Asertivita v práci

14. feb 2024

Dievčatá ako ste sa naučili byť asertívne v práci, asertívne sa ozvať bez toho, aby ste mali strach že vás vyhodia?

xnatalkax
14. feb 2024

Vieš čo mi pomohlo, neriešiť či ma vyhodia 😀 ja som už v tej praci nechcela byt, uvazovala som o vypovedi dlho. A to som chodila do prace stym ze mi to je jedno ci ma vyhodia, a to ti poviem to je uplne iny pocit. A tak by to asi aj malo byt. Neriesit a stat si za sebou a nenechat zo sebou zanetat.

autor
14. feb 2024

@xnatalkax Presne toto si myslím, ale ja potom riešim kde sa zamestnám, čo keď nič nenájdem a tak 😁 Ale nechcem nechať so sebou zametať.

zuri5663
14. feb 2024

@xnatalkax Presne moje pocity 😅 O výpovedi uvažujem 2 roky, ale povedala som si, že tento rok ju už podávam 🙏

xnatalkax
14. feb 2024

A scim mas konkretne problem?

hope87
14. feb 2024

Asertivita priamo suvisi aj so sebavedomim. Ak sa niekto citi sebavedomo a vie, ze je v prave a deju sa veci, s ktorymi nesuhlasi, nehladi na dosledky ale zareaguje...lebo to je pre neho dolezitejsie ako strach z vyhadzovu, atd. A asertivita nie je agresivita, takze by nemala posobit na ludi sposobom, ze by ta kvoli nej vyhodili...vediet sa zastat sam seba, popripade inych, spravnymi argumentami a sebavedomým pohladom a kludnym ale doraznym hlasom, je zaklad, ako byt v konecnom dosledku spokojny v praci aj celkovo sam so sebou. Ja mam asertivitu asi vrodenu 😀, preto ti neviem uplne poradit zaruceny sposob, ako sa to naucit. Zacni skor nacvikom pred zrkadlom...ale najskor sa pozeraj na seba a povedz si ako sa vnimas a povedz si, ze si skvela taka aka si, ze sa lubis a nemas sa coho bat 😉. Ja som nikdy neriesila, co si kto o mne mysli, ked riesim nejake problémy alebo chyby atd, lebo som si vzdy vedela obhajit to, co vravim. Ja mam vsak skvelych sefov, ktori si to praveze vazia a ocenuju to, ze som taka aka som a neriesim a netrepem h*ovna 😝. Hlavne aj povaha mojej prace si vyzaduje, aby bol clovek asertivny.