Lektor jazykov

lafleurmonika
4. feb 2016

Nájde sa tu nejaká lektorka jazyka? Pracujem momentálne v inej sfére, mám však štátnicu z jazyka, ďalšiu si chcem urobiť - z iného jazyka. Zvažujem túto práce, pretože by ma veľmi bavila, avšak nemám v nej ešte skúsenosti. Taktiež neviem, ako je to platovo u lektorov. Uvítam pár názorov a skúseností. Zaujímalo by ma aj či sa oplatí pracovať potom skôr pre nejakú jazykovku alebo ísť rovno na živnosť.

petkamatus
4. feb 2016

@lafleurmonika ja pracujem ako lektorka v KE uz 6 rokov, na zivnost, pre jazykovky aj sama, je to super🙂 platovo cca 10-12 eur/60 minut

zuska2001
4. feb 2016

učila som na škole aj robila lektorku AJ. Ja by som len z lektorovania nevyžila. Na živnosť si musíš zhánať kšefty sama, platovo okolo 8 eur (Žilina) - odčitaj daň, kšefty kazia lacnejší študenti angličtiny, ktorí učia aj za 5 eur. Jazyková škola a aj firma zamestnaju radšej lacnejšieho študenta. Okrem toho pracovná doba od rána do večera - ja som mala dva kurzy ráno a jeden poobede každý deň. Slobodným a bezdetným babám do 35 rokov by som odporučila, vydatým s deťmi iba ako hobby, ked manžel zarobí dosť pre rodinu a ty si môžeš vyberať, ktorý kurz vezmeš. Odporúčam skôr normálne zamestnanie so stálym platom a normálnou pracovnou dobou a popri tom dáky kurzy. v tomto prípade je ti však živnosť na nič, je lepšie ísť na dohodu - to však umožnia len vynikajúcemu lektorovi, lebo sa to ani firmám ani jazykovke neoplatí.

guinevre
4. feb 2016

@lafleurmonika Robila som to na zaciatku kariery, mam na to aj vysoku skolu, ale neoplati sa to. Ako privyrabanie - ano, ale samostatne je to dost narocne. Potrebujes svoje auto (benzin, amortizaciu, vsetko platis sama), zohnat si firmy ako priamych zakaznikov je dost tazko. Ziadne stravne listky, odvody platis sama, tak ked to vsetko spocitas a odpocitas - neoplati sa to. Urcite si clovek lepsie zarobi ako keby robil v nejakom obchode za 500e (BA), ale viem si svoje vzdelanie a schopnosti nauctovat aj lepsie ;)

rainee
19. máj 2022

Ahojte, zaujala ma tato tema. Mam statnicu z NJ, certifikaty z AJ, denne som v praci vyuzivala oba jazyky. Rada by som robila lektorku, najlepsie pre deti. Ak ma niekto skusenosti a tipy ako na to, budem rada.... Co som nasla pracu lektora vacsionu je to pre firmy.