Maminy - lektorky v jazykovke, ako to máte zorganizované?

lumarque
21. feb 2013

Ahojte, rozmyslala som, ako to bude ked mi skonci rodicovsky. Chcela by som si najst miesto na nejake j ZS alebo SS. Ak by sa mi to nepodarilo, mohlo by to vyst v jazykovke aspon na taky polovicny uvazok. Ale to by bolo poobede. Ako by sa to dalo zorganizovat, ked deti budu doobeda v skole a poobede sa s nimi bude treba ucit a muz chodi domov o 19. Mate nejake tipy alebo Vase skúsenosti? diki

josenka
21. feb 2013

@lumarque U nás sa dajú v jazykovke učiť kurzy aj po dve hodiny namiesto po štyri, možno by sa ti podarilo mať detský kurz, ktorý môže začínať skôr ako klasická jazykovka pre dospelých, resp. učiť vo firme dopoludnia - ak také niečo jazykovka organizuje. Ešte mi napadlo individuálne učenie dopoludnia, ale to opäť skôr vo firme. No, neviem, s malými deťmi je to komplikovanejšie. Alebo sa dohodnúť s manželom, aby dva dni v týždni končil skôr a ty si mohla učiť. Možno by aj piatky pripadali do úvahy, na sobotu sa s deťmi učiť nemusíš. A mal by ti ich kto postrážiť?

lumarque
autor
21. feb 2013

@josenka to som tiez rozmyslala, ze dva dni ucit, dat si viacej hodin...a pripadne si najst nejake preklady na doobeda( len zatial by som si prekladmi nezarobila ani na slanu vodu :D). . Ked som teraz rok ucila10-15 hod za tyzden, to mi maleho strazila susedka, ale doobeda bol so mnou. Takto by boli doobeda v skole, potom s pani? Neviem . Ono asi 6 rocne dieta ma nebude potrebovat tolko ako teraz a prehra sa aj same.

josenka
21. feb 2013

@lumarque Tak to vieš, ideálne je pre teba miesto na SŠ, ZŠ, síce platy v školstve sú také, aké sú. Určite skús hľadať takto. Potom mi ešte napadlo učiť v škôlke, len to je špecifické, ja by som si na to netrúfla. Výučba jazykov je povinná, závisí aj od toho, čo učíš, takže ja tam šancu vidím na stále miesto. Pokiaľ ide o deti, tak zakiaľ sú v škôlke, nechaj si ich v tie dni, keď budeš učiť, doobeda doma, tak im vynahradíš tie popoludnia. Horšie je to so školákmi, s tými sa musíš učiť.