Máte skúsenosti s prácou z domu?

frzeiovn
13. jan 2022

Ahojte baby, prosím vás, máte skúsenosti s prácou z domu? Uvažujem o tom, chodím do normálnej práce v kancelárii ale mám niekedy pocit, že to potom doma nezvládam + tri detičky, tak by som chcela vyskúšať nejakú zmenu. Ale nie také, že skladanie pier a pod.
Ďakujem pekne.

romea
13. jan 2022

@frzeiovn keď vieš jazyky, na profesii je kopec ponúk, drzim palce

marci77
13. jan 2022

@frzeiovn a keby ste skusili poziadat o skratenie uvazku, ak by vam teda peniaze nechybali? napr. na 4 alebo 6hodin denne
potom by ste mohli mat lepsi work life balance, aby ste stihali skolku a doma vsetko okolo deticiek ....len pozor potom aj nizsi plat, nizsia ocr, pn a pod.
podla ZP mozete skusit o skrateny uvazok poziadat zamestnavatela a ak mu to prevadzkove dovody umoznuju, mal by vam to aj umoznit

sima338
13. jan 2022

ja som počas celej vysokej doučovala AJ deti. Ja som nemala tak veľa študentov, aby mi to pokrylo všetky náklady, ale brala som to ako vreckové navyše. Plus v dnešnej dobe viem, že už aj veľké firmy a korporáty ponúkajú home office pozície, napr. Dell atď. Treba hľadať, pýtať sa.

zuzanaete
13. jan 2022

Robim z domu a za mna super presne kvoli detom. Mnohe kancelarske prace sa daju robit z domu. A v terajsom zamestnani ti neumoznia mat aspon ciastocny HO?

frzeiovn
autor
13. jan 2022

Ahojte, presne to, že teraz by som aj mohla HM ale naša firma to nechce, aj doklad nám ešte dali, aby som to nosila so sebou, že vraj naša práca si vyžaduje aby som tu trčala, hlavne, že teraz nemáme do čoho pichnúť, lebo ja robím v poľnohospodárstve a v zime sa nič nerobí skoro...Len papiere v kancli, ale máme laptopy takže ja viem všetko doma, len oni s tým nesúhlasia, to je to, inak by to bolo super...

mamaselu
14. jan 2022

@frzeiovn ja mam tiez tri deti, staram sa o ne sam, teda s najmladsim mi pomoze babka, alenvsetku ostatnu agendu, urady, lekari a vsetko riesim za tei deti. A pracujem z domu uz 4.rok. mam zivnost ale od minuleho roka som robil aj plny hvazok, no tiez z domu, takze dve prace. Teraz som musel dat plny uvazok na polovicny a tak mam dva polovicne, lebo som bol uplne vyhoreny, stake deti a praca, deti a praca a ak robis z domu a nechodis denne medzi kolektiv ludi, udrie Ti to uz po roku velmi na hlavu, na psychyku.

miki1102
14. jan 2022

@frzeiovn Ja síce baba nie som 🙂 ale skúsenosti mám, pracujem z domu ako moderátor a poviem vám že popri 11 hodinovej práci v bežnom zamestnaní stíham sa venovať aj tomuto. Aj keď s detičkami ktoré máte to môže byť trošku ťažšie. Záleží to však od toho čo si nájdete takú prácu z domu ktorá si vyžaduje presne hodinovú dobu alebo by ste chceli niečo flexibilnejšie teda kedy môžete vtedy pracujete.

frzeiovn
autor
17. jan 2022

No mne to udrelo na hlavu po 10 rokoch materskej, kedy by som bola rada, že by ma prišla aj suseda 84r. pozrieť😉 s tým teraz nie problém, ale zadeliť ten čas, a peniaze chýbajú potom to je to, a ešte v dnešnej dobre som vôbec rada, že pracujem niekde, lebo je to celkom fajn, ja by som ani nechcela odísť, ale tie deti a domácnosť a všetko okolo toho, ešte že manžel robí na smeny 12, tak je aj on doma a čo to porobí, no už asi len nejak vydržať, ale ak by ste mali nejaké dobré nápady a skúsenosti sem sa nimi, budem vďačná....🙏😂