešte žiť normálny život-už 5 rokov upratuje a varuje detčky❤

alenah31
29. sep 2022

opýtala by som sa prečo, ale ako dôvod neprijatia by to nebol. Odísť z mesiaca za mesiac ti môže aj upratovačka len so základným vzdelaním. U nás pracovala pani s VŠ, mala 40 rokov prax v oblasti zahraničného managementu - vzdelaná, sčítaná, scestovaná...ale absolútne vyhorená, bez vlastnej rodiny, nejakých záľub a potrebovala úplnú zmenu, aby sa nezbláznila, predala svoju firmu a hľadala nový začiatok - taký dôvod uviedla. Pracovala u nás až do odchodu na dôchodok.

senta_sofia
29. sep 2022

Nie je VS ako VS, niektori absolventi su jednoducho neuplatnitelni, takze beru akukolvek pracu. Dovody mozu byt rozne, ale vacsina ludi s prevahou dusevnej prace ti povie, ze by sa radsej isla narobit s lopatou, ako stravit 18 hodin denne za pocitacom a zrat si nervy s ludmi. Poznam aj vo svojom okoli ludi, ktori vyhoreli a sli robit manualne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludka1402
29. sep 2022

A mozno nepotrebuje peniaze resp. peniaze adekvatne jej vzdelaniu.
Staci jej minimum, pokial zarobi muz a ona potrebuje cistu hlavu a viac casu...osobne veci na poriadku

19mmm71
29. sep 2022

@ludka1402 tak neviem ako kde no upratovacka dokaže zarobit aj cez 1200 v čistom

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinaba
29. sep 2022

Mojho syna ucitelka s titulom pred aj za menom tiez upratovala. Doobeda bola v skole, poobede v druhej praci. Bola z opacneho konca Slovenska, doma by sa nudila, takto si co to privyrobila - mozno jeden plat odkladala a setrila. Preco hned odsudzovat cloveka?

ludka1402
29. sep 2022

@19mmm71
aj to je mozne...
Ja by som to napr. brala kvoli casu, skrateny prac. uvazok alebo casova flexibilita, prid poupratovat, kedy ti to vyhovuje.

19mmm71
29. sep 2022

@katarinaba ved to - vobec nechapem tuto otazku kedze upratovanie nieje až tak namahava praca a hlavne teda aspon/Bratislava a okolie/sa dá veľmi slušne zarobiť,bud vo firmách alebo aj po domoch,mne čo chodi pani upratovat ma za bežne upratovanie 10 eur na hodinu a za velke asi tak tri razy do roka 15

19mmm71
29. sep 2022

@ludka1402 ved to kopec ludi a teda teraz hlavne ludia z Ukrajiny to využivali na štart než sa naučili reč a nasli,,svoju,, pracu plus ženy na materskej,dochodcovia,ludia s tzp...

autor
29. sep 2022

Áno,ide o vyhorenie plus zdravotné problémy. Upratovanie,čistá hlava,s nikým nič a nie jednostranný pohyb ale pohyb dôležitý pre zdravie.

mistymay33
29. sep 2022

Ja mam vysoku skolu, 21 rokov som robila tazku pracu na psychiku a ked som odisla z prace zacala som upratovat v jednom fitku. Ale ja som vyslovene chcela robit upratovacku. Pre mna to bola psychohygiena, velmi ma to bavilo. Fyzicky pracovat, nad nicim nerozmyslat a nerobit tazke rozhodnutia. Robila som to docasne 7 mesiacov a zamestnavatel to vedel, ze budem iba tolko robit.

ivana11155
29. sep 2022

Teraz to ludia, ktori vyhoreli takto robia. U nas v jedalni obsluhuje pri vydaji jedal chlap, ktory robil marketingoveho managera dlhe roky a uz to nedaval tak zmenil. Vie vyborne anglicky, tak ked mame zahranicne navstevy dopodrobna vysvetli,aby vedeli co idu jest resp. co si vybrat. Na nieco je to aj dobre🙂

autor
29. sep 2022

@mistymay33 presne,vypnúť od všetkého.

autor
29. sep 2022

@mistymay33 len trocha problém s chápaním ľudí. Ale rozumní pochopia,a druhí ma nemusia zaujímať. Slovenský ľud je taký,že má potrebu riešiť všetkých.....ja chcem riešiť len seba. Možno,len trochu naučiť sa odosobniť od názorov iných.

zafir01
29. sep 2022

Poznám veľa takých v okolí. Svokor pracoval na píle.. Jeho kolega bol z Ukrajiny. Lekár ( mam dojem, že spomínal ortopédiu) cca 50 ročný. Aby mohol robiť prax tu, stalo by ho to financie a veľa času. Tam je vraj spokojný, bez zodpovednosti s 1500 eurami na ruku, plus pomimo si druhý taky plat vie zarobiť " fuskami" .

autor
29. sep 2022

Priznám sa,mám trochu problém s tým,ak sa ma niekto opýta,kde pracujem. Ale to je čisto môj problém a ak si aj toto v hlave vyriešim,budem spokojná. Musí sa človek dostať do toho štádia....odosobnenia od všetkého a všetkých. Zahodiť to staré,a začať nové....

autor
29. sep 2022

Nie vždy je všetko o peniazoch a postavení. To skatuľkovanie mi vždy prekážalo u druhých. A teraz sama stojím pred tým😔. Niekedy v živote človek dospeje k určitému poznaniu. Čo chce. A ja momentálne len kľud a zároveň nejaký príjem,lebo účty platiť treba aj o dieťa sa starať. Nič extra k životu nepotrebujem.

zafir01
29. sep 2022

Vieš môj otec Pracoval 24/7 pre jeho priateľa, konateľa väčšinového majiteľa jednej nadnárodnej spoločnosti.robil vlastne všetko, taka jeho prava ruka od detstva mal život zasvätený len práci, a cítila som, že ten chlap nám ukradol otca.
Minulý rok dostal viacnasobnu porážku, našťastie neboli tak silné, a po pár mesuac och je relatívne navonok ok.
Ale, už nevládze toľko, snaží sa vyhýbať stresu a tak, zmenil prácu. Dnes robí síce stále vo firme (ale inej) jeho priateľa.. Robí vedúceho v triedicke odpadkov. Občas dokonca zaskočí za chýbajúcich pracovníkov, ide do mesta skontrolovať čistotu bio nádob (v monterkach). Nemá s tym problém.
Hovoril mi, že na triedicke majú cez 30 žien. Par starších pred dôchodkom, či na polovičnom invalidnom.. A potom sú tam mladé ženy, matky. Ktorým vyhovuje pracovná doba od 7 do 15. môj otec každému kto sa ho spýta, kde teraz pracuje, odpovie pravdu, a to takým sebavedomím štýlom, že ho úplne žeriem vtedy. V mojich očiach, a učím to aj moje deti, je každá práca dôležitá ( skoro každá, takých predajcov bambusových ponoziek by som vedela vynechať na trhu 😂)
A dôležité je, aby človek pracoval. Akokoľvek, ideálne legálne, a bol prínosom pre spoločnosť.
V čase korony boli upratovačky podka mňa veľmi opomenute... Ved práve hygiena a čistota boli ( a aj su) veľmi dôležité.

Takže prajem ti, aby ti ta práca priniesla, čo potrebuješ.

autor
29. sep 2022

@zafir01 ďakujem❤️. Ja som bývala často aj pri prijímaní pracovníkov. Neskutočné,čo ženy vedia riešiť. Ja som iná,mám iné pohnútky. Ale väčšina je väčšina🙂Preto táto otázka/ diskusia. No,musím asi rátať s nepochopením alebo sliedenim prečo,načo,ako?....Viem rovno povedať dôvod. Ale či je nutné sa tak otvoriť pred cudzím človekom? Podľa mňa by malo ísť o to,ako by som prácu vykonávala. Len ľudia sú akí sú. Zvedaví.

zafir01
29. sep 2022

Ja som upratovala pred par rokmi popri materskej, kazdy piatok jednu vilku. Mňa to tých 6 hodín každý piatok veľmi bavilo. Nemali deti, takže ten rozdiel pred a po upratanie, jed som pozrela, na vždy tak naplnal 😂 doma som to nezažila, lebo kým jedno uprace, ďalšie treba urobiť. A vždy ma bavilo upratovať u druhých 🙈

kofa77
29. sep 2022

ja mam VS, doktorat, a som tak unavena zo vsetkeho, z ludi, terminov, uloh, tabuliek niekedy, ze tiez rozmyslam, kde by som sa upichla, kde budem mat cistu hlavu. asi by som dlho nevydrzala len upratovat, ale na chvilu, preco nie. u mna by bola zasadna podmienka- praca bez ludi, cize ziadne kablikarne. a to upratovanie kancel.priestorov by vyhovovalo😀